לאוהבי אניס - 3 מתכוני שומר
אחד הסימנים לתחילת החורף הוא הופעת השומר אצל הירקנים ובשווקים. לשומר בעל הפקעות הלבנות יש טעם "אניסי" עדין. בדרך כלל, הדעות לגביו קיצוניות: אוהבים אותו מאוד, או לא. חנוך בר-שלום מציע שלושה מתכוני שומר קלילים, לכל אלה שאוהבים
שומר בשמן זית
החומרים:
4 ראשי שומר
מיץ מ-1 לימון
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את השומר ומבשלים במים עם מיץ לימון ומלח כ-35 דקות או עד שהשומר מתרכך.
- מסננים ומייבשים. חותכים כל שומר ל-4 ומטגנים בשמן זית עד שיזהיב. מתבלים במלח ופלפל. אפשר להגיש עם רוטב ויניגרט, יוגורט או שמנת חמוצה.
עוף בשומר
החומרים:
4 כרעי עוף
4 ראשי שומר קטנים, מנוקים, שטופים וחתוכים ל-4
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 כוס ציר עוף או מים
1/4 כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- משחימים את העוף בשמן זית. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהבצל שקוף. מניחים מעל את השומר. מערבבים את יתרת התבלינים והציר ויוצקים מעל. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך שעה וחצי.
סלט שומר וזיתים בוויניגרט לימון וטימין
החומרים:
6 ראשי שומר
12 זיתים שחורים (קלמטה או טאסוס) מגולענים וחצויים
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון
2/3 כוס שמן זית
3 שיני שום כתוש
1 כף טימין טרי קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- חותכים את החלק העליון של השומר. מסירים את השכבה החיצונית. מסירים את הבסיס התחתון וחותכים לאורך ל-4 חלקים. מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הזיתים. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל.
סימן שהחורף כבר כאן. שומר
צילום: סי די בנק
מומלצים