שתף קטע נבחר

הקרב על הפסלון

בשבוע הבא ייערך טקס "מסך הזהב" - והבראנז'ה במתח, כשכולם מנסים לגרוף כמה שיותר מצביעים

ביום חמישי בשבוע הבא יערך טקס פרסי "מסך הזהב" בפעם ה-11. הכוח וההשפעה שצבר הטקס הפכו את הפסלון המוזהב למושא שאיפותיהם של מיטב כוכבינו והבוסים שלהם. התוצאה: הקריאה "לכו להצביע!" נשמעת תחת כל ערוץ נישה רענן.

 

התכונה העיקרית שמפרידה את "מסך הזהב" משלל טקסי הפרסים האחרים היא העובדה שההצבעה עבור הזוכים נעשית על ידי הקהל בלבד. בהיעדר מעורבות של ועדות שיפוט למיניהן, הטקס הופך לססמוגרף מדויק של דעת הקהל וערכו בעיני המתחרים והמפרסמים רב. 

 

וחוץ מזה יש גם כבוד, יוקרה ואמוציות. למשל התחרות בין "רשת" ל"קשת" עם פרוס תקופת הזכיון החדשה. שתי הזכייניות שרויות במאבק מתמיד על קולות הצופים ושתיהן מנסות לפתוח פער האחת מהשניה במאבק על אש מדורת-השבט. הזכיינית שתזכה לחזור הביתה עם כיסים מלאים בפרסים תזכה לנפנף בשנה הקרובה באהדת הקהל בכל הזדמנות, בעיקר באוזני המפרסמים.

 

"רשת", עם שמונה תוכניות מועמדות, נמנעת מקידום ההצבעה בקרב צופיה. הסיבה פשוטה: הטקס משודר ב"קשת" ואין לה כל כוונה לתרום לאחוזי הצפייה הגבוהים ממילא של הזכיינית השכנה. ל"טלעד", הזכיינית היוצאת שמחזיקה בתשע מועמדויות (אחת מהן – "קצרים" - משותפת לה ול"רשת"), כבר אין כל סיבה לרדוף אחרי הצופים, וגם אם היא היתה רוצה – אין לה את הפלטפורמה האפקטיבית של שידורי ערוץ 2.

 

ל"קשת" אין התלבטות. היא מפמפמת את המועמדויות שלה בטקס (12 במספר, מתוכן שתיים בקטגוריית "התוכנית הטובה") ומדרבנת את הצופים להצביע בפרומואים, באנרים וסקרולים שרצים לאורך המסך ומיידעים את העין שמולו כי התוכנית בה הוא צופה מועמדת לפרס. אחת לשבוע "קשת" מצ'פרת את הצופים שלה במבזקי חדשות קצרים ("חדשות מסך הזהב") שמגישה אילנה ברקוביץ', במהלכם נסקרות המועמדויות השונות.

 

רוצים הכרה

 

גם בזירת הטלוויזיה הלא מסחרית מתמודדות שתי מתחרות. בפינה אחת HOT, ובשניה YES. השנה ניכרה השקעה גדולה בתוכניות רכש ומקור - והתחרות בין הכבלים והלווין התעצמה. HOT, שהיא אחת מנותנות החסות המרכזיות של הטקס, הפנתה השנה משאבים רבים לתחום הפקות המקור (מול השקעה מקבילה של yes ברכש). החברה חנכה דרמות כמו "בטיפול" המוערכת, "בסימן ונוס", ו"השמיניה", הדרמה היומית לילדים שנחשבת להפקה יקרה במיוחד (קמפיין לטובתה התנהל באתר התוכנית ובערוץ הילדים). השנה גם מחריפה המערכה המסורתית בין הטלנובלות היומיות של שני הגופים, כשבזירה מתייצבות "טלנובלה בע"מ" של HOT מול העונה השניה של "השיר שלנו".

 

ב-HOT בהחלט ישמחו לקבל חיבוק מהקהל (בצורתו הגולמית, להלן פרסי "מסך הזהב") כסוג של החזר למשאבים הרבים שהשקיעו בשנה האחרונה. זה יכול להסביר את הבאנרים שעולים עם סיומן של תוכניות שונות בכבלים, המדרבנות את הצופים להצביע עבורן ומפרטות את אפיקי ההצבעה. גם באתר האינטרנט של החברה תוכלו למצוא הפנייה מהעמוד הראשי אל פירוט התוכניות והכלים בהם ניתן להשפיע. 

 

ב-HOT זוכרים לא ממש בשמחה את טקס פרסי אופיר (האוסקר הישראלי) ששידרה החברה באוגוסט האחרון, בו גרפו את רוב הפרסים שני סרטים שהופקו בין היתר בהשקעה של yes ("מוכרחים להיות שמח" ו"איזה עולם נפלא") ורוצים לחזור הפעם הביתה עם כמה גביעים משל עצמם. הסיכויים שזה יקרה השנה לא רעים: יש להם 24 מועמדויות, לעומת 11 של yes.

 

בערוץ 10, שחברת החדשות שלו נמצאת בעיצומו של משבר משל עצמה, זוכרים בעונג את הזכייה המאסיבית בטקס פרסי האקדמיה. בהתחשב בקשר הישיר שבין אחוזי הצפייה בתוכניות לאהדת הקהל, ומכאן לזכייה בפרסים, קשה להאמים שההישג ישוחזר, אבל עם 18 מועמדויות, יש להם סיכוי להפתיע. כדי שזה יקרה מפיצים בערוץ מיילים פנימיים ומעלים בקשות באתר האינטרנט. אחד המיילים שרץ לאחרונה בתפוצת ספאם קרא לגולשים לזכור מה טוב בשבילם, ולתת את קולם לכוהנת הטיפים אודטה. במשרדי הערוץ שמחו על המעריץ האלמוני, אבל הכחישו כל קשר למכתב.

 

הערוץ הראשון הצליח להשחיל השנה ארבע מועמדויות, אחת מהן שייכת ל"ריח מנטה", בקטגוריית "תוכנית הבידור הטובה". אחרי שבשנה שעברה לא הצליחו לגרוף אף פרס, מנסה ירון אילן, המנחה של "ריח מנטה" להניע את המעריצים שלו להצביע עבורו, בין היתר באמצעות מודעות בפורומים וניצול תוכנית הרדיו שלו בתחנה FM101 (רדיו ירושלים). "ריח מנטה" עצמה, אגב, ירדה מלוח השידורים אחרי תוכנית אחת בלבד העונה. הסיבה: התנגדות של ועד עיתונאי ערוץ 1, שרגז על שתוכנית המופקת בערוץ 33 משודרת בערוץ הממלכתי.

 

  • גילוי נאות: הטקס נערך מטעם מגזין "פנאי פלוס" (מבית "ידיעות אחרונות"). עד כה הצטברו קרוב למאה אלף הצבעות, ההצבעה תסתיים ב-4 לדצמבר. הטקס עצמו יתקיים ב-8 בדצמבר, וישודר בערוץ 2 ("קשת"), בשעה 20:45. בניגוד לשנים קודמות בהן ניצב על ההנחייה המאסטרו, צביקה הדר, השנה יגיש לכם את הטקס המאסטר, ארז טל.

 

רוצים להשפיע? קחו בחשבון שההצבעה שנערכת ממש פה היא על בסיס תעודת זהות, על מנת לאפשר הצבעה אחת בלבד לכל צופה. הצבעות שלא יכילו את הנתונים המבוקשים יפסלו. בהצלחה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי יזכה במה? מסך הזהב
מי יזכה במה? מסך הזהב
צילום: דלית שחם
ינחה. ארז טל
ינחה. ארז טל
צילום: צביקה טישלר
מומלצים