על הסכין - שלושה מתכוני אבטיח מנצחים
כשחם ולח, מה יותר טוב מלאכול אבטיח צונן? תמי לויאב יצאה לשוק כדי לבחור אבטיח, ופגשה שלושה שפים שהדגימו הכנת מתכוני אבטיח לא שגרתיים
צילום וידאו: שי רוזנצוויג
קרחון אבטיח / שף תמר סגרי, "לוקה"
המרכיבים:
1 כוס קוביות אבטיח
1/2 כוס פירות יער
1/2 כוס סוכר1 מכל יוגורט רגיל
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה, מחלקים את התערובת לכוסות חד פעמיות (כ-8 כוסות לא מלאות) ומכניסים לפריזר. כשהקרחונים כמעט קפאו, אפשר להכניס לתוכם מקל גלידה ולהחזיר לפריזר עד שהם קפואים לחלוטין.
אבטיח וגבינה בולגרית בליווי סורבה עראק / שף אליעזר לויה, "הלניקה"
המרכיבים:
אבטיח פרוס לקוביות גדולות
קוביות גבינה בולגרית משובחת ("המאירי", אם יש)
שמן זית איכותי
גרגרי קצח
מעט אוזו משובח
לסורבה:
2 בקבוקי עראק איילות
1 ק"ג סוכר לבן
5 חלבוני ביצה
אופן ההכנה:
- הסורבה: מבשלים את העראק עם הסוכר עד לרתיחה ומצמצמים בבישול איטי של שעה עד לקבלת ערק קרמלי. מוסיפים 50 קוביות קרח ואת החלבונים. מעבירים למטחנת מזון ומקפיאים. טוחנים שוב ומקפיאים – עוד פעמיים (במקום שימוש במכונת גלידה).
- ההגשה: מסדרים את האבטיח עם קוביות גבינה, יוצקים מעט שמן זית, מפזרים גרגירי קצח ויוצקים מעט אוזו על הכל. מסדרים בצד כדורים של סורבה עראק, בצד ומגישים.
גרניטה אבטיח עם סלט זיתים ונענע / שף אבי ביטון, "אדורה"
המרכיבים:
גרניטה:
2 כוסות של קוביות אבטיח
1 כוס קוביות קרח
3/4 כוס סוכר
סלט זיתים ונענע:
10 זיתי טאסוס מגולענים
צרור עלי נענע טרי קצוץ דק
50 גר' גבינת פטה חתוכה לקוביות בגודל 1/2X1/2 ס"מ
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
- הגרניטה: בבלנדר טוחנים את הכל. שומרים במקפיא לשעתיים. מכניסים שוב לבלנדר ושומרים במקפיא עד להגשה.
- הסלט: מערבבים את כל החומרים. נזהרים שגבינת הפטה לא תתרסק.
- ההרכבה: בכוס מרטיני מוזגים את גבינת הפטה ומפזרים (לא יותר מידי שלא תשתלט).
אדום, מתוק וצונן - התשובה המושלמת לקיץ
צילום: רינת לוק
מומלצים