שתף קטע נבחר

במסעדה הוגנת לא צריך משכנתא בשביל יין

כשבקבוק יין פשוט, שמחירו בחנות 25 שקל, עולה 80 ויותר במסעדה עממית, אי אפשר לצפות שאנשים לא ירגישו מרומים או יזמינו יותר מבקבוק אחד

בניו זילנד שותים הרבה יין, מחירו סביר ולא שוחטים אותך במסעדה או בבר. כאן, מלבד מחיר היין ואי יציבות בכל הקשור לאיכות, כל האוירה שסביבו קשה לצריכה: כשבקבוק יין גנרי פשוט, שמחירו בחנות 25 שקל, עולה 80 ויותר במסעדה עממית, אי אפשר לצפות שאנשים לא ירגישו מרומים או יזמינו יותר מבקבוק יין אחד, גם אם הם באים בחבורה.

 

תעשיית היין הישראלית יכולה להסתובב סביב עצמה, להתחבט בשאלות מפה ועד להודעה חדשה, אבל עד שלא יהיה כאן שוק תדמיתי שפוי, לא ישתו כאן יותר יין. מתי שהוא קבע מישהו, אולי במס הכנסה, שיין צריך לעלות לפחות פי שלושה ממחירו לצרכן אחרת "המסעדן לא מרוויח ובהכרח מרמה", ומאז נשארו הדברים כך.

 

תבורכנה לכן מסעדות כמו פורלין (פרישמן 10, תל אביב, טלפון: 03-5222664), שכבר כמה וכמה שנים שומרת לא רק על סולידיות, אוירה נעימה ואיכות האוכל, אלא גם על מחירים הוגנים ושפויים. ברשימה הבסיסית תמצאו שמחירו של בקבוק ריזלינג לבן גמלא הוא 79 שקל (לצרכן 38), מריטאז' טפרברג - 82 שקל (סביב 50 לצרכן), סוביניון בלאן Just של טוליפ - 85 שקל (לצרכן 52) ואמפורה רד מד (יין מצוין) - שנמכר ב- 65 שקל בחנויות היין ב- 104 שקל. אלה מחירים הוגנים, שאם תרצו משקפים "דמי חליצה" של 30-40 שקל. שאפו.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים