שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 06.07

    אבינועם גיל במקבץ ידיעות קולינריות שכוללות בין השאר: חגיגת פירות ים באקוורלה, ביסטרו בר חדש במחלף ינאי, עסקיות קלות בפסטה נובה, חגיגת פירות ים באקוורלה, קוקטיילים של קיץ בקיוטו סלסה, ועוד

    "ולרי" - ביסטרו בר חדש במחלף ינאי

    ממש מעל תחנת דלק פז ומעל בית הפנקייק המיתולוגי שבמחלף ינאי על כביש החוף, נפתח בר מסעדה חדש ושמו "ולרי". הבר ממוקם בתוך גשר ברזל מחופה זכוכית, התלוי מעל כביש החוף.

    את התפריט הצרפתי-ים תיכוני עם נגיעות אסיאתיות יצר השף ליאון אלקלעי. בין המנות: לינגוויני פירות ים, כבד עוף ביין מרסלה, סלט קיסר, כנפיים ברוטב אסיאתי, איקרה תוצרת בית ועוד.  

    • ולרי - תחנת דלק פז חופית, גשר בית ינאי. שעות פעילות : א-ש החל מהשעה 12:00 ועד אחרון הסועדים. עסקיות 12:00-18:00. טל': 09-8666720.

     

    ארוחות מהסרטים בארקדיה

    לרגל פסטיבל הקולנוע שיערך בירושלים מה- 7 ועד ל- 16 ביולי, מציעים במסעדת ארקדיה ארוחות מהסרטים במחירים מיוחדים. הארוחות מוגשות בגינת התבלינים או בחדרי המסעדה: ארוחת צהרים הכוללת מנות ראשונה, עיקרית וקינוח ב- 99 שקל וארוחת ערב הכוללת מנה ראשונה ועיקרית במחיר של 139 שקל. מנות לדוגמא מהתפריט:

     

    ראשונות: רביולי של חצילים וגבינת עיזים מהרי יהודה בחמאת מרווה, טרטר בס עם וינגרט ג'ינג'ר וסלק, מרק יוגורט כבשים ומלפפוני בר, אינטיאס על פסטו של שעועית ירוקה וחמאת זעתר בר.

     

    עיקריות: נתח קצבים עסיסי ברוטב יין אדום, צלע של עגלה עם ירקות קיץ קלויים (מנה זוגית), טלה משמשייה, קבב סורי על סלט משוויה.

     

    מתוקים: מרק מלון, מרק אבטיח וסופלה שסק, מרק סברס בלאדי עם סורבה יוגורט עיזים, טארט נקטרינה ורודה, וריאציה אדומה על פירות יער וקרם שוקולד לבן, טראפל מוקה עם גלידה של קפה והל, קרם משמשים עם גבינת מסקרפונה.

    המחירים תקפים אך ורק למשך ימי הפסטיבל. יש להזמין מקומות מראש.

    • ארקדיה, אגריפס 10, בסמטה. ירושלים. שעות פתיחה: א'-ה' 15:00-12:30 22:30-19:00, שישי ושבת 22:30-12:30 ברציפות. טל: 02-6249138.

     

     

    עסקיות קלות בפסטה נובה

    לרגל הקיץ החם מציעה מסעדת פסטה נובה ארוחות עסקיות, קלות ומשביעות, המורכבות מסלט, לחם הבית, שתייה קלה או כוס יין הבית. סלט פטה (36 שקל) – גבינת פטה, ירקות טריים, פלפלים וזיתים שחורים. עסקית סלט עוף (36 שקל) – רצועות עוף במרינדת לימון, ירקות טריים, פלפלים וזיתים שחורים, או עסקית סלט אנטריקוט (39 שקל) – רצועות אנטריקוט עסיסי על מצע של עלי חסה, פירות טריים, קולורבי וצנונית. במחיר מנת הסלט יקבלו הסועדים פוקצ'ה טרייה תוצרת בית, שתייה קלה או כוס יין הבית. העסקיות מוגשות בימים א'-ה בין השעות 12:00 עד 18:30

    • פסטה נובה, יהודה הלוי 52 תל-אביב, טל' 03-5669967.

     

    Odeon Nights

    המרפסת באודאון-הרצליה נפתחת לכבוד הקיץ ומציעה תפריט לילה חדש. את התפריט הרכיב השף של אודאון, מתן אברהמס, והוא מציע מנות חדשות: קונוסים של קלאמרי, שרימפס או צ'יפס ברטבים איולי צ'ילי, מיונז ווסאבי וצ'ילי מתוק (15-32 שלק); סטייק סנדוויץ' ברוטב חזרת עדין ורשאד (34 שקל); סלט עוף עם עגבניות וטחינה (35 שקל); חומוס עם ראשי קלאמרי (18 שקל); טורטייה אווז (35 שקל); ליבת חציל עם ריקוטה שמן זית ובלסמי (19 שקל) ועוד. הבר – ממוקם על המרפסת – ומציע מגוון רחב של קוקטיילים קיציים, מתקתקים ואחרים ללוות את מנות הקיץ החדשות. במקביל המסעדה ממשיכה להציע את מנות ההמבורגרים המיוחדים הצלעות והסטייקים שלה.

    • אודאון הרצליה . רחי הסדנאות 4, הרצליה פיתוח. פתוח 24 שעות ביממה (ללקוחות אודאון חניה חינם בחניון הסמוך). טל' 09-9569567.

     

    חגיגת פירות ים באקוורלה 

    עד אמצע יולי, ירכיב השף ירון עמר מנות מהים, אותן תוכלו ללוות במשקאות חריפים שמומלצים ליום קיץ חם. לכבוד הקיץ פותחת אקוורלה פסטיבל קטן של פירות ים שכולל בין השאר קלמרי על הפלנצ'ה עם פלפלים צבעוניים, ברבוניות פריכות ומליטות בסלסה חריפה, קבב ים ברוטב יוגורט ועשבי תיבול, מולים עם סלרי, יין לבן וציר דגים. מחירי המנות, כולל כוס יין לבן/ בירה/ סנגריה/ קוקטייל נעים בין 32 ל- 49 שקל.

    • אקוורלה. רח' השרון 10, תל אביב. פתוח בכל ימות השבוע החל מ- 19:30. טל' 03-6879444.

     

    קוקטיילים של קיץ בקיוטו סלסה

    במסעדה היפנית–לטינית קיוטו סלסה, חוגגים בימים אלה את הקיץ ומשיקים  בימים אלה, תפריט קוקטיילים חדש ומגוון שמבוסס פירות העונה, בתוספת כמה קוקטיילים במבוססים על מנטה מרעננת. המבצע שבמסגרתו תהנו מ-25% הנחה מהשעה 23:00, תקף גם בעונת הקיץ.

    • קיוטו סלסה, רח' מונטיפיורי 31, תל אביב, טל' 03-5661234.

     

    הרבה יותר מדים סאם

    מסעדת דים סאם מתחדשת, ומציעה תפריט דים סאם מורחב ועוד הרבה יותר: השף והבעלים, אורי בייטנר, חזר למסעדה, שדרג את תפריט הדים סאמ והוסיף מנות גריל ונודלס חדשות. בין  מנות הדים-סאם החדשות תוכלו למצוא 'באו' בקר פטריות ובצל ירוק (19 שקל) ו- 'שו-מאי' שרימפס וקלמרי (19 שקל). למנות הגריל התווספו, בין השאר: ספריבס בקרמל תפוזים וג'ינג'ר (68 שקל). פילה סלמון בלימון, שום, שמן שומשום ונענע (56 שקל). מנות נודלס  חדשות כמו פתאי פירות ים בחלב קוקוס, צ'ילי חריף, בוטנים, בצל ירוק וכוסברה (47 שקל) ופתאי עוף וירקות ברוטב סיני על בסיס רוטב סויה (39 שקל)

    • Dim Sum, Noodles & Grill bar. רח' אלנבי 120, תל אביב. פתוח כל השבוע בין 12:00 – 03:00. טל' 03-5604341.

     

    עסקיות באדורה

    הביסטרו שף אדורה של השף אבי ביטון סיימה את תקופת ההרצה בימים אלו. המסעדה משיקה תפריט עסקיות במחיר 49 שקל המאפשר בחירה מתוך שבע מנות ראשונות ובחירה מתוך שבע מנות עיקריות. בין המנות הראשונות ניתן למצוא מנות סלט קלמרי על טחינה ירוקה, סביצ'ה דג ים בסלט סלק מרוקאי ועוד. בין המנות העיקריות ניתן למצוא מנות כמו אוסובוקו עשוי בתנור ביין אדום, עגבניות ותערובת תבלינים מרוקאית, וגם מנה כמו פילה בורי משובץ זרעי כוסברה, זרעי כמון, הל וקצח, שמוגש עם פירה שום, קונפי וטרטר עגבניות ונענע.

    • אדורה, בן יהודה 27, תל אביב, טלפון : 03-6050896.

     

    שף שלום שטרית מתארח ביקב Tulip

    השף שלום שטרית, יגיע לערב אחד ליקב טוליפ, בו תערך סעודת גורמה בת שבע מנות בליווי יינות היקב. התפריט כולל:

    פירה לבבות ארטישוק וביצת שליו עלומה עם גבינת כיפת הנזיר, סלמון במלח גס ותבלינים על פלפלים ברוטב רוקפור, קרם חצילים עם פטריות כמהין לבנות וגבינת סנט מור, כבד אווז על מחית רברבר ואגסים עם סורבה על מצע ריבת סלרי וסלט עלים, סורבה אננס ועגבניות עם שמן זית ומלח אוקיאנוס, אסקלופ בקר ושרימפ על מצע לימונים בסירופ עם ריזוטו אספרגוס. לקינוח: תאנה במילוי מחית תאנים בפורט ושוקולד, פסטוקים מסוכרים ושבבי נוגט, סורבה פסיפלורה. הערב ילווה במיטב יינות יקב Tulip אשר הותאמו במשותף לכל מנה על ידי יינן היקב, דורון יצחקי והשף שלום שטרית. הערב יערך ביום חמישי 14 ביולי. סדנת הבישול תחל בשעה 14:00, הארוחה תחל בשעה 20:00.

    • לפרטים ולהרשמה מראש (חובה) ניתן לפנות לנילי . טל'- 054-8049809.

     

    נזירים בלגיים בנורמה ג'ין

    ביסטרו בר נורמה ג'ין, בשיתוף ובחסות מועדון הבירה הישראלי, יערכו הרצאה וטעימה מודרכת של בירות טראפיסטיות, שיעביר מומחה הבירה הבלגי והיינן סימון אזולאי (בנג'מין). במהלך הטעימה יוטעמו שש בירות טראפיסטיות שונות ובירה נוספת - הפתעה, בלוויית הסברים לגבי המנזרים המייצרים אותם. עלות ההשתתפות בטעימה, הכוללת גם גבינות מנזרים מיובאות - 75 שקל. לאחר הטעימות ניתן יהיה להנות מהנחה של 10% על תפריט האוכל בנורמה ג'ין. מספר המקומות מוגבל ויש להירשם בהקדם. הסדנא והטעימות ייערכו ביום חמישי 14/7 בשעה 18:30. להרשמה להרצאה ניתן לשלוח מייל

    • נורמה ג'ין. רח'אליפלט 23 (פינת רחוב אילת) תל אביב. פתוח כל השבוע מ- 19:30 - עד אחרון הלקוחות. טל' 03-6837383.

     

    השקת יינות ומוזיקה לטינית בלבנטיני

    מסעדת לבנטיני חוגגת את תחילת הקיץ בהשקה של יינות מיגל טורס, יצרן היין החשוב ביותר בספרד, ביום שישי הקרוב, ה- 8 ביולי החל מהשעה 14:00. לאורך כל היום- טעימת יין חופשית ללא תשלום (של מיגל טורס כמובן) בחגיגה ספרדית של אלכוהול ומוזיקה, DJ במוזיקה לטינית וספרדית ויין מיגל טורס, שיוגש לצד תפריט הקיץ החדש של לבנטיני עם מבחר של פירות ים, דגים ובשרים. בערב טעימות יושקו היינות הבאים: טרהסולה סובניון בלנאק - יין לבן, מרענן שמתאים לקיץ הישראלי,  מאס ראבל טינטו - יין אדום עשיר שמומלץ להגשה בטמפרטורות נמוכות.

    • לבנטיני. רח' אחד העם 3, תל אביב. טל': 5171745 - 03.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עילית אזולאי
    ארוחות מהסרטים בארקדיה
    צילום: עילית אזולאי
    תפריט לילה חדש באודאון הרצליה
    חגיגת פירות ים באקוורלה
    צילום: שלום בר טל
    קוקטיילים של קיץ בקיוטו סלסה
    צילום: שלום בר טל
    מומלצים