שתף קטע נבחר

נאוה דיסנצ'יק מונתה כיועצת התרבות לשר שטרית

דוברות המשרד: "היא מעורה היטב בתחום". גורמים בכירים במוסדות תרבות: "למנות יועץ לתקופה של פחות משלושה חודשים עד הבחירות זה תמוה"

נאוה דיסנצ'יק, לשעבר מנהלת המשכן לאמנויות הבמה בת"א, מונתה היום (ד') לתפקיד יועצת השר מאיר שטרית לענייני תרבות. המשא ומתן מול דיסנצ'ק התקיים במהלך סוף השבוע האחרון וההודעה הרשמית על המינוי התקבלה אחר הצהרים.

 

דיסנצ'יק תחליף את צח גרניט שכיהן בתפקיד במהלך שלוש השנים האחרונות כיועצה של השרה לימור לבנת. מדוברות המשרד נמסר כי "דיסנצ'יק מעורה היטב בתחום התרבות".

 

דיסנצ'יק החלה את דרכה כיועצת לענייני תרבות של ראש עיריית תל אביב, שלמה להט. בשנת 1995 החליפה את אורי עופר בתפקיד ניהול המשכן לאמנויות הבמה בת"א. באותה התקופה כיהן מאיר שטרית בתפקיד יו"ר המשכן. דיסנצ'יק ניהלה את המשכן במשך חמש שנים כשבסופן איחד ראש העיר, רון חולדאי, את פעילות המשכן והאופרה תחת מנגנון ניהולי אחד. לאורך השנים היתה דיסנצ'יק חברה בוועדות שונות של גופי תרבות ובהם ההנהלה הציבורית של פסטיבל עכו לתיאטרון אחר, אירועי "מחול אחר" במרכז סוזן דלל, בית הספר למוזיקה "רימון" ומועצת הפיס לתרבות ולאמנות. בשנה שעברה הפיקה בשיתוף עם חגי גורן את פסטיבל "קלאסי ברידינג" בשיתוף עם התזמורת הקאמרית הישראלית.

 

כמה מנהלים בכירים במוסדות התרבות הביעו תמיהה על האופן בו התבצע המינוי ואמרו ל-ynet: "מוזר בעיננו שהשר לא טרח להיפגש איתנו ולברר את עמדתנו. מוזר עוד יותר שהשר לא טרח ליידע את ראש מינהל התרבות, מיכה ינון, בדבר המינוי". על ינון נאסר להגיב בנושא. כמה גורמים בכירים אמרו כי "למנות היום לתפקיד יועץ חדש זו החלטה תמוהה. מדובר במינוי לתקופה של פחות משלושה חודשים עד הבחירות, שבה אין לאף אדם היכולת ללמוד את השטח. גם כך אנחנו מצויים במצב קטסטרופלי עם קיצוץ של 165 מיליון שקל בתקציב השנה הבאה. זה זעזוע מיותר ואפשר היה לוותר עליו".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיר שטרית
מאיר שטרית
צילום: גיל יוחנן
מומלצים