שתף קטע נבחר

תבלינים במקום תרופות

לתבלינים רבים יש עוד שימושים מלבד מתן טעם משובח למזון והם יכולים לשמש כתרופה במקרים מסוימים. פיליס גלזר מסבירה למה תמיד טוב שיהיה כורכום בבית

פעמים רבות אנחנו שומעים על "תרופות סבתא", ומתייחסים אליהן בדיוק ככה - כלומר לא ברצינות יתרה. רב האנשים עדיין מעדיפים ללכת לרופא ולקבל מירשם לתרופה קונבנציונאלית מהירה ויעילה. לא שיש לי חס וחלילה משהו נגד תרופות "רגילות", אבל לפעמים כדאי גם לנסות דברים חדשים וקצת שונים.

 

כשהתחלתי להרגיש ששוב אני הולכת לסבול מדלקת הגרון שתוקפת אותי פעמיים בשנה, צלצלתי לידידי ד"ר סוורופ וורמה, רופא הודי שמטפל בשיטת ה"איור-וודה". "נמאס לי לקחת אנטיביוטיקה", אמרתי לו. "בואי עכשיו", הוא אמר לי, "ואני אתן לך תרופה שתעצור את הדלקת כבר בהתחלה".

 

ד"ר סוורופ בדק אותי והציע: "קחי כורכום". הוא הסביר: "הכוונה היא לכורכום פשוט שאפשר לקנות בכל חנות תבלינים. כדאי לקנות 100 גרם, שיהיה בבית. שמים את הכורכום במחבת יבשה וקולים אותו על אש בינונית-נמוכה עד שצבעו הופך לכהה יותר. לוקחים כפית מהכורכום ובולעים ביחד עם כוס מים, שלוש פעמים ביום".

 

שמעתי ועשיתי. אני לא יכולה להגיד שזה היה נעים במיוחד, אבל זה גם לא היה כל-כך נורא. עברו יום-יומיים והדלקת בגרון נעלמה לפני שהתחילה.

 

שימו כורכום

 

ברפואה ה"איור-וודית", שקיימת יותר מ-5000 שנה, משמש הכורכום לריפוי מגוון רחב של צרות בריאותיות, חיצוניות ופנימיות גם יחד:

  • לטיפול בהתקררות, שפעת או כאבי גרון: מרתיחים כוס. חלב עס כפית כורכום למשך 3 דקות, ושותים בבוקר ובערב. אפשר גם לוותר על החלב, כמו שאני עשיתי, ופשוט לבלוע את הכורכום עם קצת מים פושרים.
  • לטיפול בכוויות, פצעים, פריחות ופטריות מתחת הצפורניים: מערבבים 1/2 כפית כורכום עם כפית של ג'ל אלו-וורה ומורחים על המקום.
  • מסכה לפנים: בהודו נהוג לערבב כורכום עם קמח חומוס וקצת חלב, ולמרוח על הפנים בתור מסכה. לפני החתונה, עוברים החתן והכלה ההודיים טיפולי פנים ועיסויים עם שמנים וכורכום.
  • לטיפול בכאבי וסת ומחזור לא סדיר: לוקחים כורכום שלוש פעמים ביום.
  • לטיפול בטחורים: מערבבים 1/2 כפית כורכום עם כפית גהי (חמאה מזוקקת), ומורחים על המקום.

 

הכורכום נחשב למחזק גוף, רופאים "איור-וודיים" ממליצים לבלוע כפית כורכום שלוש פעמים ביום כדי לחזק את הגוף ולמנוע סרטן, מי שאוהב להשתמש בכורכום בבישולים צריך לזכור שדרושות כמויות גדולות ממנו כרי שתהייה לו השפעה תרופתית.

 

כואבת הבטן? איכלו ג'ינג'ר

 

אכלתם משהו והוא לא יושב לכם טוב בבטן? יכול להיות .שהמזון פשוט התקלקל בחום. אני באופן אישי נמנעת בקיץ ממאכלים שיש בהם מיונז או קצפת, ואני מקפידה לבדוק מה רמת תנאי האיחסון במעדניה או בחנות בהן אני קונה. הנה כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם לפני שפותחים את הפה:

 

  • מוצרים קפואים חייבים להיות קפואים היטב. גושי קרח בתוך המזון מימדים שהוא הופשר והוקפא שנית. זה נכון לגבי בשר, וגם לגבי גושי קרח בגלידה.
  • אסור להשתמש באותו קרש חיתוך לבשר נא ולירקות, ואין לקנות מזון ממקום שעושה זאת. 
  • כדאי לחשוב פעמיים לפני שאוכלים או מכינים סושי בקיץ. אם אוכלים סושי - אז רק במקום שאפשר לסמור עליו.

 

ומה עושים אם הבטן בכל זאת לא מרגישה טוב? הנה כמה טיפים:

 

  • ג'ינג'ר: הג'ינג'ר נחשב לתבלין מחזק גם ברפואה ה"איור- וודית" וגם ברפואה הסינית. תמיד עדיף להשתמש בג'ינג'ר טרי, אבל אני מחזיקה בבית גם ג'ינג'ר מסוכר, אותו אפשר לחלוט לתה או להוסיף לתה צמחים ברגעים של חולשה או תחושה לא נוחה בבטן.
  • מקל קינמון: עוזר לתחושה לא טובה בבטן.
  • מרווה: גם היא עושה נפלאות במקרים של כאבי בטן שנגרמים ממקורות שונים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
כורכום - תרופת פלא
צילום: צביקה טישלר
צילום: אביגיל עוזי
ג'ינג'ר - גם טעים וגם מחזק
צילום: אביגיל עוזי
קינמון - להקלת כאבי בטן
צילום: אביגיל עוזי
מרווה עושה נפלאות במקרי כאב בטן
צילום: סלימאן אבוגוש
מומלצים