שתף קטע נבחר

סקי באולודאג: הכל כלול, גם השלג

קחו את המרכיבים שהפכו את טורקיה ליעד מנצח (מלון נוח, אוכל אינסופי וחמאם), תוסיפו להם 12 מסלולי גלישה והמון שלג - וקיבלתם את אולודאג, אתר הסקי המוביל של טורקיה, שמסביר פניו (אבל לא באנגלית) גם לתייר הישראלי

סקי זה לא עניין זול. כשלוקחים בחשבון את את ההוצאות של נסיעת סקי ממוצעת, שכוללות טיסה, שכירת ציוד, רכישת סקי-פס, הדרכה, מגורים וביטוח, מגלים שבעבור שבוע של הזכות להתרסק על עצים באזורים קרים של העולם אנו נאלצים לשלם סכום שידרוש מאיתנו להיפרד מכליה או למשכן קרוב משפחה מדרגה ראשונה.

 

שבוע סקי בארצות כמו איטליה, אוסטריה או צרפת יכול להגיע בקלות ל-1,500 יורו בשיא העונה, כשגם נסיונות לבנות חבילות אישיות זולות יותר (ללא הדרכה, מלונות חצי פנסיון) לא יוזילו את העניין בהרבה. למי שמוכן להתפשר על דברים כמו גודל האתר או רמת המתקנים, יש ארצות בהן ניתן לתפור חבילה זולה יחסית, כמו

אנדורה או מזרח אירופה. עכשיו מצטרפת אל האופציות האלה גם טורקיה עם אתר הסקי אולודאג, שבו מציעה חברת "השטיח המעופף" חבילות סקי זולות יחסית בשיטת "הכל כלול" שחביבה כל כך על הקהל הישראלי.

 

הדבר הראשון שצריך להגיד על אולודאג, ואת זה יגידו לכם גם ב"שטיח המעופף", זה שהוא מיועד למתחילים. האתר כולל כ-6 מעליות סקי וכ-12 מסלולים, מרביתם ירוקים או כחולים עדינים יחסית. המשמעות היא שלגולשים מתחילים יש תנאים מצויינים ללימוד סקי ומספיק מסלולים ירוקים שלא יאיימו גם על הגולש עם הנפש הרכה ביותר. בנוסף, מעליות הסקי צמודות ליציאה מהמלון, יתרון גדול, כמו שיגיד לכם כל מי שאי פעם נאלץ לצעוד בנעלי שלג ועם ציוד סקי מלא עד למעלית שנמצאת אי שם מעבר לגבעה.

 

אבל מה שעושה את אולודאג לאתר נוח כל כך למתחילים הופך אותו לבלתי מתאים בעליל לגולשים מנוסים. גולשים טובים יכולים לעבור על כל המסלולים ביום אחד, מה שאומר שאת שארית החופשה הם יבלו בגלישה על אותם שניים-שלושה מסלולים אדומים שהאתר מעמיד לרשותם.

 

במקרה שתתקלו בקיר בלתי נראה

 

אולודאג הוא אתר סקי מקומי שרק בשנים האחרונות הפך להיות יעד לתיירות חוץ. זה אומר, שאם אתם מעוניינים בהדרכה, וסביר להניח שתהיו מעוניינים, אתם יכולים להניח שהמדריכים יהיו מקצועיים, חביבים, וחסרי ידע בסיסי באנגלית. מוסטפה, המדריך שליווה אותי במהלך יומיים באולודאג, דיבר אנגלית סבירה בהחלט והצליח לעזור לי בשיפור הטכניקה, אבל חלק מהמדריכים האחרים הפגינו חוסר ידיעה כמעט מוחלט באנגלית. גולשים מנוסים או אפילו מנוסים חלקית, יכולים אולי להשתעשע ממדריך שהאנגלית שלו מזכירה את עמיר פרץ בתיכון, אבל עבור

אלה שזהו המפגש הראשון שלהם עם השלג, זה כבר סיפור אחר לגמרי. חלק מהמדריכים ניסו ללמד סקי בשיטת הפנטומימה על שם חנוך רוזן, שיטה שבוודאי תעזור לתלמידים אם אי פעם הם יתקלו בקיר בלתי נראה, אבל עלולה להתגלות כפחות אפקטיבית בהתמודדות עם מדרונות מושלגים.

 

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה שמדריך שאינו דובר אנגלית עלול להתקשות בהעברת מידע שעשוי להתגלות כשימושי, כמו הוראות בטיחות בזמן השימוש במעליות הסקי, באיזה מדרונות אפשר למצוא בתי קפה שמגישים יין חם, או או סתם הכיוון הכללי של התהומות באזור. מה שמציל את המצב זה שקבוצות הלמידה קטנות יחסית ושאם להיות כנים, אין באמת תהומות באולודאג. 

 

כל מי שביקר אי פעם באתר סקי בצרפת יודע שהצרפתים גולשים כל כך טוב עד שאפילו ילד בן חמש מסוגל לגרום לגולש ישראלי בוגר רגשי נחיתות עזים. הטכניקה הטורקית, לעומת זאת, מזכירה יותר את משחק הבאולינג העליז שמתרחש במדרונות התחתונים של החרמון. השבוע במהלכו ביקרתי באולודאג היה שבוע חופשה מהלימודים בטורקיה ורוב הגולשים היו סטודנטים מקומיים. אני שמח לציין שהגולש הטורקי הממוצע הוא ידידותי ופטפטן, כזה

שישמח להעביר איתך את הדרך לראש ההר בדיונים על מצב השלג, הבחירות ברשות הפלסטינית והמקומות לשתות בהם בירה בלילה.

 

טורקיה ניצבת על התפר שבין אירופה למזרח התיכון, ועם כל הכבוד למחקרים גיאוגרפים או לימודי היסטוריה, שום דבר לא יבהיר לכם את העובדה הזאת כמו הקורס הקצר אבל אפקטיבי בדחיסת מולקולות שהוא התור למעליות באתר סקי טורקי. כשהתור דליל, העסק נראה כמו כל אותם תורים נינוחים שאפשר לראות באתרי סקי אירופאים: גולשות סנובורד זהובות שיער יפנו לכם מקום בצחקוק, מדריכי סקי מקומיים יחליפו אתכם מילות נימוסים וציפורים יצייצו ממעל. אבל רק מתחיל הלחץ, ובכן, ברוכים הבאים למזרח התיכון החדש, אנו מקווים שהבאתם פיצוחים וזכרתם לארוז את הגמל. תשכחו מבלונדיוניות מצחקקות וגינונים אירופאים. כאן זה אדם לאדם זאב, או ליתר דיוק אדם לאדם דורך על אדם, נדחף לפני אדם ודוחף לאותו אדם את הסנובורד בצורה שעלולה לגרום לכם להבין למה יצא לטורקים המוניטין שיצא להם. למרבה המזל הדוחק הזה קיים רק בשעות הצהריים. 

 

הבונוס הטורקי: חמאם 

 

אם אי פעם יצא לכם להתאכסן באחד מאותם ארונות קיר שמועדוני קלאב-מד מכנים חדרים, צפויה לכם הפתעה. טורקיה מפורסמת בקרב הנופשים הישראלים בזכות מועדוני ה"הכל כלול" שלה, ואותם נופשים בוודאי ישמחו לשמוע ש-"WOW", המלון בו מתאכסנים כחלק מהחבילה, הוא מלון ארבעה כוכבים שבא עם כל הנוחות והפינוק שהתייר הישראלי למד לצפות לו מנופש בטורקיה. החדרים גדולים, נוחים, ורחוקים מרחק רב מהספרטניות הצפופה שהפכה להיות סימן ההיכר של מלונות סקי רבים באירופה. שטח המלון הוא אפילו אזור WI-FI חינמי שמאפשר לבעלי מחשבים ניידים שמסרבים להפנים שהם בחופשה לגלוש באינטרנט.

 

גם מבחינת האוכל המלון מכיר את נפש התייר הישראלי, ואם אתם שייכים לזן שמודד את הצלחת החופשה לפי כמות האוכל, ובכן, ברכותיי, מצאתם את החופשה המושלמת. גם בין הארוחות לא תוכלו להימלט מהשפע הזה, לפחות לא כל עוד אתם בשטח המלון. מלצרים מסתובבים

בלובי ועל המרפסות שמשקיפות על המסלולים, ומבחינתם כל רגע שבהם אתם לא לועסים משהו או לפחות שותים קפה, הוא רגע שבו אתם לא נהנים.

 

במלון תוכלו למצוא גם חדר כושר וספא (בתשלום), אבל אחת הנקודות החזקות ביותר שלו היא החמאם הטורקי המסורתי שמחכה לגולשים שכרגע סיימו יום גלישה מפרך. החמאם הוא ההזדמנות שלכם לראות שוב את אלה שרק לפני שעה פגשתם על המדרונות כשהם במצב של ארטיק רב שכבתי, רק שהפעם במצב צבירה של סרטנים שלוקים וגוון בהתאם. הניגוד בין הפעילות הגופנית של הגלישה להתפרקות המוחלטת של החמאם גורם לחוויה שונה מאוד מזאת שתקבלו באתרי סקי ארופאים, וכזאת שתגרום לכם להמשיך את מה שנשאר מהיום רגועים יותר ושלווים יותר. לנועזים במיוחד מחכה במלון גם סאונה שוודית.

 

אולודאג פונה לפרופיל מסויים של גולשים. הוא לא מיועד לגולשים מנוסים או לצעירים שמחפשים חיי לילה תוססים, אבל משפחות שעוד לא התנסו בחווית סקי ושמעדיפות חופשה נינוחה ומאורגנת, ימצאו באולודאג אופציה סבירה בהחלט, כזאת ששמה את הדגש על חוויה רגועה יחסית ומבלי להוציא סכומים מטורפים.

 

  • חבילת הנופש כוללת טיסות לאיסטנבול, העברות משדה התעופה ובחזרה, שהייה על בסיס הכל כלול, סקי פס, מסים, ביטוח מטען ורפואי לסקי.
  • מחירים לדוגמה: אדם בחדר זוגי ל-3 לילות - 499 יורו, 4 לילות - 559 יורו, 7 לילות - 699 יורו. ילד ראשון עד גיל 12 - 419-499 יורו, בהתאם למספר הלילות.
  • שכירת ציוד: 38 יורו ליומיים, 100 יורו לשישה ימים. שעתיים הדרכה ביום: 40 יורו ליום, 100 יורו לשישה ימים.

 

  • הכותב היה אורח חברת "השטיח המעופף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולודאג. פחות מאירופה
צילום: רונן בש
מלון וואו. יותר מאירופה
מומלצים