שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שעת הסין - כך תכינו דים סאם בבית
    אומרים שמיליארד סינים אינם יכולים לטעות. אולי זה לא תמיד נכון, אבל במה שקשור לאהבה שלהם לדים סאם הם בפירוש צודקים. תמי לויאב יצאה ללמוד מה זה דים סאם ואיך מכינים בבית. כתבה ראשונה בסדרה
    בצק אורז בסיסי לדים סאם מלית עוף, חצילים ופטריות מלית טופו, פלפלים ונבטים מלית שרימפס, קישואים ונענע 

    מה זה דים סאם?

    "דים סאם", בתרגום חופשי "קרובים ללב", הוא שם כולל למגוון עצום של כיסנים מאודים, מטוגנים בטיגון עמוק או מטוגנים קלות, שמקורם במטבח הסיני קנטונזי. באופן מסורתי הדים סאם נאכלים בבוקר או בצהריים בלבד והם מוגשים בבתי תה מיוחדים לכך. למעשה, הקשר בין דים סאם לתה כה חזק עד שהביטוי "Yum Cha", שפירושו "לשתות תה", הפך לביטוי נרדף ל"לאכול דים סאם" בקנטונזית.
     
    כתוצאה מגלי ההגירה הסינים הפכו הדים סאם פופלריים מאוד במערב ובניגוד למסרות הסינית, הם מוגשים גם בשעות הערב, כמתאבנים בארוחה וללא תה לצידם.
     
    ישנן מאות, אם לא אלפי, מליות שונות, עשרות סוגי בצק שונים ואין ספור דרכים לקריצת הכיסנים. בכתבת הוידאו נלמד איך מכינים בצק אורז בסיסי ונמלא אותו במלית שרימפס, קישואים ונענע. ניתן למלא את הדים סאם גם בשתי המליות הנוספות שניתנו. בכתבות הבאות נכיר סוגי בצק נוספים ומילויים שונים. הרגישו חופשיים להחליף בין המליות וסוגי הבצק.
     

    קצצנו, לשנו והכנו כיסונים - מה עכשיו?

    לאחר שממלאים את הכיסנים, מעבירים את הדים-סאם לתהליך אידוי האורך 13-15 דקות במקרה של דים סאם טריים. ניתן גם להקפיא את הדים סאם ובמקרה כזה יש לאדותם כ-20 דקות.

     

    לאחר האידוי ניתן לטגן קלות את הדים-סאם (מתאים בעיקר לג'יו דזה), במשך כ-5 דקות עד הזהבה.

     

     

    בצק אורז בסיסי לדים סאם

     

    המרכיבים:

    1/2 קילו קמח אורז דביק

    1/2 קילו קמח אורז יסמין (לא דביק)

    3 כוסות מים חמים

    50 גרם שמן צמחי

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק למנוחה של 20 דקות במקום קריר.
    2. בוצעים חתיכות בצק מהעיסה, ומרדדים חתיכות נוחות למילוי בעובי של 2 מ"מ.

     

    חזור למעלה
    מלית עוף, חצילים ופטריות

     

    המרכיבים:

    200 גרם בשר עוף טחון

    1 חציל קצוץ דק מאוד

    10 פטריות שיטאקי מושרות במים חמים למשך 20 דקות (ניתן להשתמש בפטריות שמפיניון ללא השריה)

    מלח, פלפל לפי טעם

    1 כפית שמן שומשום

    כפית סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. סוחטים את הפטריות מנוזלים וקוצצים אותן דק. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים, תוך כדי פירור הבשר לתוך התערובת. מתבלים לפי הטעם והמלית מוכנה.

     

    חזור למעלה
    מלית טופו, פלפלים ונבטים

     

    המרכיבים:

    1/2 קילו טופו מוכן לאכילה

    2 פלפלים אדומים (גמבה)

    2 פלפלים ירוקים

    2 פלפלים צהובים

    1 סלסלת נבטים

    מלח, פלפל לפי הטעם

    1 כף שמן שומשום

     

    אופן ההכנה:
    1. חולטים את הנבטים במים רותחים למשך 2 דקות ומיד מעבירים לקערה עם מי קרח למשך חצי דקה. מסננים מהמים וקוצצים אותם דק. קוצצים דק את הפלפלים והטופו ומערבבים עם הנבטים. מניחים את הירקות במסננת ומניחים להם להגיר נוזלים במשך 5 דקות. מחזירים לקערה ומתבלים לפי הטעם.

     

    חזור למעלה
    מלית שרימפס, קישואים ונענע

     

    המרכיבים:

    20 שרימפס קלופים

    2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

    3 קישואים בינוניים קצוצים

    1/2 צרור נענע קצוץ ללא הגבעולים

    מלח, פלפל לפי הטעם

    1 כף שמן שומשום

     

    אופן ההכנה:

    1. חולטים במים רותחים או בציר ירקות את השרימפס, עד לקבלת צבע ורוד. מוציאים ומקררים.
    2. קוצצים את השרימפס או משארים שלמים (לפי בחירה). מערבבים את שאר המרכיבים יחד ומועכים לתוך התערובת למחית אחידה.

     

    חזור למעלה
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים