שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    יוזמה: תנו לעופות ולפרות אומגה 3 באוכל

    בעלי החיים המספקים לנו בשר וביצים יקבלו אוכל מועשר בחומצת השומן אומגה 3 וכתוצאה מכך נקבל מזון בעל ערך תזונתי גבוה יותר. זה עובד כבר בחו"ל, ועכשיו מנסה לקדם את הרעיון עמותה ישראלית. "בלי לשנות את הרגלי האכילה נגדיל את כמות האומגה 3 בגופנו"

    המדפים המיועדים לתוספי תזונה טבעיים גדושים בכמוסות ובשמנים שמבטיחים לנו תוספת של חומצת השומן אומגה 3, הנמצאת בשומן של דגי ים ובעיקר דגי ים צפוני. האם בקרוב נוכל לוותר על תוספי המזון ולקבל את חומצות השומן המועילות במזון שאנו צורכים?

     

    עמותה ישראלית בשם "לב כחול לבן", פועלת למען העשרת המזון באומגה 3 על ידי הוספת מקור של אומגה 3 למזון בעלי החיים. כך יועשרו מוצרי המזון שאנחנו צורכים בהם חלב ומוצריו, בשר לסוגיו, ביצים ודגים בחומצות השומן המועילות.

     

    "יש פה החזרה של הגלגל אחורה. לפני שהחקלאות הפכה לתעשייה מוצרי המזון היו עשירים באומגה 3, בשל התזונה של בעלי החיים", אומרת רחלי ליונבך,

    חברת העמותה ועובדת במפעל שפיתח שיטה להעשרת מזון בעלי חיים באומגה 3. "אין טעם להיאבק בהזנה המתועשת אלא פשוט להוסיף לה מרכיב בריא".

     

    אומגה 3 היא חומצת שומן שגוף האדם אינו מייצר בעצמו והדרך היחידה לצרוך אותה היא כמזון. אומגה 3 חיונית לבריאות הלב והמוח, מסייעת להתפתחות איברי העובר, מפחיתה את הסיכון לשבץ מוחי, מחלות לב וכלי דם, משפרת את היחס בין כולסטרול רע לטוב, מורידה את רמות הטריגליצרידים, עוזרת לגמישות כלי הדם ומפחיתה את קרישיות הדם.

     

    בצרפת זה מיושם על 200 מוצרי מזון

     

    בעמותה מציינים שהעשרת מזונם של בעלי החיים תאפשר לנו, צרכני המזון, לאכול כרגיל, מבלי לשנות את הרגלי האכילה שלנו אבל להגדיל את כמות האומגה 3 בגופנו, באמצעות המזון שאנחנו אוכלים.

     

    אחת השיטות היא הזנת תרנגולות ופרות בגרעיני פשתה מועשרים באומגה 3. "בצרפת, משם מגיע הרעיון יש בין 150 ל-200 מוצרים שמועשרים באומגה 3. זה כולל לחם, עוגות, מוצרי חלב, גבינות, חמאה, בשר ומוצריו כגון פסטרמות ונקניקים, ביצים ואפילו שוקולד", אומרת ליונבך.

     

    מדינות נוספות שבהן נעשים ניסיונות להוסיף אומגה 3 למזון הן פורטוגל, ספרד, בריטניה, קנדה וטוניס. בישראל ישנם היום פריטי מזון בודדים המועשרים באומגה 3.

     

    בעמותה הפועלת לקידום העשרת המזון באומגה 3 מציגים מחקרים לפיהם במוצרי מזון אשר הופקו מבעלי חיים שאכלו מזון מועשר נמצא ריכוז גבוה פי 3 של אומגה 3 וכן בבדיקת דמם של אנשים שאכלו מזונות מועשרים נמצאה עלייה בריכוז חומצות השומן אומגה 3. בימים אלו נעשות בדיקות לגבי הזנת דגי בריכות באומגה 3, דבר שיאפשר לאכול דגי בריכה שעשירים באומגה 3 כמו דגי ים צפוני.

     

    דיאטנית: אומגה 3 המועילה תאזן את אומגה 6 המזיקה

     

    ד"ר ניבה שפירא, מבית הספר למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב ודוברת עמותת עתיד של הדיאטנים הקליניים בישראל מציינת את ה"פרדוקס הישראלי": למרות שהתזונה הישראלית נתפסת כבריאה, אנו נמצאים היום במקום גרוע ביחס למדינות העולם בכל הקשור לעלייה באחוזי התחלואה לסיכון לחלות בסרטן. "הסיבה לכך נובעת ככל הנראה מצריכה גבוהה של חומצות שומן מסוג אומגה 6, המצויות בשמנים צמחיים ביחס גבוה מדי לעומת חומצות שומן מסוג אומגה 3".

     

    לדברי ד"ר שפירא מחקרים קליניים רבים שנערכו בעשור האחרון מוכיחים כי ככל שיש פחות אומגה 3 במזון, ועולה היחס בין חומצות השומן אומגה 6 לאומגה 3, גדל הסיכון לפתח מחלות שונות בהן מחלות לב, סכרת, סרטן, בעיות במערכת העצבית, בעור ובעיות נוספות. מטרת העשרת המזון היא לנסות ולאזן את היחס בין חומצות השומן.

     

    "אנחנו רוצים לפעול בזירה הפרלמנטרית ולהעביר חקיקה בנושא העשרת המזון", פורשת ליונבך את תוכניות העמותה, "אבל עד שגוף ממשלתי יזיז מהלך כזה זה יכול לקחת שנים רבות".


    פורסם לראשונה 22/03/2006 00:49

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: סי די בנק
    תנו להודו אומגה 3, אני כבר אקבל בארוחה
    צילום: סי די בנק
    מומלצים