שתף קטע נבחר

ה"בומבמלה" של כפר דרום

רבבות מתנגדי ההתנתקות בדרך לגוש? הבתים כבר מאוכלסים, אבל למתנחלים יש פתרון. כתב ynet סייר בעיר האוהלים המוקמת בכפר דרום, וצפה בהקמת "אוהלי 8" ובפרישת מצנחי תובלה שאמורים לקלוט את המשפחות ובני הישיבות שיגיעו בקרוב למקום עם רבניהם. תושב כפר דרום בטוח: "אם יהיו כאן רבבות - טכנית הגירוש לא יוכל להתבצע"

41 יום להתנתקות, והאופטימיות של תושבי כפר דרום דווקא בשיאה: רובם עדיין בטוחים שלא יפנו אותם, רובם סבורים ששרון ייאלץ לוותר על כיסאו ו...רובם מאמינים שבתוך שבועיים-שלושה תפרח במקום עיר אוהלים, שפסטיבל הבומבמלה של ניצנים ייראה "קטן" לידה.

 

 

בתחילה זה נראה כמו עוד אקט במכונת ההסברה המשומנת של ה"כתומים", אולם ככל שמתקרבים לאזור נראה שבמקום אכן מתכוננים לקליטה של רבבות שיעצרו את הפינוי בגופם.  


עיר האוהלים (צילום: רוני סופר)

 

אז בשטח כרגע אלוף פיקוד הדרום, דן הראל, מפעיל צו למניעת הכנסת מטלטלין, הצבא הקים עוד שני מחסומים בין צומת גמא למחסום כיסופים ועשרות רבות של גדרות תלתליות פרושות לצידי הצירים הללו למנוע הגעתם של אלפים, אך בינתיים מאיר דנה-פיקאר, שנתיים וחצי בכפר דרום, פורש אוהלים. הוא מניף מצנחי ענק שיהיו קורת גג להמונים ומקבע יתדות בשני משטחי ענק בשולי כפר דרום, בצילם של בתי דיר אל בלח.

 

"זאת לא פעולת הסברה, זאת אמונה שבאמת ובתמים, עם התקרב ה-15 באוגוסט, נוכל להעמיד כאן ערי אוהלים, אשר יקלטו את רבבות בית ישראל", מסבירה דתיה יצחקי מכפר-ים, האמא של מינהלת קל"ע, קליטה לעזה, יוזמת הפרויקט.

 

"מגיעות אלינו מאות פניות של משפחות. יש גם פניות של בודדים ויש מגעים עם ישיבות ברחבי הארץ. כולם רוצים לבוא ולהיות כאן לקראת ההתמודדות הצפויה. הם רוצים לבוא ולחזק - לא במילים, אלא במעשים. ליישב את כפר דרום, ליישב את הגוש, על מנת להוכיח לממשלת הרשע שכאן מקומנו, מעתה ועד עולם", אמרה יצחקי ל-ynet.

 

עיר האוהלים, מתחת לעמדת צה"ל

 

עיר האוהלים החדשה תאוכלס, כך מבטיח דנה-פיקאר, כבר בסוף השבוע הקרוב. אז צפויות לדבריו להגיע לכפר דרום הקבוצות הראשונות, משפחות אחדות וככל הנראה גם בני ישיבות, שיבואו למקום על מוריהם ומדריכיהם.

 

קצב הבנייה מזורז, עשרות בני נוער מכפר דרום, מהגוש ואורחים שהגיעו מיהודה ושומרון ומכל רחבי הארץ, מרימים עוד אוהל, עוד סוכה, מחברים עוד צינור ועוד כבל חשמלי. "אני לא מספיק לתת להם הנחיות והם כבר מתקשרים אלי לנייד ושואלים: 'מאיר מה עוד?'" מברך הפרוייקטור של מינהלת קל"ע. "המוטיבציה של הנוער ממש מחממת לב".

 

עיר האוהלים של כפר דרום מתרוממת מתחת לעמדה מבוטנת של צה"ל, שחייליה צופים לעבר בתי פרבר סמוך של דיר אל-בלח. החיילים לא מתערבים. הנוער הכתום בונה עיר קטנה, שמחר החיילים האלה ממש, או חבריהם, יצטרכו לפנות אותה, אבל הצבא שותק.

  

"כל עוד זה לא מאוכלס - אין לנו שום עניין איתם. חוץ מזה אנו מחכים לפקודות", אומר לנו קצין שעומד ליד עמדה אחרת ביישוב, לידה חונה טנק מרכבה ונגמ"ש "אכזרית". "כרגע, מה שמטריד אותנו יותר, זה איום הטרור הפלסטיני. אלה מחפשים כל הזדמנות לירות לעבר היישוב, עם עיר אוהלים, או בלעדיה. זאת העבודה שלנו, ואותה אנו מבצעים".

 

"כל שבת אנחנו מגלים פנים חדשות"

 

"הנהירה לכפר דרום יוצאת מהכלל", מספר דנה-פיקאר. "בכל תפילה אני מגלה בבית הכנסת החדש, שחנכנו ביום העצמאות, פנים חדשות. רק בשבוע שעבר הגיעו לכאן שלוש משפחות חדשות, ביניהן אף משפחתו של הרב הלל הורוביץ מחברון. אתה מכיר אותו?" הוא שואל ואני מתנצל על בורותי בהווית המנהיגות הרבנית של ה"כתומים".

 

"אז ודאי אתה מכיר את חבר הכנסת אורי אריאל שבא לגור כאן לפני כמה חודשים, ואת אבי מעוז, מי שהיה מנכ"ל משרד השיכון בימי נתן שרנסקי?" הוא מסתכל עלי בתימהון. אותם, תודה לאל, אני עוד מכיר, אך אני לומד שאנשים אלה, שיכלו לבחור להם דיור מפואר בגוש דן, מעדיפים להצטופף בצימר, או ביחידת דיור בקומה השנייה של בית ביישוב, כדי ש"שחלילה, שנית כפר דרום לא תיפול".

 

"נגמרו לנו הבתים הפנויים ואפילו חדרים כבר אין לנו", מספר לנו עוז קדמון, מאושיות כפר דרום ומגדולי הנאבקים נגד שרון ותוכנית היציאה מעזה. "אבל אנחנו בונים כאן עיר אוהלים, שבעזרת השם ובאמונתנו, אלפי תושביה יהפכו להיות בעתיד תושבי קבע בכפר שלנו. אין לי ספק שכוחנו במספרנו ורק בדרך הזאת נוכל לעצור את מכונת הרשע. אם יהיו כאן רבבות - טכנית הגרוש לא יוכל להתבצע".

 

לדברי קדמון, "אנחנו לא שוקטים על שמרינו. אנחנו עובדים כדי למנוע את האיוולת הזאת ולהותיר את הכפר בו נשפך דמינו והבאנו ילדינו לעולם, בידיים ישראליות. בבניית כפר דרום ננצח. אנו קוראים לציבור הרחב להצטרף אלינו".

 

ה"צימרים": מצנחי תובלה וסוכות נצח

 

50 "אוהלי 8" יש בידי מאיר דנה-פיקאר, "הארכיטקט" של עיר האוהלים. כמו כן קיבל לידיו שני מצנחי תובלה ישנים, ענקיים, קוטר כל אחד מהם עשרות מטרים. עוד הביא למקום קרשים המשמשים כתומכים לסוכת יוטה כחולה ענקית, שתוכל גם היא לאכלס מאות מהעתידים, על פי חזונו, להגיע לכאן בשבועות הקרובים. אם לא די בכך יש בידו עוד תריסר סוכות לנצח, המוקמות במתחם השני של כפר דרום, ואולי תחוברנה ותוכלנה לשכן עוד עשרות עולים לרגל.

 

"העסק בנוי על תרומת נדבת ליבם של אנשים טובים, שמביאים לנו את החומרים ואנו עוסקים רק בהקמה ובארגון הקליטה. תשתיות הביוב, המים והחשמל, אגב, מבוססות על תשתיות של הכפר, כך שאין לנו בעיה לקלוט כאן אלפים", סיפרה יצחקי.

 

"אל מול גזירות החורבן. אנו מביאים פה מסירות נפש וערכים של היאחזות בקרקע", אומר דנה-פיקאר, בן 30, מנהל מפעל "חסלט" של חברת "עלי קטיף", מקור הכנסה מרכזי של כפר דרום.

 

דנה-פיקאר, ירושלמי במקור, קנה כאן חלקת קרקע ב-10,000 שקלים ומתכוון להקים בכפר דרום בית לרעייתו ושני ילדיו. בדרך מירושלים לפאתי "מנזר התמרים" - היא דיר-אל בלח, הספיק לעבור שנה וחצי בהתנחלות הר ברכה, בואך שכם. היום, הוא מאמין, מקומו של כל מאמין הוא כאן: "יבואו לכאן אנשים טובים, אנשים שמוכנים לוותר על הנוחיות שלהם - כדי להגן על מה שחשוב להם. זה הכוח המוסרי שבעזרתו תימנע גזירת הגרוש ואנו ננצח, בעזרת השם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיר האוהלים
צילום: רוני סופר
צילום: רוני סופר
מבט מבפנים
צילום: רוני סופר
צילום: רוני סופר
"רבבות יגיעו". יצחקי
צילום: רוני סופר
צילום: רוני סופר
"כוחנו במספרנו". קדמון
צילום: רוני סופר
מומלצים