שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    צריכת סויה - כמה כללים

    התזונאית הקלינית זהורית שייחי, מנדבת כללים לצריכה נכונה ובריאה של מוצרי סויה

    צריכת סויה יכולה להיעשות באופן שוטף בתפריט השבועי של כלל האוכלוסיה הבוגרת וגם בתפריט של ילדים מגיל 3 ומעלה לצד פירות,ירקות, דגנים מלאים, מוצרי בשר וחלב. כשבוחנים שילוב של סויה בתפריט האישי יש להבחין בקבוצות אוכלוסיה שונות.

     

    • תינוקות – המזון המומלץ ביותר הוא חלב אם אך לאלו שאינם יונקים מסיבות שונות, משרד הבריאות , ממליץ לצרוך פורמולות על בסיס חלב, למעט תינוקות הרגישים לחלבון החלב שלהם יש לתת פורמולות על בסיס צמחי. על פי הגישה הנטרופטית גם לתינוקות הסובלים מדלקות אוזניים חוזרות ,נזלות והצטברות של ליחה מומלץ לצרוך פורמולות על בסיס צמחי .

     

    • ילדים מגיל 3 ומעלה – ניתן בהחלט לשלב מוצרי סויה בתפריט השבועי של הילד/ה , הכמות המומלצת כ- 3 מנות בשבוע ובתנאי שמוצרי הסויה נצרכים לצד תפריט מגוון הכולל: פירות, ירקות, דגנים, מוצרי חלב ובשר. דוגמא לצריכה מומלצת בשבוע לילדים – 2 כוסות חלב סויה בשבוע ו- 200 גרם טופו.

      

    • אוכלוסיה בוגרת – צריכת סויה מסייעת לטיפול בבעיות של לב וכלי דם, ועל פי המלצה של ה- F,D.A , יש לצרוך 25 גרם חלבון סויה ביום, למניעה וטיפול במחלות לב וכלי דם.

     

     

    למי אסור לצרוך סויה:

     

    לנשים החולות בסרטן השד, או נשים שחלו בעבר בסרטן השד, לא מומלץ לצרוך סויה.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים