שתף קטע נבחר

אודי A3 - פותחת פה גדול

קומפקטית גרמנית עם 200 כ"ס, שישה הילוכים, עיצוב אופנתי, צבע אדום. חשבנו שרועי צוקרמן יאהב את זה, אז שלחנו אותו לבדוק מה התחדש באודי A3 ומנועי הבנזין שלה. עם איזו מסקנה הוא חזר? שאין כמו דיזל

 

היו ימים, זמנים בהם מכונית קומפקטית עם תיבת שישה הילוכים ידנית ו-200 כ"ס הייתה לא רק בגדר אקזוטיקה, אלא כמעט פנטזיה מטורפת. והיום? ב-2005 בואכה 2006, הספק מרבי של 200 כ"ס במכונית צנועת מידות הם בקושי עניין שעושה רעש. תראו למשל את ה-147GTA של אלפא, עם 250 כ"ס. את רנו מגאן 225 עם... 225 כ"ס. אופל אסטרה OPC, פורד פוקוס ST, ב.מ.וו 130i, גולף R32 ואפילו אודי A3 עם 250 כ"ס. הרשימה ארוכה מאד.


אודי A3 המחודשת (צילום: רועי צוקרמן)

 

אז מה אני צריך לחשוב על אודי A3 עם 200 כ"ס "בלבד"? שמדובר בקופמקטית חמימה וזהו, מכונית שעוסקת יותר באבזור מפנק ופחות בדרמה על הכביש? צר לי. אבל למרות הכוחנות המתפרצת של אחיותיה הספורטיביות לקטגוריה, למרות שהיא שוקלת לא פחות מ-1,300 ק"ג, אני לא יכול שלא לעמוד רגע, להביט בה ולהעריך את מה שנח מולי.

 

נעים מאד, A3

 

הרושם הראשון ממתיחת הפנים של ה-A3 הוא בעיקר חיובי: להתראות עיצוב נחמד, שלום רב לסבכת אודי ענקית ומלאת כוח ורושם. התוצאה, כפי שראינו ב"ספורטבק" (גרסת חמש הדלתות ל-A3), משכנעת מאד, מעניקה לקומפקטית עם ארבע הטבעות חיספוס שחסר היה לה בדגם המקורי. למעשה, השיפור מלפנים כה מוחשי - ובמיוחד בהתחשב בכך שבפועל מדובר כמעט בשינוי סמנטי - שכעת החלק אחורי מרגיש מעט אנמי. נו, מילא. בכל זאת יש 200 כ"ס מתחת למכסה המנוע.

 

תא הנוסעים? אם מבחוץ השינוי מהותי, בפנים ניתן למנות בעיקר את רפליקת הסבכה על גלגל ההגה ו...זהו פחות או יותר. אבל גם זה מותיר את ה-A3 עם אחד מתאי הנוסעים האיכותיים והמזמינים ביותר בקבוצתה, עם רמת הרכבה וחומרים שיכולה לבייש (ומביישת, תסמכו עלינו) מכוניות גדולות ומכובדות יותר.

 

מישהו שומע אותי?

 

טוב. מסתדרים היטב במושב, נועלים חגורת בטיחות ומעירים לחיים את הטורבו-הזרקה-ישירה. שקט בחוץ, חרישי למדי בפנים. והוא פועל בכל זאת. הזמזום החרישי הזה, יהפוך מבחינתי לאחד המאפיינים הבולטים של ההשקה. אודי, כך מתברר לי מאוחר יותר, מעדיפים את המכוניות שלהם שקטות במיוחד. מה שמסביר את המאמץ הניכר בניסיונות בידוד "מטרדים" דוגמת רעש מפלט ומנוע.

 


ממתינות לנהגים (צילום: רועי צוקרמן) 

 

הפלא השישי

 

תחילת תנועה משחררת ממנוע ה-FSI באודי הזו צליל בריטון נעים לאוזן. תענוג. בגרסה עם תיבת ה-DSG הסיקוונסיאלית, מצטרפים לחגיגה גם קולות מפלט מגרים. מצוין. ואם כבר הזכרנו את התיבה, חובה להבהיר כי מבחינתי לפחות, אתם יכולים לשכוח לאלתר מדוושת המצמד של תיבת שישה ההילוכים הידנית. נהיגה ספורטיבית או לא, פעולתה ממילא מחוספסת, לא נעימה ולא מדויקת. 

 

לכו על העתיד, ובחרו כאן בתיבה שתגרום אפילו לנהג פורמולה 1 מיומן להסמיק. מה שמסביר מדוע עושים שם - בפורמולה 1, אני מתכוון - שימוש בתיבה עם רעיון דומה. הורדת הילוך? העלאת הילוך? הכל בלחיצת כפתור על גלגל ההגה, בתיאום שקשה להאמין שהוא בכלל אפשרי.


רגע של מנוחה (צילום: רועי צוקרמן)

 

אפילו במצב אוטומטי, היכן שתיבות סיקוונסיאליות בדרך כלל מתרסקות בחוסר אונים (ומי אמר אלפא וסלספיד?), מצליחה ה-DSG של אודי להבריק. פעולתה כה טובה, כה מהירה וחלקה, שלפעמים נדמה שהיא עדיפה על תיבות אוטומטיות לחלוטין. בקיצור, תענוג בשישה מהלכים.

 

יש אחיזה, אין היגוי

 

אחת מהתלונות היותר שכיחות שלנו לגבי הקדמה בתעשיית הרכב, מתייחסת לשימוש הגובר והולך בהגה בעל תגבור חשמלי. הוא בדרך כלל מערפל יותר, מנתק את הנהג מהכביש, מעצבן. ובכל זאת, מערכות היגוי חשמלי מצליחות פה ושם להצטיין. גם באודי?

 

לא. באודי בחרו בגישה ברורה: "תכוון את ההגה והאוטו יפנה לשם, אבל את המידע אנחנו שומרים לעצמנו". אז נכון, ההיגוי מדויק יחסית, מהיר יחסית, קל יחסית. בעצם, קל כל הזמן. אפשר להאשים בכך גם את אופנת חישוקי וצמיגי הענק שפושטת על תעשיית הרכב, ומחייבת תגבור יוצא דופן. ואפשר פשוט להודות בעובדות: יצרניות הרכב לא מתעניינות בהגאים מתקשרים. זה לא עוזר להן באולמות המכירה.

 

מה שבכל זאת יכול לנחם, הוא האופן בו אוחזת ה-A3 בכביש. עוד לפני שבקרות כאלה או אחרות ששות לעזרה, מצליחה הקומפקטית של אודי להפגין אחיזה ברמה גבוהה ומעוררת ביטחון. הרבה מכך נעוץ אמנם באספלט המשובח שנפרש על-פני חלקים נרחבים של מסלול המבחן, וכך גם לגבי ההנעה הכפולה שכוילה לתת-היגוי בולט בגרסאות הספורט בהן נהגתי חלק מהזמן, אבל קשה שלא להתרשם.

 

כיצד יהיה המצב בארץ? תנו לי לנחש. בעצם, נחשו בעצמכם לאור הרושם הבא. בשתי הגרסאות, הרגילה וה-S-Line בעלת החישוקים הגדולים, התקשתה ה-A3 לסנן פגעי כביש והעבירה לגב יותר מדי זעזועים. עכשיו, דמיינו אותן דוהרות בכבישי מ.ע.צ. ידעתי שתנחשו לבד.

 

הפתעה, באמת?

 

ה-A3 המחודשת שמרה על מרבית התכונות של הגרסה המקורית. היא מעוצבת למשעי - הגם שאינה פורצת גבולות או מקורית במיוחד - איכותית מאד ומעוררת ביטחון בנהיגה. אז נכון, אפילו עם 200 כ"ס היא לא מעוררת התלהבות יוצאת דופן, ועשויה אפילו לשעמם את חובב ההגה מוצף האדרנלין. אבל היא עושה את הרוב באופן כה יעיל, שכמעט וקל להשתכנע שכך בדיוק היא צריכה להיות. 


S-Line (באפור). עוד קצת פוזה, פחות נוחות (צילום: רועי צוקרמן)

 

אז כדי להיות משוכנע בכך, החלטתי לדגום מעט גם גרסה שונה לחלוטין. טורבו-דיזל, אם תהיתם. וההפתעה לא יכולה הייתה להיות גדולה יותר. עם שישה הילוכים, 140 כ"ס ושפע של מומנט בפחות-או-יותר כל סל"ד, מצאתי את הנוסחה המושלמת ב-A3. כך לפחות אני מאמין.

 

כי המכונית הזו, שמככבת יותר כשייטת נינוחה ונעימה והרבה פחות כמכונת נהיגה, הרגישה מצוין עם מנוע הדיזל החזק. הגמישות מצוינת, ולמעט טירטור דיזל צורם כאשר המנוע קר והסל"ד נמוך, אפילו צליל המנוע ערב לאוזן. פתאום הרגישה המכונית הזו "מחוברת" יותר, "מהנה" יותר. לא מפתיע שפופולאריות מנועי הדיזל באירופה נמצאת זה שנים אחדות בנסיקה דרמטית.

 

לא זול, אולי דיזל?

 

שוקלים לרכוש אחת? בואו נראה. A3 TFSI, זאת אומרת הגרסה עם מנוע ה-GTI של פולקסווגן בחרטומה, לא ממש זולה. תג המחיר שלה מתחיל ב-250 אלף שקל. זה המון כסף, ולא משנה שמקבלים עבורו מכונית מלוטשת למדי, עם סביבת נהג מצוינת ותא נוסעים למופת. כי למה לא ללכת על הטורבו-דיזל, שמתחילה "רק" ב-222 אלף שקל? קחו אותה עם DSG, שלמו בינתיים הרבה פחות על דלק, ותהנו אפילו ממקוריות...
אודי A3

אודי A3
דגם 2.0 ליטר-טורבו, בנזין 2.0 ליטר-טורבו, דיזל
מנוע 4 צילינדרים, 16 שס' 4 צילינדרים, 16 שס'
נפח 1,984 סמ"ק 1,968 סמ"ק
הספק מרבי 200 כ"ס ב-5,100 סל"ד 140 כ"ס ב-4,000 סל"ד
מומנט מרבי 28.5 קג"מ ב-1,800 סל"ד 32.6 קג"מ ב-1,750 סל"ד
תיבת הילוכים DSG, שישה הילוכים DSG, שישה הילוכים
אורך 420.5 ס"מ זהה
רוחב 176.5 ס"מ זהה
גובה 142 ס"מ זהה
בסיס גלגלים 258 ס"מ זהה
משקל 1,370 ק"ג 1,340
100-0 קמ"ש 6.9 שניות 9.5 שניות
מהירות מרבית 236 קמ"ש 207 קמ"ש
מחיר 250,000 שקל 222,000 שקל
אחריות 24 חודשים זהה
כוכבי בטיחות: נוסע/ילד/הולך רגל 1/3/4 לפי EuroNCAP זהה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אודי A3. קיבלה חרטום חדש ומוחצן
צילום: רועי צוקרמן
רק חבל שהחלק האחורי נשאר אלמוני
צילום: רועי צוקרמן
גרסת S-Line עם ספויילרים וחישוקים גדולים. לבעלי חוליות גב חזקות
צילום: רועי צוקרמן
קורבנות הדרך
צילום: רועי צוקרמן
גרסת הדיזל. הפתעת הערב
צילום: רועי צוקרמן
מי צריך בנזין?
צילום: רועי צוקרמן
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים