שתף קטע נבחר

טיט מתוק - 7 מתכוני חרוסת

למרות המראה המוזר, הצבע המשונה והמרקם הלא ממש מעורר תאבון - כמעט כולם אוהבים חרוסת, והיא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בשולחן הסדר. הנה שמונה מתכוני חרוסת - מסורתיים וחדשניים

בתור ילד, לא ממש השתגעתי על המאכלים של ליל הסדר. היו דברים שאהבתי, אבל בכל מה שקשור לכללי השולחן הערוך, תמיד היתה לי בעיה. תפוחי אדמה מבושלים במים - מילא. ביצים קשות עם מי מלח - נסבל. חתיכה מסכנה של כנף עוף שבושלה עד שיצאה נשמתה בפעם השנייה - גם לא אחת מפסגות הקולינריה. מרור דווקא תמיד אהבתי, כי אצלנו סימלה אותו חתיכת שורש חזרת, שמשום מה אהבתי גם אז.

 

המאכל היחיד שהציל מבחינתי את הערב התפל היה החרוסת. הוסבר לי שהחרוסת מסמלת את הטיט שבעזרתו בנו אבותינו את הפירמידות במצרים. טיט? חשבתי, נו מילא, תמיד רציתי לאכול עוגות בוץ, אף פעם לא הרשו לי, אולי זו הזדמנות. אם תחשבו על זה, תגלו שחרוסת היא אחד המאכלים הבודדים שמשתדלים לעשותם לא אסטטיים במכוון, ועם זאת, היא טעימה להפליא - ספק ריבה ספק מזון תינוקות שהותאם למבוגרים.

 

המכנה המשותף לכל מתכוני החרוסת הוא הניסיון ליצור אותם כך שיזכירו בוץ מצד אחד, ושיהיו מתוקים וטעימים מאוד מצד שני. כמעט תמיד הבסיס הוא אגוזים שונים, שאליהם מוסיפים פירות יבשים וטריים וחומרי המתקה וקשירה כגון דבש, סילאן או יין מתוק.

 

הנה מספר מתכוני חרוסת שליקטנו עבורכם, חלקם מסורתיים וחלקם חדשניים. אל תפחדו לשנות את הכמויות, ולהפחית או להוסיף מרכיבים על פי טעמכם - לא מדובר באפייה, וכל עוד החרוסת תהיה חומה, סמיכה וטעימה - הצלחתם.

 

(גיא רובננקו)

 

חרוסת ייקית

מתכון באדיבות מרטין ראלף "מוסקט אירועים"

 

המרכיבים:

2 בננות מרוסקות

2 תפוחים מרוסקים

100 ג' צימוקים מרוסקים שמושרים ביין מתוק ל-24 שעות

50 ג' אגוזי מלך מרוסקים

4 כפות יין מתוק

 

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים ולהשאיר במקרר למשך הלילה.

  

 

חרוסת בניחוח אניס

מתכון באדיבות שאול בן אדרת, מסעדת "קימל"

 

המצרכים:

1 כוס תמרים קלופים לחים/ממרח תמרים

2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 כוס סילאן

מיץ מלימון אחד

 1כוס קוביות תפוחי עץ גרנד קלוף

1 כוס אגס קלוף חתוך לקוביות

4 כפות אוזו/עראק/אניס

1/2 כפית קימל לא טחון

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ומניחים במקרר ללילה.

 

 

חרוסת תמרים

מתכון באדיבות שאול בן אדרת, "קימל"

 

המצרכים:

2 כוסות ממרח תמרים

10 תאנים קצוצות

10 שזיפים קצוצים

10 משמשים קצוצים

2 כפות צימוקים

1/2 כוס גרנולה כשרה לפסח

1/2 כוס פיסטוק

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ומניחים במקרר ללילה.

 

 

חרוסת עיראקית

 

המרכיבים:

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הסילאן והאגוזים עד שמתקבלת עיסה בסמיכות הרצויה. נותנים לחרוסת לנוח כשעה לפני ההגשה.

 

 

חרוסת מצרית

מתכון באדיבות מרטין ראלף, "מוסקט אירועים"

 

המצרכים (4 מנות):

10 תמרים בלי חרצנים

100 ג' אגוזי מלך

50 ג' צימוקים

1/4 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן

קורט הל

5-6 כפות יין אדום

 

אופן ההכנה:

לרסק את כל המצרכים בבלנדר, לערבב ולהשאיר במקרר למשך לילה.

 

 

חרוסת מתובלת

מתכון באדיבות מרטין ראלף "מוסקט אירועים"

 

המצרכים (4 מנות):

10 תמרים בלי חרצנים

2 תפוחי עץ ירוקים

5-6 משמשים יבשים

2-3 תאנים

100 גרם אגוזי מלך

50 גרם צימוקים

1/4 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן

קורט הל

5-6 כפות יין אדום

 

אופן ההכנה:

לרסק את כל המצרכים בבלנדר, לערבב ולהשאיר במקרר למשך לילה.

 

 

חרוסת טרופית

 

50 גרם אננס משומר ומסונן מנוזלים

50 גרם אננס מיובש

100 גרם פתיתי קוקוס

50 גרם פפאיה מיובשת

50 גרם אגוזי פקאן

100 גרם צימוקים כהים

2 כפות רום כהה (לא תמצית)

1/2 כפית ממרח תמרהינדי (להשיג במכולות סיניות)

דבש

 

אופן ההכנה:

מרסקים את האגוזים והקוקוס במעבד מזון. מוסיפים את הפירות היבשים ומעבדים עד לקבלת תערובת עם גרגרים בינוניים. מוסיפים את האננס המשומר ומעבדים בפולסים עד איחוד. מוסיפים את התמרהינדי ומערבבים. מוסיפים דבש לפי הטעם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אגוזים - חובה
צילום: חיים זיו
צילום: אפי שריר
תמרים מופיעים ברוב מתכוני החרוסת
צילום: אפי שריר
צילום: איילת בן יוסף
פירות טריים קצוצים מככבים גם הם
צילום: איילת בן יוסף
פירות יבשים גם הם מופיעים במרבית מתכוני החרוסת
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים