שתף קטע נבחר

"חלוגה" - חלת דבש ואגוזים

לכבוד החג יצאנו לפגוש את 'מר לחם' - ארז קומורובסקי מ"לחם ארז", שילמד אותנו איך מכינים חלה מתוקה עם דבש ואגוזים ויסביר מדוע לחם טוב לא נשמר זמן רב

 

 

  • צילום: שי רוזנצוויג

 

 

חלוגה - חלת דבש ואגוזי מלך

מתכון של ארז קומרובסקי - "לחם ארז"

 

המצרכים:

1 קילו קמח

120 גרם חמאה

540 גרם מים

180 גרם דבש

1 ביצה

50 גרם שמרים

30 גרם מלח

180 גרם אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהאגוזים והמלח. לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  2. מוסיפים את האגוזים ולשים קצרות. בסיום מוסיפים את המלח ולשים עוד קצת.
  3. מתפיחים כשעתיים במקום חמים ולח.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). יוצרים מהבצק נקניק ומגלגלים לצורה הרצויה. אופים כ- 20 דקות.

 

  • מומלץ להניח בתחתית התנור כלי ובו מים רותחים, ליצירת אדים, או לחילופין למרוח ביצה על הבצק לפני האפיה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
ללא חומרים משמרים
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים