שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    פאי דובדבנים
    עונת הדובדבנים החלה ואפשר למצוא דובדבנים טריים בשווקים וברשתות השיווק. רוני ונציה במתכון לפאי דובדבנים עונתי קליל ומרענן

    פאי דובדבנים

    פאי עונתי, קליל ומרענן, ופחות מסובך להכנה ממה שהוא נראה.

     

    החומרים:

    לבצק:

    1/2 2  כוסות קמח

    250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    6 כפות מים קרים

    1/2 כפית שטוחה מלח

    1 כף חומץ תפוחים

    למילוי:

    4 כוסות דובדבבים טריים (750 גרם)

    5 כפות קורנפלור

    קורט מלח

    4/3 כוס סוכר (או לפי הטעם, תלוי - במתיקות הפרי)

    2 כפיות מיץ לימון

    1/2 כפית ברנדי או קירש

    20 גרם חמאה

    1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים

     

    כלים: תבנית פיירקס לפאי בקוטר של כ-23 ס"מ, משומנת

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מעבד מזון שמים את הקמח והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה, ומעבדים בקצרה עד לקבלת תערובת פירורי בצק בגודל אפונה.
    2. מערבבים את המים עם החומץ . ויוצקים אל תוך המעבד. מעבדים בקצרה רק עד שהתערובת מתגבשת לגושי בצק גדולים. יוצרים כדור בצק, משטחים לעיגול, עוטפים ומצננים במקרר 30 דקות.
    3. על משטח מקומח, מרדדים כ 2/3  מהבצק המצונן לעיגול בקוטר כ30 ס"מ ובעובי כ-3 מ"מ. מרפדים את התבנית בבצק (גוזרים את השאריות במספריים). מעטרים את השוליים בצביטות קלות או בעזרת גב של מזלג. מברישים ביצה טרופה על הבצק (כדי למנוע ספיגת נוזלים). מניחים את התבנית לצינון במקרר, ובינתיים מכינים את המלית.
    4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס).
    5. המלית: שוטפים ומגלענים את הדובדבנים במכשיר מיוחד המיועד לכך (להשיג בחנויות כלי בישול מקצועיות), או בעזרת חוד של קולפן תפוחי-אדמה.
    6. בקערה גדולה שמים את הדובדבנים, הקורנפלור, המלח, הסוכר, מיץ הלימון והברנדי, ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-5 דקותת, ואחר-כך מניחים את תערובת הדובדבנים מעל הבצק שבתבנית, ומפזרים מעליהם חתיכות חמאה.
    7. מרדדים את 1/3 הבצק שנותר לעובי של כ-4 מ"מ, וחותכים 10 פסים ברוחב של 1 ס"מ בעזרת גלגלת משוננת או סכין וסרגל. מברישים ביצה טרופה מעל לשוליים של הבצק התחתון, ומסדרים את הפסים בדוגמת שתי וערב מעל לפאי. מברישים את הפסים בביצה.
    8. מכניסים לתנור, ולאחר 20-15 דקות בודקים. אם הפסים והשוליים משחימים מהר מדי, מכסים בנייר אלומיניום. הפאי מוכן לאחר כ70 - 60 דקות, כשהנוזלים מבעבעים והבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת לפחות 20 דקות לפני ההגשה.
    9. אופן ההגשה: מגישים חמים עם גלידת וניל או קצפת רכה.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פאי דובדבנים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    דובדבנים - עכשיו העונה
    פריחת עצי דובדבן ברמת הגולן
    מומלצים