שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    לקיץ: סגולות הבריאות של האבטיח

    אבטיח קר, המרענן הכי טבעי בקיץ, מכיל בעיקר מים וסוכרים. הוא מאוד טעים, אבל יש לו גם מרכיבים תזונתיים שעשויים להפחית את הסיכון לסרטן הערמונית ולהגן מפני מחלות לב. ועוד לא דיברנו על הקליפה

    האבטיח, אחד הסמלים המובהקים ביותר של הקיץ הישראלי. הוא הגיע אלינו משכנתנו הדרומית, מצרים, שם גידלו אותו לראשונה כבר בתקופת הפרעונים. ממצרים הוא התפשט לארצות שכנות, אולם מקור הפרי הוא בערבות אפריקה, שם הוא גדל כצמח בר. בישראל, מדינה קולטת עלייה, הוא כבר אזרח ותיק, שתפס מקום של כבוד בתרבות ובפולקלור.

     

    האבטיח שייך למשפחת הדלועים ובארץ גדלים כמה זנים משובחים כמו מללי, צ'ילי ושוגר-ייבי. האבטיח גדל בגדלים שונים ויכול להגיע למשקל של קילוגרמים רבים. הוא מכיל גרעינים לבנים או חומים וכיום אף קיימים זנים ללא גרעינים. משנה לשנה מופיעים בשווקים מינים חדשים של אבטיחים, כמו אבטיחים קטנטנים או אפילו צהובים. הודות להנדסה הגנטית יש גם אביטיחים מרובעים, אך הם עדיין לא למכירה בארץ.

     

    האבטיח מכיל כמות גבוהה של מים (90 אחוזים) וסוכרים. הוא גם מכיל מעט סיבים תזונתיים, נתרן וויטמין C. האבטיח שייך לקבוצת הפירות, ומנה שלו
    כוללת כוס וחצי קוביות אבטיח (60 קלוריות). האבטיח מכיל את נוגד החמצון החזק ליקופן, שמצוי בשפע בעגבנייה. הליקופן שייך למשפחת הקרטנואידים ועל פי כמה מחקרים רפואיים הוא עשוי להפחית את הסיכון לסרטן

    הערמונית. סגולה נוספת שמייחסים לו: הגנה מפני מחלות לב וכלי דם. מחקרים אחרונים אף העלו את ההשערה כי הוא יכול להגן על הגוף מפני זיהום אוויר, לשמור על בריאות העיניים, על תפקוד המוח ולהגן מפני פגעי השמש.

     

    אבטיח אוכלים בדרך כלל כשהוא חתוך לקוביות או פלחים ואחרי שבילה במקרר. אולם האבטיח משמש גם להכנת מאכלים יותר מורכבים: שרבט קפוא שניתן לשמור בהקפאה במשך ששה חודשים; גלידת אבטיח משולבת עם מרשמלו; שייקים וקוקטלים אלכוהוליים ואבטיח כבוש בשילוב עם חומץ, לימון, מלח וסוכר.

     

    יש המשתמשים בציפת האבטיח לטיפול בפצעים בפה (אפטות). מייבשים את הציפה בתנור, לאחר קילוף הקליפה והורדת התוכן האדום. את הציפה הלבנה מחממים בתנור במשך שתיים עד שלוש דקות, עד ליבוש מלא. לאחר היבוש, כותשים את הציפה ומניחים את האבקה על מקום הפצע.

     

    יש המשתמשים באבטיח לטיפול במקרים של יתר לחץ דם, בעיות בכליה ובמקרים של עצירות.

     

    לריענון קייצי או לבריאות - בתיאבון!

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רינת לוק
    מרענן בריא. אבטיח
    צילום: רינת לוק
    לאתר הבריאות MIOK, לחצו כאן
    מומלצים