שילוב מוצלח: מתוק פוגש מלוח
האיטלקים אוהבים להניח את הבשרים הקרים לצד תאנים ופרוסות מלון, הצרפתים מחברים את הגבינות העשירות שלהם דווקא לאגסים ותפוחים. הצעות קרות, מיוחדות וטעימות לסוף הקיץ
מאכלים שאינם דורשים בישול מתאימים במיוחד לקיץ הישראלי המתמשך. טעמם המפתיע מתקבל משידוך מוצלח בין מתיקות ועסיס של פירות, לבין מליחות ופיקנטיות יבשושית של בשר או גבינות. מטבחי כל העולם כמעט גילו כבר את קסם הזיווג הזה. פרוסות הבשרים הקרים החביבות על האיטלקים חובקות באהבה פיסות מלון, או מציצות מתוך תאנים עסיסיות. בבלקן לא מוותרים על קוביות גבינה מלוחה עם אבטיח. בצרפת יש גבינות המוגשות מסורתית בחברת פירות כמו אגסים או תפוחים. במזרח הרחוק משתפים הפירות פעולה עם כל סוגי הירק, הבשר והדגים כמעט.
הצירופים הבאים יוצרים מגשי חטיפים משובחים או מנות פתיחה נהדרות. כמו בכל תחום במטבח, התבוננו בשפע פירות הקיץ שבשווקים, נסו להצמיד להם בעצמכם נתח בשר או עוף קר, דג או גבינה. כך תוכלו להרכיב זיווגים מקוריים משלכם.
חצאי אגסים בגבינת רוקפור
החומרים (6 מנות):
6 אגסים
2 כפות מיץ לימון
150 גרם גבינת רוקפור
100 גרם גבינת שמנת או גבינה לבנה למריחה
12 אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- חוצים את האגסים, מוציאים את הליבה ומטפטפים עליהם מיץ לימון.
- מערבבים את גבינת הרוקפור עם גבינת השמנת. ממלאים בתערובת את הגומות שנוצרו באגסים. מצמידים למעלה חצי אגוז.
שזיפים יבשים בחזה אווז
החומרים (20 יחידות):
20 שזיפים יבשים
20 שקדים קלויים
250 גרם חזה אווז פרוס
אופן ההכנה:
- מגלענים את השזיפים ושורים אותם במים חמים כשעתיים, עד שהם מתרככים (אפשר להשתמש בשזיפים מגולענים רכים ולחסוך את שלב הגלעון והשרייה).
- מייבשים את השזיפים, ממלאים כל אחד בשקד קלוי ועוטפים ב-1/2 פרוסה של חזה אווז. מחזקים בקיסם.
- מחממים את הגריל וקולים תחתיו את השזיפים העטופים במשך 3 דקות עד שהשזיפים חמים והבשר מזהיב מעט.
תאנים או מלון בבשר מעושן
החומרים (8-6 מנות):
16-12 תאנים בשלות או 1 מלון
16-12 פרוסות דקיקות של חזה עגל מעושן
2 כפות יין מרסלה (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
- יוצרים 2 חתכים מצטלבים בתאנים ופותחים אותן לצורת פרח, או פורסים את המלון לחצאי סהר.
- מניחים פרוסת בשר מעושן במרכז כל תאנה, או עוטפים בה כל פרוסת מלון. מטפטפים למעלה את היין, אם רוצים.
תמרים לחים ממולאים בגבינה מתובלת
החומרים (20 יחידות):
20 תמרים לחים
200 גרם גבינת שמנת
2 כפות עירית קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
- קולפים את התמרים, חוצים אותם ומוציאים את הגלעינים.
- מערבבים את הגבינה עם העירית, מלח ופלפל. ממלאים כל תמר בתערובת הגבינה ומצמידים את שני חלקיו בעזרת המלית.
- גיוון: המלית מתאימה מאוד גם למילוי תותים בעונתם: מסירים את העוקצים, חורצים בכל תות חריץ לגובה כמעט עד הבסיס ופותחים מעט. ממלאים את הרווח שנוצר בגבינה.