איך לקחת את החיים בקלות (וגם לבשל כך)
אף אחד לא רוצה לעבוד קשה מדי, אבל רק מתי מעט מצליחים להעביר כך את החיים - בלי מאמצים מיותרים. אביגיל מייזליק מתארחת אצל שרה, אשה שמצליחה לממש את מה שכולנו מייחלים לו, ומגישה שני מתכונים קלים-קלים ממטבחה
יש אנשים שהחיים עוברים עליהם בקלות. הם לא מזיעים, לא מתרגזים ולא מאדימים או מתנשפים - אם יש בעיה הם מיד פותרים אותה. אם קשה - הם מבינים שזו כפרת עוונות. כשהם נכשלים - הם מקבלים לעתיד. הכל פשוט וקל להם.
בפורום האמהות בגינה הציבורית שלנו, (שם, אם אתם רוצים לדעת, נחתכים הדברים - שם מתקבלות ההחלטות החשובות, מושמעות הדעות המנצחות ונקבע גורלו של הרחוב) כולם פוחדים לדבר ליד שרה. כי שרה היא בדיוק מסוג האנשים הללו. בשבילה הכל כל כך קל, עד שלא ברור לה ממה כולם עושים עניין. כל סיפור שמספרים ליד שרה זוכה להרמת גבות בתהייה בצירוף קביעה נחרצת ש"את סתם מגזימה, מה את עושה עניין? זה הרי כל כך פשוט וקל".
אם אחת האמהות מקטרת על הילד שלה - שרה כבר תיתן לה הרצאה בנושא חינוך ילדים אמיתי. אם מישהי עושה שיפוץ בבית - שרה כבר תסביר לה שכל השיפוץ הוא סתם הוצאה מיותרת כי היה אפשר לפתור את זה בדרך אחרת לגמרי, והרבה יותר בזול. אם מישהי מקטרת על ערמת הכביסות האינסופית שרה מיד מעירה על כמה הדור מפונק ועל איך שכולם עושים מזה עניין, אבל אצלה בבית - כביסה זה כלום. מקפלים וזהו. וכן הלאה והלאה.
יום אחד נכנסתי כנראה לעדשה של שרה. "אני לא מבינה מה את עושה. איזה מין דבר זה לתת כל החיים מתכונים? מה זה כל העניין הזה. מה את צריכה לעשות מזה כזה סיפור. אם רוצים לבשל - נכנסים למטבח, חותכים משהו, מקלפים משהו, מערבבים קצת פה קצת שם ו-זהו. האוכל מוכן. בשביל מה צריך להשתגע על כל דבר ולהחליף כל יומיים מתכון".
אני דווקא אוהבת אתגרים ולכן מיהרתי לקפוץ על המציאה. "מה את אומרת שרה, אם הולך לך כל כך פשוט - אולי תהיי אורחת שלי השבוע? אני בטוחה שהרבה נשים תשמחנה לשמוע איך מבשלים בקלי קלות, ועוד בקיץ".
שרה, שמעבר למה שסיפרתי עליה היא אישה חיננית, מצחיקה וטובת לב, מיהרה להסכים ולשתף את הקוראים בניסיונה העשיר. וכך הגעתי ביום בהיר אחד לביתה. את פני קיבל בית ענייני להפליא, ריהוט פשוט ומדויק, מטבח פרקטי מאד ומאורגן - לכל כלי היה מקום משלו ורעיון משלו. שרה מיהרה לפתוח לי ארון אחרי ארון ולהראות לי איך אין אצלה שום דבר מיותר כי "מותרות זה גם בדברים הקטנים והקטנטנים", ואכן הארונות היו מסודרים למשעי ובלי שום קשקושים, וכזה גם האוכל שהיא מכינה. פשוט מאד, שום דבר שדורש הסתבכות - אבל בהחלט טעים.
אז אם חם לכם ואין לכם כוח לבשל או שגם אתם טיפוסים עניניים שכאלו - הנה שני מתכוני בזק מתוצרת שרה ובני ביתה:
עוף אפוי בציפוי פירורים
היתרונות של הנוסחה הזאת היא שהפירורים עם הקמח והקורנפלור עוטפים את העוף בצורה מצויינת, הלחות לא בורחת והעוף נשאר עסיסי ונפלא. התיבול מצוין ומתאים לכולם, והנוחות - עליה לא צריך לדבר.
המרכיבים:
1 עוף או 4 כרעיים
לתערובת הפירורים:
7 כפות פירורי לחם (רגילים - לא מוזהבים או מתובלים)
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
3/4 כפית פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית אבקת שום
מעט פפריקה חריפה
אפשר להוסיף: שומשום או שבבי בצל
אופן ההכנה:
- שמים את כל מרכיבי הציפוי בשקית, סוגרים ומנערים. מכניסים את העוף לשקית ומטלטלים, עד שהעוף מצופה כולו.
- מסדרים את העוף בתבנית ואופים 60 דקות בתנור, בחום של 200 מעלות, רצוי במצב טורבו, ללא כיסוי.
- ההגשה האופטימלית היא מיד או תוך כמה שעות, חימום מחודש עדיף לעשות בתנור ולא במיקרו.
דג סלמון בפירורי לחם
המתכון חגיגי וטעים, ההכנה קלה מאד והטעם נהדר.
המרכיבים:
פילה שלם של דג סלמון
מלח ולימון להשרייה
1/2 1 - 2 כוסות פירורי לחם
2 כפות שום גבישי
1 כף פפריקה
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מפזרים על הדג מיץ לימון ומלח ומשרים במקרר כשעה-שעתיים כדי להיפטר מריח הדג.
- מטגנים את פירורי הלחם במחבת עד שהם מזהיבים, מוסיפים את התבלינים ומסירים מהאש.
- מצפים את הדג משני הצדדים בפירורי לחם ומהדקים עם היד. אופים 20-25 דקות בתנור שחומם לחום של 180 מעלות, עד שהפירורים מזהיבים והדג מוכן.
שבת שלום