שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קוסקוס מהיר הכנה

    "לחיים קצב משלהם ולרוב הם מכתיבים אותו לנו ולא ההיפך, ולכן המונח 'הכנה מהירה' מתקבל אצלי בברכה, בייחוד משום שהוא נשמע הרבה יותר טעים מהמילה 'אינסטנט"

    למרות שעברו מספר שנים מאז שקראתי את הספר 'הנזיר שמכר את הפרארי', ולמרות שכמו כולם ראיתי בטלוויזיה מספר הרצאות של אותו נזיר (שמאז, קנה לדעתי כבר כמה פרארי חדשות), אני עדיין רץ כמו כולם במירוץ החיים. אתם בטח יודעים שלחיים קצב משלהם ולרוב הם מכתיבים אותו לנו ולא ההיפך, ולכן המונח 'הכנה מהירה' מתקבל אצלי בברכה, בייחוד משום שהוא נשמע הרבה יותר טעים מהמילה 'אינסטנט'.

     

    בשנים האחרונות השתפרו פלאים חלק מהמוצרים להכנה מהירה והם מכילים הרבה פחות תוספות וחומרי טעם. הריזוטו להכנה מהירה של חברת de vecco או הקוסקוס שעליו נדבר היום שנקרא 'קוסקוס להכנה מהירה של חברת קוסקוס מזון', הם דוגמאות טובות למוצרים כאלו.

     

    בשקית השוקלת כ-350 גרם תמצאו מוצר שללא ספק יתפוס מקום של קבע אצלכם במטבח. כל שעליכם לעשות הוא לעקוב  אחרי ההוראות הפשוטות.  הקוסקוס כבר מזמן חצה גבולות ויבשות בין מזרח למערב. היתרונות הגדולים ביותר שאני מוצא בו מלבד קלות ההכנה, הם הקלילות והאווריריות שלו וכן יכולתו לספוג טעמים בצורה מושלמת. קוסקוס יכול להוות תוספות למרקים זכים, למרקי ירקות כבדים, כמצע לכל מאכל המכיל רוטב כמו ממולאים, בקר, טלה, דגים או תבשילי ירקות, מיני סלטים, מנות ראשונות ואפילו לקינוחים.

     

     

    עשרה דברים על קוסקוס שלא ידעתם או התביישתם לשאול

     

    1. הקוסקוס עשוי מסולת ומופק מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת, מקורו בליבת גרעין החיטה. החלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה.
    2. לגבי מקור הקוסקוס חלוקים ההיסטוריונים בדעותיהם. ישנם ממצאים שכבר במאה ה-2 הכינו הברברים יושבי הרי האטלס קוסקוס, עוד טרם הגעתם של הערבים לצפון אפריקה. אחרים טוענים שהנתונים הראשונים הם מהמאה ה-9 וה-10 כשאכלו קוסקוס בצפון אפריקה. ידוע שבמאה ה-10 הגיע הקוסקוס גם לסיציליה, טוסקנה וברזיל.
    3. את ההכנה המסורתית של הקוסקוס פיתחו עמי המזרח באמצעות דרך ייחודית שמאדה את הקוסקוס בתוך סיר מיוחד המורכב משני חלקים: מסננת וסיר תחתון. בסיר התחתון התבשל מרק, הירקות והבשר ואדי התבשיל בישלו את גרגרי הקוסקוס במסננת שמעל.
    4. כיום ניתן לקנות את הקוסקוס המוכן להכנה קלה ומהירה (ללא בישול) 5 דקות של השריה במים רותחים (2 כוסות), 3 כפות שמן זית, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם והקוסקוס מוכן לאכילה. במקביל ניתן לאדות אותו כ-10 דקות בשיטה המסורתית.
    5. בדרך כלל לא אוכלים את הקוסקוס לבד. מצרפים אליו מיני ירקות ותבלינים. אפשר לאכול כארוחה צמחונית או בתוספת בשר, קטניות וכדומה. יש אפילו הממלאים פלפלים וחצילים עם קוסקוס.
    6. כוס קוסקוס מבושל מכילה כ-200 קלוריות, 12% מחלבונים, 87% מפחמימות ורק 1% קלוריות מהשומנים.
    7. כוס קוסקוס מבושל תורמת כ-35% מכמות הסיבים התזונתיים המומלצת ליום. בקוסקוס ויטמינים מקבוצת B ומינרלים.
    8. המפעל הראשון בעולם לייצור קוסקוס הוקם באלג'יר ב-1907. בישראל הוקם המפעל הראשון "קוסקוס מזון" על ידי מר דוד שריקי בשנת 1969.
    9. הקוסקוס מתאים לכל הגילאים - מתינוק שכבר מסוגלים לאכול מזון מוצק ועד למבוגרים מאוד.
    10. במסורת הצפון אפריקאית הקוסקוס מסמל מזל וברכה. נהוג להכין קוסקוס בכניסה לבית חדש. כמו כן הקוסקוס הוא אחד מן המאכלים הראשיים המוגשים בחג המימונה כסמל לשפע ופריון.

     

     

    קוסקוס עם דגים ועשבי תיבול

     

    חומרים:

    1 שקית 350 גרם להכנה קלה ומהירה

    500 גרם פילה ברבוניה

    2 בצל בינוני קצוץ דק

    2 שיני שום קצוצות

    1/4 כוס שמן (רצוי שמן זית)

    1/4 כוס מיץ לימון

    1 כפית כמון

    2 עגבניות קלופות וחתוכות

    1 צרור כוסברה שלם

    1/3 כוס כוסברה קצוצה

    1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

    1/4 כוס בזיליקום

    1 ליטר מים

     

    אופן ההכנה :

    1. מחממים את השמן בסיר ומאדים את הבצל ואת העגבניות כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לאדות דקה נוספת.
    2. מוסיפים את המים ואת צרור הכוסברה השלם ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים כ-3-4 דקות. מוציאים את נתחי הדג מתוך הרוטב ומבשלים 2 דקות נוספות. מוציאים את צרור הכוסברה ונפטרים ממנו.
    3. שופכים לתוך סיר נפרד שתי כוסות רוטב, שתי כפות שמן, מביאים לידי רתיחה, מכבים את האש ושופכים לתוך הסיר 350 גרם קוסקוס (תוכן השקית). מערבבים היטב, מכסים ומשהים ל-5 דקות. מפוררים את גרגירי הקוסקוס, משהים אותם ל-5 דקות נוספות ללא מכסה, מערבבים שוב, מוספים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב. מגישים מעוטר בנתחי הדג וברוטב שנותר.

     

     

    תבשיל נקניקיות על מצע קוסקוס ועשבי תיבול טריים

    תבשיל כזה עם עם יוגורט כבשים צונן בצד או למי ששומר כשרות, טחינה, מהווה ארוחה קיצית נהדרת

     

    המרכיבים:

    1 שקית קוסקוס להכנה מהירה, מוכן לפי ההוראות

    8 נקניקיות מהסוג העבה, פרוסות לפלחים בעובי של אצבע

    6 קבנוסים, אפשר חריפים, פרוסים אותו כנ"ל

    2 בצלים קצוצים דק

    4 שיני שום כתוש

    3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

    2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות

    מעט אגוז מוסקט

    1/2 כוס שמן זית

    1 כפית חומץ בלסמי

    מעט שמיר קצוץ

    מעט בזליקום  קצוץ

    מעט בצל ירוק קצוץ אף הוא

      

    אופן ההכנה:

    1. במחבת כבדה ובה מעט שמן זית מטגנים את הנקניקיות כ-2 דקות מכל צד. מוסיפים את הקבנוסים ואחרי כ-2-3 דקות מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב 5-6 דקות. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן כ-5-6 דקות נוספות. (הסיבה שלא מוסיפים פה את הבצל תחילה היא כדי שהוא יישאר מעט פריך). יוצקיפ את החומץ בלסמי, מתבלים במעט מלח ןמכבים את האש.
    2. מפזרים על מצע הקוסקוס את תערובת הפלפלים הבצל והנקניקים בצורה אחידה, מעליהם את השמיר, הבצל הירוק והבזיליקום הטריים ומעל הכל מטפטפים עוד קצת שמן זית טרי.  

     

     

    קינוח קוסקוס ושזיפים

     

    המרכיבים:

    1/2 ק"ג שזיפים חתוכים לחצאים ומגולענים

    3-4 כפות דבש

    3 כפות מיץ תפוזים

    30 גרם חמאה

    1/2 כפית הל טחון

    1/4 כפית קינמון

    3 כפות סוכר חום

    3 כפות אגוזים טחונים

    1 שקית קוסקוס להכנה מהירה, מוכן לפי ההוראות

     

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את חצאי השזיפים בתבנית. מוסיפים את מיץ תפוזים והדבש, מערבבים היטב ואופים בתנור בחום בינוני כ-20 דקות.
    2. במחבת נפרדת ממיסים את החמאה. מוסיפים את ההל, הסוכר, האגוזים, הקינמון, וגרגירי הקוסקוס ומטגנים קלות תוך ערבוב עד שהגרגרים מזהיבים. מפזרים את תערובת גרגירי הקוסקוס על השזיפים ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.

     

     

    איטלקיה קטנה וחמודה באשתורי הפרחי

     

    אחרי שלושה ימים ו-7 מנות קוסקוס שונות הצביעה המשפחה ברגליים ודרשה ארוחת ערב שישי מחוץ לבית. החלטנו ללכת לדיוונה, מקום קטן וחדש שנמצא ברחוב אשתורי הפרחי 14. סעדתי שם מספר פעמים אבל מעולם לא חרגתי מאגף האנטי פסטי. הפעם, אכלתי לראשונה את הפסטה בולונז שנאפתה בתנור והיתה מצוינת. בפעם השנייה אכלתי את הפנה גורגוזולה ובשלישית את הפטוצ'יני ארבעת הגבינות. שלושת המנות היו מצוינות. הפוקצ'ה שהוגשה בהתחלה עם שמן זית בלסמי ובזליקום היתה מהטובות שטעמתי. עשו עימי חסד, תריחו את אלף הריחות שיש ללחם הזה לפני שאתם טובלים אותו בשמן הזית. הפסטה הית איכותית ביותר והרטבים היו מעודנים ומדוייקים. לקינוח לקחנו את הסופלה ריזוטו שהוא בן כלאיים בין פודינג אורז וסופלה שוקולד. היה טעים. מקום מצוין לשבת בו, ולקבל את השבת כשעדיין יש בריזה בחוץ. בתיאבון.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: איילת בן יוסף
    סלט קוסקוס
    צילום: איילת בן יוסף
    קוסקוס מהיר הכנה. נשמע יותר טעים מ'אינסטנט'
    מומלצים