שתף קטע נבחר

קוקטייל במקום מזגן

למרות הפוגה קטנה בחום, גיא קידר לא משתכנע, מקטר על החום, הלחות, הג'וקים, ועוד כמה דברים מעצבנים, ומציע ארבעה קוקטיילים לצינון החום

אח...חום אוגוסט. כמה לא חיכיתי לך. נכון שהקיץ מביא לנו יותר שעות אור, שגורמות לנו לרצות להסתובב יותר בחוץ, ים, זיכרון של חופש גדול, ובחורות בלבוש מינימליסטי (שגורמות לנו לרצות להסתובב יותר בחוץ), אבל הקיץ מביא עימו גם כמה דברים בלתי נסבלים ובהם החום, הלחות והג'וקים.

 

וכאילו שלא די בחום של הקיץ, יש כל כך הרבה דברים אחרים שמצליחים להעלות את החום: המכסים האדירים שמטילה מדינת ישראל על המשקאות

החריפים המיובאים ואשר מייקרים אותם ויכולים לבאס את סוף הערב, עם הגיע החשבון (במידה ולא שתיתם מספיק), או את הבוקר (כן כן, בבוקר, כשרק אז גיליתם את החשבונית של אתמול, תחובה בכיס המכנסיים); המירוץ הבלתי נלאה של יצרני ויבואני המשקאות האלכוהוליים אחר יצירת קטגוריות חדשות, עם שמות מפוצצים כגון "סופר פרימיום" ו"אולטרה (ווט דה הל?) פרימיום", אשר מכוונות בעיקר אל האגו, ואל הכיס, של הצרכן; ילדים אשר יוצאים מהבית וסכין בכיסם, שותים לשוכרה, את מה שבחוק אסור למכור להם, ומסיימים את הערב בבית המעצר, או החולים (או יותר גרוע מזה); וגם הטרנד החדש בבארים לא מעטים לוותר על כוסות ה-1/2 ליטר ולהגיש בירה בכוסות שליש, או רבע בלבד, יכול לגרום לכל שתיין סביר לקבל חום, ובמיוחד שכבר יצא לי לשמוע בר-מן אומר כי "גם באירלנד לא מגישים בירה בכוסות של 1/2" (נכון, אבל פינט זה ממש ממש קרוב).

 

אז כדי להקל קצת על עומס החום, קראתי לעזרת כמה מומחים (ומפני שאני כותב כאן, הם באו ממש מהר), ואני לא מתכוון למתקינים של המזגן. אז, בבקשה, להלן מנות העזרה הראשונה אשר קיבלתי. לא מאמינים? נסו בעצמכם:

 

סברס ספייס

מתכון של 'סבסטיאן' בר-מסעדה

 

המרכיבים:

60 מ"ל קפטן מורגן ספייס

1 סברס טרי

זילוף של תרכיז ליים

1 כפית סוכר

1/2 כפית דבש

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הסברס על קרש חיתוך ומועכים בעזרת מערוך, שמים את הסברס בתוך שייקר, מוסיפים קרח ואת כל שאר המרכיבים מערבבים היטב ומוזגים אל תוך כוס מרטיני מצוננת.

 

דקירי אבטיח קפוא 

מתכון של מסעדת 'גלינה'

 

המרכיבים:

חתיכה אחת של מלון

60 מ"ל רום בקרדי

50 מ"ל מונין אבטיח

30 מ"ל סוואר

קרח

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בבלנדר את כל הרכיבים ומערבלים עד להיווצרות נוזל סמיך.
  2. מגישים בכוס קוקטייל קפואה, ומקשטים עם שיפוד של גבינה בולגרית, אם רוצים.

 

מוזס מוחיטו

מתכון של מסעדת 'מוזס'

 

המרכיבים:

מיץ מסונן מ-40 גרם

דובדבנים מופשרים טחונים בבלנדר

30 מ"ל מי סוכר

30 מ"ל ליים

150 מ"ל רום קובני משובח

 

אופן ההכנה:

  1. כותשים נענע בכוס, מוסיפים קרח כתוש ומוסיפים את הנוזל המוכן.
  2. מוסיפים ספלאש מי סודה, ומקשטים בנענע ובדובדבנים.

  

לאסי פסיפלורה

מתכון של מסעדת 'אודאון'

 

המרכיבים:

מנה וחצי רום בהיר

1 מנה יוגורט

תוכן של 2 פסיפלורות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומגישים בכוס גבוהה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים