שתף קטע נבחר

סטודנט לרפואה פיתח ארוחות גורמה לחולים כרוניים

רני פולק, שף ובעוונותיו גם סטודנט לרפואה, פיתח ארוחות גורמה המתאימות לחולים כרוניים הזקוקים לתפריטי דיאטה מיוחדים. במחקר שערך גילה כי הארוחות שפיתח סייעו לחולים להתמודד עם המחלה ולהפחית את תופעות הלוואי

בנות ישראל, הגבר האולטימטיבי נמצא בעיר הקודש: רני פולק, שף צעיר, וממש במקרה גם סטודנט לרפואה בירושלים, פיתח ארוחות גורמה יחודיות המתאימות לחולים כרוניים הנדרשים להקפיד על דיאטה יחודית. מחקר שערך גילה כי החולים שהתמידו בתפריטי הגורמה שלו, הצליחו להתמודד טוב יותר עם מחלתם ולהקפיד על התפריט התזונתי הנדרש. היום הוענק לו פרס מיוחד לפיתוחים חדשניים באוניברסיטה העברית.

 

את דרכו הגסטרונומית החל פולק בבית הספר הצרפתי "קורדון בלו". בהיותו סטודנט לרפואה, ביקר במרכז למחלות מעי דלקתיות בבתי החולים הדסה עין כרם. פולק התרשם כי החולים שבאים להתייעץ עם רופא או עם דיאטנית קלינית מקבלים רשימת "עשה" ו"אל תעשה" ואינם יודעים כיצד להתמודד עמה ובוודאי שלא כיצד להכין באמצעותה אוכל טעים. מצב זה גורם לפגיעה באיכות חייהם של החולים.

 

אנשים רבים בישראל, כמו ברוב העולם המערבי, סובלים ממחלות כרוניות שונות. חלק ניכר ממחלות אלה מחייבות הקפדה על תזונה מיוחדת המגבילה את מגוון המוצרים המומלצים לצריכת חולים. מחלת קרוהנס למשל, היא מחלת מעיים דלקתית. חולים הסובלים ממנה צריכים לשמור על דיאטה חמורה, שההגבלה העיקרית שלה היא: תכולת סיבים נמוכה.

 

בחסות המרכז למחלות מעי דלקתיות בבית החולים האוניברסיטאי 'הדסה' ובשיתוף עם מחלקת התזונה והדיאטה של בית החולים, פיתח פולק סדנת בישול לחולים. הסדנה הורכבה משבע פגישות בנות שלוש שעות כל אחת שנערכו בבית ספר מקצועי לבישול בירושלים. כל פגישה נפתחה בהרצאה מפי דיאטנית קלינית, שדנה בעיקרון תזונתי ייחודי למחלה.

 

בתום ההרצאה נערכה סדנה מעשית בהנחיית פולק. כל מפגש הסתיים בארוחת גורמה, פרי ידם של המשתתפים בסדנה. החולים שהשתתפו בסדנה קיבלו גם ספר בישול עם המתכונים וטכניקות הבישול שליוו את הסדנה ושפותחו על ידי פולק במיוחד עבורה.

 

במחקר שביצע פולק בהנחיית פרופ' ערן גולדין וד"ר ערן ישראלי מהמחלקה הגסטרואנטרולוגית, הוּכח כי ההשתתפות בסדנה עזרה בהורדת מדד פעילות המחלה של החולים בקבוצת המחקר.

 

"אני מקווה כי בעתיד בית הספר לבישול יהיה רק חלק ממרכז גדול יותר, שייעודו יהיה שיפור איכות החיים של חולים הסובלים ממחלות עם מגבלות תזונתיות בפרט ומחלות כרוניות בכלל, על ידי שילוב תחומי ידע של רופאים, שפים ותזונאים קליניים", אומר פולק. השבוע הוענק לפולק פרס לפיתוח חדשני באוניברסיטה העברית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים