שתף קטע נבחר

צילום: סי די בנק

נחל חרוד: אותה האדרת בשינוי הגברת

שלוש אחיות התחרו על ליבו של נסיך יפה תואר. בערב הגורלי התברר כי לשלושתן שמלה זהה. מה הן עשו? מי מהן זכתה בבן המלך ואיפה הם חיים באושר ועושר עד היום? אגדה לפסח וטיול לחג, כתבה ראשונה בסדרה

מיכל ודוד, שני אחים לא זהים: הוא אוהב לטייל והיא מספרת סיפורים, הוא חכם ותם והיא לא מפסיקה לשאול. לכבוד חג הפסח הם נזכרים באגדות ומסלולים שליוו את ילדותם בין שבילי ישראל למחוזות הדמיון. ותודה למדריך בצופים, למורה לשל"ח, לאמא ולכל שאר מספרי הסיפורים

____________________________________________________

 

מכירים את הסיוט של כל אישה, שביום חגה היא תופיע בלבוש זהה או דומה לזה של אחת המוזמנות למאורע? ובכן זה קרה לפני שנים רבות-רבות לשלוש אחיות יפות-יפות, שהחליטו במקום להיות ברוגז לכל החיים למצוא פתרון הגיוני ונעים.

 

נחזור להתחלה: לפני שנים רבות, בארץ רחוקה, חי נסיך יפה תואר. אחרי שנים של הוללות וחיי רווקות סוערים, החליט בן המלך לקחת לו אישה לחיים והכריז על ערב "ספיד דייט", פתוח חינם לקהל הנשי.

 

מאות, אולי אלפי נשים החליטו לנסות את מזלן, ביניהן גם שלוש אחיות ממשפחה טובה: כלנית, נורית ופרג. יפות אחת אחת ודומות מאוד. ביום שנקבע צבאו האחיות (כמו רוב המוזמנות) על הקניון הסמוך כדי להשיג את המלבוש הכי מעודכן ואת האביזרים הכי מרשימים. הקניון היה הומה נשים וכולן דחפו והסתערו על המוכרים. תוך דקות

איבדו האחיות אחת את השנייה ונפגשו שוב רק כשחזרו לביתן, כל אחת עם החוויות שלה, כל אחת עם שלל הקניות שלה, וכולן עם אותה שמלה אדומה. צרה צרורה! איך יוכל הנסיך להבדיל בין שלושתן?

 

אחרי הדמעות, כשהדם חזר לפני הנערות, נמצא הפתרון: כל אחת מהן תוסיף להופעתה סימן היכר ייחודי לה. כלנית הוסיפה צעיף לבן שהביאה ממסעותיה בהודו, נורית הגנדרנית קישטה את השמלה בנוצצים ומרחה על שפתיה אודם מבריק, ופרג ענדה על צווארה מחרוזת חרוזים שחורה ששאלה מאמה. 

 

עם ההופעה המשודרגת הן נכנסו לאולם וכבשו את ליבו של הנסיך תוך דקות. שלושתן. הוא בילה עם כל אחת בנפרד במשך יום שלם, ומקץ שלושה ימים הודה שהוא לא מצליח להגיע לכדי להחלטה. גם שלוש האחיות נשבו בקסמיו, וכל אחת רצתה בו לעצמה. שוב בכי, שוב התא המשפחתי בסכנה, ואז עוד פתרון נמצא: הנסיך ישא את שלושתן, בתנאי שיקדיש לכל אחת מהן תקופת התייחדות משלה, פעם בשנה, כל שנה. הנסיך המאוהב מיהר להסכים ורק ביקש שהאחיות ימשיכו לענוד את סימני ההיכר כדי למנוע בלבול ובושות מיותרות. מאותה סיבה הוא גם החליט לפתוח יומן ולקבוע תאריכים לכל אחות, לפי סדר האלף-בית: כלנית, נורית, פרג. 

 

ומאז, מדי שנה, פורחת ראשונה הכלנית עם הצעיף הלבן מסביב לאבקנים, השנייה להופיע היא נורית עם העלים המבריקים ומסיימת את הסבב כל שנה (ממש עכשיו בחודש אפריל) הפרג, עם העיגולים השחורים על עלי הכותרת שלה.

 

טיול בדרך נוף נחל חרוד

 

אופי המסלול: טיול משפחתי ברגל ובמכונית, מתאים לכל סוגי הרכב.

 

משך המסלול: 4-6 שעות.

 

עונות מומלצות: אביב, אז האזור מוצף בפרגים.

 

נתחיל את הסיור בצומת מגידו. משם נוסעים ישר לכיוון עפולה ובצומת הסרגל פונים ימינה לכביש 675 . לאחר נסיעה של כ-10 דקות מגיעים לתל יזרעאל.

 

בתל יזרעאל בנו מלכי בני עומרי את בית החורף שלהם, בסטנדרטים של התקופה המקראית. מראש התל אפשר לערוך תצפית על כל העמק והסביבה. עוד באתר: שרידי הכפר הערבי "זרעין" ,ששימש במלחמת העצמאות בסיס למתקפות על הישוב העברי.

 

מתל יזרעאל אפשר לערוך טיול רגלי קצר בשביל מוסדר (סימון כחול) עד לעין יזרעאל. המעיין נזכר במקרא כמקום בו אסף שאול המלך את בני ישראל לקראת הקרב האחרון שלו עם הפלשתים.

 

נחזור לרכבים ונצא על כביש 71 לכיוון צומת נבות. נפנה ימינה לכיוון עמק בית שאן וניסע עד לצומת השיטה. בצומת זו נפנה ימינה לכביש 669, עד סמוך לכניסה לגן השלושה (הסחנה).

 

כאן נפנה שמאלה על דרך כבושה הנקראת "שביל נוף נחל חרוד" ונפרצה על ידי קרן קימת לישראל. אורך השביל כ- 4.5 ק"מ ואפשר לעשות אותו גם על אופניים. כ-500 מטר אחרי הכניסה לשביל נעצור בתל זוהרה, נקודת תצפית מרשימה על האזור. משם נמשיך לאורך ערוץ הנחל, על פי השילוט עד לגשר קנטרה.

 

הגשר שעל נחל חרוד שימש תעלה להעברת מים מנחל עמל לשטחים היבשים מצפון לנחל חרוד. הגשר נבנה עוד בתקופה הממלוכית, והיה מקור בעל שלוש קשתות. אחת מהן התמוטטה ותוקנה בבטון בתקופת המנדט. טיול רגלי קצר על הגשר, ביקור בחניון הסמוך, ואנחנו ממשיכים ברכב במורד נחל חרוד עד לפארק בית שאן.

 

כאן נעלה על כביש המקיף את בית שאן מצפון ונגיע אל קניון הבזלת הנמצא בהמשכו של הנחל. מקניון הבזלת ניתן לנסוע דרומית לנחל חרוד לאזור הקיבוצים רשפים וניר דוד, ולבקר במשולש המעיינות עין מודע, נחל הקיבוצים ותל שוכה.

 

  • המסלול באדיבות זאב קדם, קק"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כלנית. טבעת לבנה מסביב לאבקנים
צילום: לע"מ
נורית. עלים מבריקים וחלקים
צילום: גילי סופר
פרג. סימנים שחורים על העלים
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים