שתף קטע נבחר

עלים ירוקים

פטרוזיליה, כוסברה שמיר ונענע. כל שילוב ביניהם הוא שילוב מנצח. לא רק בסלטים. פיליס גלזר בשלושה מתכונים קלים ובריאים

עשבי תיבול טריים נותנים צבע וטעם ייחודי לקשת רחבה של מאכלים ומשקאות. אם יש לכם חלון, מרפסת או חצר, אפשר לגדל אותם בבית, בלי חומרי הדברה ובשיא הזמינות. גם אם אין לכם "ידיים ירוקות", כדאי לרכוש ולהוסיף עשבי תיבול טריים לתפריט. הם הכי בריאים, מלאים בוויטמינים ונוגדי חמצון, ויכולים להפוך סלט, קציצה או תבשיל מ"סתם" למעדן. הרעיון הכי טעים והכי ים-תיכוני לקיץ הוא שילובי עשבי תיבול. קונים צרור של פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ונענע ומשלבים ביניהם ביצירתיות:

 

  • פטרוזיליה, שמיר ונענע קצוצים דק במרק יוגורט קר, עם גבינה לבנה, לבנה וטחינה (אפשר גם למרק חם).
  • פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ונענע קצוצים דק בסלט בורגול, אורז מלא או קינואה, או בתבשיל אורז וממולאים.
  • פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים בקציצות מכל הסוגים.
  • פטרוזיליה, שמיר וגם נענע אם רוצים, בתבשילי דגים או דגים בתנור בנוסח ים-תיכוני.
  • כוסברה ונענע (נהדר עם ג'ינג'ר) לתבשילי ירקות, נודלס, עוף, בשר וסלטים בנוסח אסיה.

 

קציצות אורז מלא עם אפונה ועשבי תיבול

מתאימות לארוחת צהרים או ערב קלה, ואפילו יותר טעימות למחרת.

 

החומרים (כ-10 קציצות):

2 כוסות אורז מלא עגול מבושל

1 כוס גזר מגורר

1 ביצה טרופה

1/2 כוס קמח חיטה מלאה, מנופה (או קמח מלא מנופה)

2 כפות שמן זית כתית מעולה או שומשום

1/2 כוס בצל קצוץ דק

1/2 כוס גדושה פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס גדושה כוסברה קצוצה (או שמיר)

1/2 כוס אפונה (טרייה או קפואה, מופשרת)

3 שיני שום גדולות, קצוצות דק

מלח ים ופלפל טחון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים אורז, גזר וביצה. מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל והשום על אש בינונית-נמוכה, עד שמתרככים. מורידים מהאש ומוסיפים עשבי תיבול ואפונה.
  2. בכף עץ, בוחשים לתוך תערובת האורז ואחר-כך מוסיפים את הקמח המנופה. בוחשים קלות, ובסוף יוצרים תערובת אחידה בידיים.
  3. מכינים צלחת, קערה עם מים ומחבת עם שמן חם. מרטיבים את האצבעות, לוקחים 2-3 כפות גדושות מהתערובת ויוצרים קציצה יפה וקצת שטוחה. מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שמזהיב (אפשר לבזוק קצת פפריקה על הקציצות ולאפות ב-160 מעלות עד שמזהיבות). אם לא מכינים מיד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים על צלחת משומנת קלות או מרופדת בנייר פרגמנט.

 

גיוונים:

  • אפשר לשים פרוסת גבינת עזים או כבשים קשה ומשובחת על כל קציצה מוכנה ולהמיס בתנור.
  • לגרסה דלה בקלוריות יחסית ללא טיגון, אפשר לאדות בצל, שום כתוש ואפונה בכפית מים וכפית מיץ לימון בסיר קטן מכוסה על אש נמוכה, עד שהבצל מתרכך. מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת האורז עם עשבי התיבול.

 

 

צ'אטני נענע וכוסברה

מתכון מאת מדהור ג'פרי, הכוהנת הגדולה של האוכל ההודי במדינות האנגלוסכסיות. אפשר להגיש על קציצות האורז במתכון הקודם, על דגים וכליווי לתבשילים הודיים.

 

החומרים:

3/4 כוס דחוסה עלי כוסברה קצוצים

1/2 כוס דחוסה עלי נענע קצוצים

פלפל ירוק חריף קצוץ דק לפי הטעם (לא הכרחי)

1 כף מיץ לימון

3/4 כוס יוגורט עזים או כבשים (עדיף "יוגורמה")

1/4 כפית מלח ים או לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

בממחה (בלנדר), שמים כוסברה, נענע, פלפל ירוק ו-3 כפות מים ומערבלים עד לתערובת חלקה (עוצרים מדי פעם ומנקים את הדפנות בלקקן). בקערה קטנה, טורפים את היוגורט עם מטרפת יד למרקם קרמי. מקפלים פנימה את תערובת העשבים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

 

 

סלט קינואה

מתכון מאת ארז קומרובסקי מתוך ארוחת ה"בוז'ומה" של "לחם ארז".

 

החומרים:

1 כוס קינואה

2 כוסות פטרוזיליה קצוצה

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס שמיר קצוץ

1 כוס נענע קצוצה

1 כוס בצל ירוק קצוץ

מיץ מ-3 לימונים בשלים

1/3 כוס שמן זית עדין

מלח ים גס

חופן בוטנים מקורמלים

 

אופן ההכנה:

  1. שורים את גרגרי הקינואה ל-15 דקות בכוס מים רותחים. מסננים ומערבבים עם העלים הירוקים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ומגישים.
  2. להכנת בוטנים מקורמלים: ממיסים סוכר (אפשר סוכר דמררה) על אש בינונית-קטנה עד שהופך לקרמל. שופכים פנימה בוטנים קצוצים. יוצקים על נייר פרגמנט או משטח משומן קלות. אחרי שמתקרר שוברים לחתיכות קטנטנות.
  • גיוון: ניתן להוסיף מלמעלה גבינת עזים צפתית מפוררת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
אפשר לגדל במרפסת או על אדן החלון
צילום: סי די בנק
מומלצים