שתף קטע נבחר

"20 שעות על הרצפה בטרמינל"

שני נוסעים ששהו בעקבות תקלה במטוס במשך שעות ארוכות בשדה התעופה של ברצלונה ללא ציוד אישי וללא התייחסות מצד אנשי חברת התעופה, תבעו את סוכנות הנסיעות שמכרה להם את חבילת הנופש

"טיסת בלהות", כך כינו שני ישראלים את מה שהתרחש במטוס שבו אמורים היו לעשות את דרכם מחופשה בברצלונה לנמל התעופה בן גוריון. המטוס, סיפרו, המריא בשעת חצות כמתוכנן ,אבל כעבור זמן קצר אירעה בו תקלה - החלון בתא הטייס התנפץ - והמטוס חזר על עקבותיו. הטיסה חזרה היתה, לדבריהם, מלווה בחששות ובמתח רב. "רעדתי כולי", אמר אחד מהם כשהעיד בבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב, "המטוס היטלטל ונוסעים מבוהלים צעקו. לא ידענו מה קורה".

 

השניים, מ' ו-א', שהגישו כל אחד בנפרד תביעות לפיצויים בעקבות אותה טיסה, תיארו אותה בבית המשפט כטראומטית, אבל טענו כי הסבל התעצם דווקא לאחר שנחתו בשלום בברצלונה. לדבריהם, "זרקו אותם בטרמינל", ללא ציודם האישי שנשאר במטוס, ובמשך שעות רבות לא טיפלו בהם. לאחר כ-12 שעות של "שתיקה", לגרסתם, הודיעו להם כי עומדים לשכנם בבית מלון עד להטסתם לישראל, אך איש לא טרח לעדכנם מתי תתבצע הטיסה המיוחלת.

 

מ' אמר בעדותו כי מה שקרה במטוס היה כאין וכאפס לעומת מה שהיה לאחר מכן בטרמינל. "הייתי ללא ציוד וללא לבוש תחתון. 20 שעות שכבתי על הרצפה בטרמינל, התנפחו לי השיניים, לא התייחסו אלי, לא נתנו לנו לשבת על כסאות, זלזלו וגרמו לנו עוגמת נפש".

 

"מדובר בכח עליון"

 

הנתבעת, חברת "צבר", טענה כנגד כי היא שימשה כמתווך בלבד בין התובעים לבית חברת "יוסי טורס" שסיפקה את חבילת הנופש וצירפה את יוסי טורס כנתבעת צד ג'. יוסי טורס צירפה כנתבעת את המוביל האווירי, חברת "VISIG", וטענה כי על פי אמנת ורשה היא שנושאת במקרה הנדון באחריות.

 

VISIG טענה בבית המשפט כי האירוע לא היה בשליטתה מכיוון שמדובר בכוח עליון. בא כוחה אמר כי לאחר שהתרחשה התקלה עשתה החברה כל שביכולתה כדי להקטין את נזקי התובעים.

 

השופטת מיכל ברק-נבו דחתה את התביעות נגד צבר ויוסי טורס וקיבלה את התביעה נגד חברת התעופה VISIG.  "על פי אמנת ורשה", כתבה בהחלטתה, "המוביל נושא באחריות לנזק שנגרם מחמת איחור בתובלה אווירית, אלא אם עשה כל שביכולתו למנוע את הנזק. במקרה דנן לא עשה המוביל, לטעמי, די כדי להקל על הנוסעים. הוא לא דאג להבהיר להם מה התרחש ומה עומד להתרחש על מנת להקל על סבלם באיחור הבלתי מתוכנן שהתרחש. הנתבעת יכלה והייתה צריכה לנקוט בפעולות מסוימות ומשלא עשתה כן היא נהגה שלא כדין".

 

בפסק הדין חייבה השופטת את חברת VISIG TRAVEL SERVICE לשלם לכל אחד משני התובעים פיצוי בסך 800 ש"ח ועוד 300 ש"ח הוצאות משפט. (ת"ק 12231) 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים