שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    צ'ורוס - ליד הקפה

    צ'ורוס הן עוגיות מקסיקניות מטוגנות בצורת רצועות ארוכות של בצק פחזניות. מבחוץ הצ'ורוס פריכים וזהובים, מבפנים הם תפוחים ורכים. במקסיקו וגם בארצות אחרות הצ'ורוס הזהובים נמכרים בדוכנים מיוחדים בפסטיבלים, ירידים וגני שעשועים. הילדים מתים עליהם ואוכלים אותם חמים, עטופים בנייר

    החומרים (כ-40 צ'ורוס):

    1 כוס מים

    1/2 כפית מלח

    100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

    1/4 1 (150 גרם) כוסות קמח

    3 ביצים

    1 כוס סוכר

    2 כפיות קינמון

    שמן לטיגון

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר בינוני-כבד מחממים את המים עם המלח והחמאה מעל אש בינונית- גבוהה, ובוחשים מפעם לפעם עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה בלבד, ומסירים מהאש.
    2.  מוסיפים מייד את הקמח, ומערבבים נמרצות בכף עץ עד שהתערובת חלקה ונפרדת מדפנות הסיר. מחזירים את הסיר לאש, ומערבבים ברציפות את הבצק על אש נמוכה כ-60 שניות כדי לייבש אותו. מסירים מהאש, מעבירים את הבצק לקערה גדולה, ומניחים מעט לצינון.
    3. מוסיפים לבצק את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב בכף עץ לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר גם במיקסר, במהירות נמוכה).
    4. בסיר כבד ורחב מחממים שמן עמוק לטיגון. ממלאים שקית זילוף (עם פייה משוננת בקוטר 1.5 ס"מ) בבצק. מזלפים את הבצק לתוך השמן החם, ברצועות באורך 12-10 ס"מ. חותכים כל רצועה בסכין חלקה, כך שהרצועה נופלת בעדינות לתוך השמן. מעצבים בזריזות עוד כמה רצועות באותה צורה. הופכים אותן לעתים קרובות בזמן הטיגון, עד שהן פריכות וצבען זהוב שחום. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומספיגים על נייר.
    5. בקערית גדולה ורחבה מערבבים את הסוכר והקינמון.
    6. ממשיכים לטגן את שאר הצ'ורוס באותה צורה, ובעודם חמים, טובלים ומגלגלים אותם בתערובת הסוכר והקינמון, ומגישים מייד.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דורון זוסמן
    סופגניה מקסיקנית
    צילום: דורון זוסמן
    מומלצים