שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים

    אבינועם גיל במקבץ ארועים: פסטיבל ביכורי גבינות ויין בחיפה, ביסטרו חדש בשדה יצחק, שבועות בקיוטו סלסה, עוגות גבינה בד"ר לק, ועוד

    ביסטרו חדש בשדה יצחק

    המסעדה – המתמחה במנות בשר, בלחם טרי ויין, נמצאת בתוך בית עץ בעל שני מפלסים. תאורה מתוחכמת, מפלי מים, עצים וצמחי תבלין – כל אלה משווים לחצר המסעדה אווירת קסם בלילות הקיץ.שוש מלטיז, בעלת המקום, אחראית על הקינוחים אותם היא מכינה בעצמה. לבני הזוג מלטיז היה בעבר מפעל עוגיות, והם היו יצרני עוגיות החמאה הראשונים בארץ. הלחמים טריים ונאפים במקום.

    • ספארקס - מושב שדה יצחק. טל' 04-6308223. שעות פתיחה: ימים ב,ג,ד,ה - 18:00-00:00, שישי ושבת 09:00-00:00.

     

     

    ביכורי יין וגבינות - חיפה 2005

    לראשונה בחיפה, לקראת חג השבועות, יקבי בוטיק וייננים עצמאיים יביאו לחיפה את ביכוריהם, אליהם יצטרפו: גבנים, שוקלטיירים, יצרני שמן זית ואספני פריטי יין שונים.

     

    באירוע תוכלו להנות מטעימת יינות, חלקם חדשים בשוק, חלקם מיקבים גדולים, חלקם של יקבי בוטיק וחלקם של יקבי גראז' קטנטנים. כל מבקר יקבל בכניסה כוס טעימות יין מהודרת במתנה, בה יוכל להשתמש כדי לטעום את היינות שיציעו בדוכני היקבים. תוכלו לא רק לטעום, אלא גם להתרשם, לשוחח עם הייננים ולקנות יין במחירי הנחה מיוחדים, ישירות מהיקבים.

    בנוסף, ייהנו המבקרים מגבינות, דוכני מאפים ביתיים, שוקולד, שמן זית ומדוכני אספנות עתיקות בנושא יין וגבינות ואביזרים שונים הקשורים ליין וגבינות.

     

    בשלושת ימי האירוע יתקיימו במתחם סדנאות והרצאות של מיטב המומחים בנושאי יין, אוכל, גבינות והקשר בינהם. בין המרצים: רוני ג'יימס, עמוס רביד, פרופ' ברבדו, פרופ' עודד שוסויוב, זאב דוניה, גיל שצברג, אנדרי סוידאן המנהל המיקצועי של הארוע, ואחרים. במקביל יוקרנו בסינמטק סרטים בנושא יין – "מונדובינו", "אהבה בין הכרמים", "בשכיבה במקום קריר ואפל" ו"תחת שמי טוסקנה".

     

    בין היקבים והמחלבות המשתתפים בפסטיבל: יקבי כרמל, צרעה, יפתחאל, מוני, ברבדו, בנימינה, סוסון ים, רוזנבאום, אסנס, בוסתן המשושים, רד פואטרי, גבעון, אפרת (טפרברג), בן שושן, משק הרפז, נחשון, קדיתא, קדש ברנע, שורק, מישר. בין שאר המשתתפים: קרניטל–ציוד נילווה למטבח ולבית, SWEET SUN , פונדו שוקולד, שמן זית זיתא, ברקנית, תדיבר ואחרים. האירוע בחסות אתר היין הישראלי.

     

    מחיר כניסה – 30 שקל. הכרטיס כולל :טעימות חופשיות, כוס יין מתנה, השתתפות בסדנאות ובהרצאות השונות וכניסה חופשית לסרטים בסינמטק. פרטים בטלפון 04-8353500.

    גן האירועים מרכז הכרמל, מתחם אודיטוריום חיפה, 9-11 ביוני 2005:

    • חמישי 9/6/05 בין השעות: 17:00-23:00.
    • שישי 10/6/05 בין השעות: 10:00-17:00.
    • מוצאי שבת 11/6/05 בין השעות:19:30-23:00.

     

     

    ספיישל שבועות בקיוטו סלסה

    במסעדת קיוטו סלסה בתל-אביב יוגשו מנות ספיישל לקראת שבועות כגון קונוס פיאסטה - 2 טורטיות פריכות במילוי אבוקדו וגבינת עזים. פניסימו - פרוסות דקות של דג ים טרי מושרה בגרדת לימון, שמן זית, גבינת עזים, אצות וואסבי. סלדה אבקאצ'י - סלסת אבוקדו ובשר עגבניות מוגשת עם גבינת עזים חמה מצופה טמפורה. ניוקי שיטקה - ניוקי תפו"א ברוטב שמנת, גבינת עזים, אצות ירוקות ופטריות שיטקה, מעוטר בקרם סלק. קיוטו צ'יז - ארבעה משולשי סנדוויץ אורז, עם סלמון, גבינה צהובה ואבוקדו. עטוף באצה וקמח טמפורה בטיגון עמוק. מוגש עם רוטב טריאקי.

    • קיוטו סלסה, מונטיפיורי 31, תל-אביב 03-5661234. 

     

     

    גבינות בד"ר לק?

    כן, גבינה, או קינוחי גבינה, ליתר דיוק. רשת הגלידריות ד"ר לק מציעה מגוון עשיר של קינוחי גבינה מפתים לחג השבועות. עוגת גבינה עם ריפל שוקולד ודובדבנים על בסיס מוס גבינה, עוגת טרמיסו, גלידת גבינה וקינמון, גלידת גבינה ותות טבעי ועוד. עוגות נוספות המוצעות למכירה בחג: עוגת טרמיסו על בסיס גבינת מסקרפונה וליקר קפה, עוגת מוס פסיפלורה המכילה 50% פרי טבעי, עוגת שוקולד – וניל ואחרות. בנוסף, מציעים בד"ר לק גלידות מיוחדות לחג השבועות: גלידת גבינה וקינמון וגלידת גבינה עם תות טבעי. גלידות על בסיס גבינה עשירה, עשויות רכיבים טבעיים בלבד. מחירי העוגות (עוגות משפחתיות) – 84.90 שקל, מחיר הגלידות – 7 שקלים לכדור. מחיר אריזה משפחתית חצי ק"ג גלידה – 28.50 שקלים.

     

     

    "אירוע בלבן" ב"צ'ילי", חנות הקולינריה המקסיקנית

    במסגרת אירוע בלבן יוצעו לטעימה מבחר מאכלים לבנים - גבינות מקסיקניות, טורטיות לבנות עם פריחולס משעועית לבנה ובירה לבנה פרואנית. אחת הגבינות המיוחדות שיוצעו לטעימה - גבינת וואחקה – גבינה בסגנון מוצרלה, שמנה וקרמית המתאימה במיוחד לטורטיה ולאנצ'ילדה. הגבינה עשויה כחבל מגולגל שאפשר לקרוע לשערות ולהוסיף לסלט. עוד יוצעו לטעימה הגבינות פרובולונה וקשקבל כבשים. הטורטיות הלבנות יוגשו כשהן ממולאות גבינות ופריחולס - ממרח שעועית מקסיקני, שלכבוד האירוע יוכן משעועית לבנה.

     

    "צ'ילי - פיאסטה מקסיקנה" היא למעשה מטבח גדול של השף איתמר דוידוב שבו מכינים מוצרי אוכל מקסיקניים ואחרים. המפעל המייצר נקרא "טרס פזוס". בנוסף למוצרי טרס פזוס מציעה "צילי" מבחר מוצרים לבישול, כלי אוכל וכלי פולחן מקסיקנים ופריטים נוספים ביבוא אישי ממקסיקו.

     

    האירוע בלבן הינו אחד משלישיית אירועים חגיגיים המצוינים בצ'ילי מאז הקמתה, לפי צבעי הדגל המקסיקני: "אירוע ירוק" מתקיים בחנות לפני ראש השנה בסימן סיום הקיץ, "אדום" בסימן חורף - לקראת חג פורים, ואירוע בלבן, הנוכחי, המצוין לפני שבועות.
    • אירוע בלבן - חגיגה לקראת שבועות (9-10 ביוני 2005). "צ'ילי - פיאסטה מקסיקנה", דיזנגוף 167 תל אביב. טלפון: 03-5234919.

     

     

    פלטת הגבינות של יהודית מיכאלי: מגוון של גבינות בוטיק מהארץ ומהעולם

    מסעדת מיכאלי מציעה לאורך כל ימות השנה ובמיוחד בשבועות פלטת גבינות עשירה ומיוחדת. הפלטה מוגשת לפני הקינוח כמיטב המסורת הצרפתית בליווי אגוזים ופירות העונה. על פלטת הגבינות העשירה של מיכאלי מתארחות גבינות ממחלבות בוטיק בישראל ובעולם: סנט מור, אמנטל, 5 קאונטיז, קמבזולה, צ'דר, קממבר עם אגוזים וגבינות נוספות שהשפית יהודית מיכאלי אוהבת במיוחד. הפלטה מגיעה על עגלת עץ כפרית בפריסה אישית. מומלץ בלוויית פורט מיקב בוטיק ישראלי.

    מחיר הפלטה: 55 שקל.

    • מיכאלי – מטבח כפרי. הפרחים 4 מושב רשפון. טלפון: 09-9518418 שעות פתיחה: ימים: רביעי, חמישי, שישי,שבת. 20:00 עד אחרון הלקוחות.

     

     

    חגיגת שבועות ביקב הר אודם ומחלבת נמרוד

    ארועי הגבינה והיין של נמרוד והר אודם יערכו במהלך חג השבועות ובסוף השבוע שלפניו - מיום שישי ועד יום שני. במרכז המבקרים של יקב הר אודם, המשקיף אל הנוף הפראי והמדהים של צפון הגולן, ובמסעדת "קדרת המכשפה", תוכלו להנות ממגוון נפלא של גבינות משק מצוינות ויינות בוטיק משובחים, בהתאמה מושלמת ומיוחדת אלה לאלה. בגובה 1,150 מטר מעל פני הים תוכלו להנות ממבחר יינות היקב וגבינות העיזים המשובחות של מחלבת נמרוד. תוכלו לסייר ביקב, לשמוע הסברים ולהנות ממפגש בלתי אמצעי עם אנשי היקב ועם אנשי המחלבה, שיבואו במיוחד לארוע וישהו ביקב במהלך החג.

    מלבד טעימות משפע תוצרת המחלבה והיקב, תהנו מ- 10% הנחה בכל קניה ביקב או במחלבה, ו- 10% הנחה על ארוחת הגבינות המסורתית והעשירה של גבינות נמרוד.

     

    יקב הר אודם הוקם על ידי בני משפחת אלפסי במושב אודם. היקב שוכן בסמוך לכניסה ליער האיילים – אחת מאטרקציות הבילוי המשפחתי המפורסמות בגולן. מלבד טעימות יין ומוצרים נלווים שונים, מציע היקב גם מידע על סיורים באזור ועל אפשרויות הטיול והלינה בצפון רמת הגולן. במרחק לא רב מהיקב ניתן לצפות אל עומק שטחה של סוריה ואל עמק הבכא.

    היקב פתוח למבקרים בין השעות 10:00 ל- 18:00.

     

    גבינות מחלבת נמרוד – מחלבה בהתישבות יחידים בגולן, למרגלות גמלא – מיוצרות מחלב עיזים בלבד, תוך שמירה מקסימלית על מרקם ואיכות חומרי הגלם, ושאיפה לייצור גבינות בריאות ואיכותיות ככל האפשר. מוצרי המחלבה נמכרים רק במחלבה ובמסעדת "קדרת המכשפה".
    • לפרטים ולהזמנות: גבינות נמרוד : 04-6870049. יקב הר אודם. 04-6871122.

     

     

    שבועות ביקב כרמי יוסף

    ביום שישי, 10/6/05 בין השעות 15-19., בין כרמים ושדות, תערך ביקב כרמי יוסף חגיגת שבועות. כמיטב המסורת של היקב מתרגשת ומתרחשת בין גפנים שמחה גדולה של גבינות ויין ממיטב תוצרת הארץ במיוחד לחג הביכורים. לשם כך הוזמנו לאירוע חברים גליליים, משק עין כמונים המייצרים גבינות מובחרות שמתאימות ליין "ברבדו" החדש, הזדמנות לתושבי הסביבה ולכל אורח קרוי לטעום גם מתנובת הארץ הצפונית. וכיאה ל-40 שנה של מקצוענות ובקריצה קלה של רצינות, בחרו צוות הייננים פרופסור ברבדו ופרופסור שוסיוב גם גבינות שמותאמות ליינות ברבדו של השנה. ל"ברבדו שרדונה 2004 " מומלצת גבינת 'פחם' ו'פקיעין פרובנס', ל"ברבדו מרלו 2003" התאימו הפרופסורים את 'טל הגליל' ו'תום' המשובחות ול"ברבדו קברנה סוביניון 2003" ילוו הגבינות 'גג' חריפה ו'פקיעין פלפל'.  ואם במסורת עסקינן, אז גם באירוע שבועות, בכל שעה עגולה תערך בצל העצים הרצאה מרתקת על "היין וייצורו בעת העתיקה".  מחלבת עין כמונים מייצרת כ- 30 סוגי גבינות בידע בינלאומי ופרי פיתוח מקורי. הגבינות עשויות על טהרת חלב העיזים של העדר המקומי, חלב מלא ומפוסטר ומיוצרות מחומרים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל.

    • פרטים נוספים בטלפון 08-9287414.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פלטת גבינות במיכאלי
    צילום: שלום בר טל
    ספיישל שבועות בקיוטו סלסה
    צילום: שלום בר טל
    עוגות גבינה בד"ר לק
    צילום:דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
    חגיגה בהר אודם
    צילום:דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
    צילום: ערוץ 8
    שבועות בכרמי יוסף
    צילום: ערוץ 8
    מומלצים