שתף קטע נבחר

סלולרים חדשניים: למה לא אצלנו?

מבחר הטלפונים הסלולרים המוצעים בעולם מדהים – החל מטלפונים לילדים בצורות משעשעות, עבור בטלפונים למבוגרים וכלה בכאלה המשובצים יהלומים. ההיצע בישראל הרבה יותר צנוע ולא מרהיב מבחינה עיצובית. למה זה קורה ואיך אפשר לעקוף את המסננת של חברות הסלולר

תסתכלו על מכשיר הסלולר שלכם. אתם מרוצים ממנו? הוא נראה טוב? כמה התלבטתם בדוכן חברת הסלולר לפני שבחרתם אותו? גם אם מכשיר הסלולר שלכם משעמם, לא בטוח שהאשמה היא בהחלטות שלכם. יכול להיות שמכשיר הסלולר שמדליק אתכם פשוט מעולם לא הגיע לישראל. כשמסתכלים על היצע המכשירים הנמכרים בארצות-הברית, אירופה ובמזרח הרחוק מגלים מגוון מדהים, בצורות שונות, צבעים, גדלים, ושימושים – שכמוהו פשוט לא רואים כאן.

 

הסיבה לכך היא פשוטה. מכשירי הסלולר שמגיעים כיום לישראל עוברים במסננת של חברות הסלולר.

אלו צריכות להכריע אם המכשיר יימכר, אם שווה לגייר אותו (להפוך את המכשיר, על כל הפונקציות שלו, לדובר עברית, מה שגורר עלויות של מאות אלפי שקלים), ואם הוא תומך בכל הפונקציות שחברת הסלולר רוצה למכור לכם – כמו אס.אם.אס, אם.אם.אס (הודעות תמונה), אינטרנט סלולרי ועוד שירותים שלא בטוח שאתם רוצים. המסננת הזו משאירה הרבה מאוד מכשירים בחוץ, ודואגת כי המגוון שמציעה לכם חברת הסלולר יישאר מוגבל.

 

קחו את עניין הצבעים למשל – קשה למצוא בחברות הסלולר הישראליות מכשיר שהוא לא שחור, כסוף (אפור), או בצבע שנהב. בחו"ל השמים הם הגבול בעניין הזה – מכשירי סלולר כתומים, זהובים, אדומים, כחולים ועוד. גם הצורות – בחו"ל תוכלו למצוא מכשירי סלולר שנראים כמו מחזיק מפתחות, דובי, מכשירים עם פתיחה סיבובית ועוד.

 

כל המגוון האדיר הזה של מכשירים בא לענות על צרכים של הלקוחות. לאיש עסקים, למשל, מתאים מאוד מכשיר סלולר משולב במחשב כף יד. עם זאת, אותו איש עסקים אולי ירצה לקחת מכשיר יותר קטן ומעוצב כשהוא יוצא למסעדה בערב. כשאותו אדם נמצא בחדר כושר, הוא ירצה מכשיר סלולר כמעט לא מורגש, אולי אפילו כזה שגם ימדוד לו את הדופק.

 

אבל האם זה אומר שאותו לקוח צריך להסתובב עם 3 מספרי סלולר שונים? לאו דווקא. במכשירים הפועלים בטכנולוגיית ג'י.אס.אם (בישראל מדובר במכשירים של סלקום ופרטנר) קיים כרטיס שנקרא כרטיס סים, שמכיל עליו את כל המידע על אותו לקוח. כאשר לוקחים את כרטיס הסים ומעבירים אותו למכשיר אחר – רשת הסלולר אפילו לא יודעת שהמכשיר הוחלף. מבחינת הרשת, הלקוח הוא אותו לקוח, עם אותו מספר. ללקוח ג'י.אס.אם יש את האפשרות להחזיק כמה מכשירים שהוא רוצה, ופשוט להחליף את הסים.

 

במקביל, יש מכשירים שלא נועדו להיות מכשיר נוסף לאותו לקוח, אלא מכשיר יחיד לאוכלוסיות מיוחדות. ישנם מכשירים ייעודיים לילדים, עם כפתורים שמחייגים למספרים שתוכנתו מראש (אמא, אבא ואולי גם איזה דוד). למכשירים אלה לרוב אין בכלל מסך, לא אס.אם.אס, לא אם.אם.אס ובטח שלא אינטרנט. יש גם מכשירים ייעודיים לקשישים, שמציעים עיצוב פשוט וכפתורי חיוג שתוכנתו מראש, ולפעמים אפילו לחצן מצוקה סלולרי.

 

את המכשירים שאנחנו לא רואים בארץ ניתן לחלק בחלוקה גסה לכמה קטגוריות: מכשירים מעוצבים – אלה שמיועדים להיות מכשיר עיקרי של צעירים או מכשיר שני ללקוחות שמשתמשים במהלך היום במכשיר אחר ובערב רוצים להיראות אופנתיים יותר; מכשירים המיועדים לילדים או קשישים; מכשירים שמדגישים פונקציה עיקרית של המכשיר (בעיקר מכשירים שנראים יותר כמו מצלמה או נגן 3.אם.פי מאשר מכשיר סלולר); ומכשירים סופר-מעוצבים, חלקם אפילו משובצי יהלומים וחתומים על ידי מעצבים.

 

מכשירים לילדים וקשישים

 

חברת LG, שמוכרת ללקוח הישראלי ממכשירי הדור השלישי איתם יצאה פרטנר בהשקה הראשונית של השירות, הוציאה גם מכשיר ייעודי לילדים. מכשיר הילדים של החברה – VX 1000 – רחוק מאוד מהדור השלישי. הוא מצוייד ב-4 כפתורי חיוג מקוצר שתוכנת מראש וכן בלחצן מצוקה. זהו. המחיר המשוער שלו, אם יביאו אותו לישראל, נע סביב 800 שקל, ויש לו 2 קרניים כדי שייראה יותר חמוד.

 

מכשיר ילדים אחר, שבהחלט מנצח את LG בעיצוב, הוא הטדיפון, שמעוצב כמו דובי קטן וכחול.

על האף של הדובי נמצאים כפתורי החיוג והניתוק, ועל הידיים והרגליים של הדובי יש 4 כפתורי חיוג מקוצר. לדובי אין מסך, אבל יש לו פונקציה של אינטרקום, שאותו ניתן להפעיל מרחוק – יתרון להורים. מחירו המשוער גם הוא כ-800 שקל.

 

מכשיר שנחשב למכשיר הפרימיום של הילדים הוא האיי.קידס, שהאפליקציה הכובשת שלו היא היכולת של ההורים לאתר את הילדים באמצעות ג'י.פי.אס, כך שהילדים לא יילכו לאיבוד לעולם. המכשיר, שגם הוא מצוייד בקרניים למראה ידידותי יותר, כולל אף הוא 4 כפתורים לחיוג מקוצר, אך מחירו בישראל (אם יגיע) כבר מוערך בכ-2,000 שקל.

 

טלפון קשישים אחד שמצאנו בעולם הוא Easy 5. מכשיר נטול מסך, עם כפתורים גדולים וצבעוניים לחיוג מקוצר. את הכפתורים ניתן לקבל בצבעים כחול, אדום או שחור. מחירו של המכשיר מוערך בכ-800 שקל, ויש לו דיבורית פנימית חזקה, וכן מקום בגב המכשיר כדי לרשום איזה כפתור מחייג למי.

 

מכשירים סופר-מעוצבים

 

מי אמר שנוקיה משעממת? אולי בארץ כמעט כל המכשירים שלהם נראים אותו דבר,

 אבל בחו"ל הם השיקו סדרת מכשירים שנקראת "ל'אמור". בסדרה הזו, או שמא יותר נכון לקרוא לה קולקציה, השיקה נוקיה מגוון של מכשירים שמשלבים עור, מתכת וכפתורים קרמיים בעיצוב של מוטיבים אסיתיים.

 

קחו את הנוקיה 7380 למשל, מכשיר קטנטנן ונטול כפתורים, עם מסך מראה וכפתורי גלישה שמייתרים את הצורך בכפתורי חיוג רגילים. בנוסף, למכשיר המעוצב נדחסה גם מצלמה של 2 מגה-פיקסל ונגן MP3. טלפון אחר בסדרה, נוקיה 7370, נפתח בפתיחה סיבובית ומציע מסך גדול במיוחד. כמה משלמים על כל העיצוב הזה? אם הם יגיעו לישראל, מכשירים מסדרה זו צפויים לעלות 3,500-5,500 שקל.

 

אם זה לא מספיק יוקרתי, אפשר לעלות רמה. במחיר של כ-10 אלף שקל ניתן למצוא את מכשיר ה-Vertu,

 מכשיר בריטי משובץ יהלומים. מדובר במכשיר שאינו מיוצר בפס ייצור המוני, אלא עובר טיפול ידני של תכשיטנים מקצועיים באנגליה. המכשיר משובץ ב-700 יהלומים 4.2 קראט, ככה שבאמת לא כדאי לשכוח אותו על שולחן המסעדה.

 

מכשירים מעוצבים

 

עד כה הגיעו לארץ כמה מכשירים מעוצבים, אבל המגוון האמיתי נשאר מעבר לים.

אפילו במכשירים כמו ה-V3 של מוטורולה, לארץ הגיעו הגירסה השחורה והאפורה – והוורוד המזעזע נשאר שם. הסליידר של Siemens, ה-21 AL, שמגיע בצבעים אדום או שחור, נשאר בחו"ל, אולי משום שהוא אינו דור שלישי, ולא מציע מגוון פונקציות מתקדמות אלא רק עיצוב פשוט וצעיר. מחירו, אם בכל זאת יגיע לכאן, יהיה כ-1,500 שקל.

 

טלפון נחמד אחר שמצאנו בחו"ל הוא ה-Sharp 701. מדובר במכשיר דור שלישי מתקדם,

עם עיצוב צעיר ויפה, שמחירו עומד על כ-2,500 שקל.

 

המכשיר של שארפ מגיע בכתום (לידיעת פרטנר), ירוק, לבן או שחור, מצוייד במצלמה, חיבור USB למחשב (שמאפשר סנכרון של יומן הפגישות וספר הטלפונים) ותומך בשיחות וידיאו.

 

עוד מכשיר שווה שמצאנו בחו"ל – BenQ Z2 – טלפון שנראה כמו מצלמה דיגיטלית.

דווקא המצלמה של המכשיר הזה היא לא משהו (1.3 מגה-פיקסל), אבל העיצוב שלו מעניין. המכשיר כולל 60 מגה-בייט זיכרון לתמונות וקובצי 3.אם.פי (הוא גם נגן 3.אם.פי). המכשיר מעוצב כמצלמה מרובעת עם מסך מרובע, והמחיר שלו צפוי להיות קצת גבוה – אם אי פעם יגיע לארץ הקודש – כ-3,000 שקל.

 

מכשיר מעוצב אחר, ההייר פי 7, הוא כבר באמת משהו מיוחד. העיצוב שלו מוגדר כעיצוב של עט – אבל הוא דומה יותר לשלט של המזגן. מחירו של כזה מכשיר בישראל צפוי להיות כ-2,500 שקל. הוא תומך באינטרנט סלולרי ולא הרבה יותר מזה, מצויד במצלמה באיכות נמוכה (0.3 מגה-פיקסל) ויכול לזהות פקודות קוליות.

 

מתי הם יגיעו?

 

בנובמבר האחרון הכריז משרד התקשורת על פתיחת יבוא ושיווק מכשירי הסלולר לתחרות חופשית. בינתיים, לא קרה הרבה בשטח. אליעזר פישמן נכנס לשוק הזה באמצעות חברת פישמן-סלולר, שנמצאת בימים אלה בהכנות לפתיחת רשת חנויות סלולר בכל הארץ. הדגש בחנויות אלה יהיה על מגוון מכשירים, אך לא נראה כי הרשת תייבא לבד מכשירים. גם רשתות קיימות כמו סופר-לינק שבשליטת סולגוד (יבואנית מכשירי SK) ודינמיקה של אילן בן-דב נערכות להרחבת ההיצע, אך נראה שיעבור זמן עד שהמכשירים המעניינים באמת יתחילו להגיע.

 

אם אתם חייבים מכשיר מוזר וחו"לי – אתם יכולים לייבא אותו לבד. באתר משרד התקשורת מופיעה רשימה של מכשירים מותרים לייבוא אישי, והיא מתעדכנת מפעם לפעם בדגמים חדשים. עם זאת, מכשיר שתביאו לבד לא יתמוך בעברית, ככה שאפשר לשכוח מקבלת הודעות SMSבעברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
BenQ Z2 נראה כמו מצלמה דיגיטלית
מומלצים