שתף קטע נבחר

השב"כ מונע מבן זקן-רוסנפט לרכוש את בית הזיקוק

ג'קי בן זקן שותף בקבוצת משקיעים מאשדוד שביקשה לרכוש את בית הזיקוק של העיר, יחד עם ענקית הנפט הרוסית רוסנפט. אלא שהשב"כ אסר על הקבוצה להשתתף במכרז, בגלל קשרי החברה הרוסית עם מדינות עוינות. התוצאה: במכרז ישתתפו רק חברות דלק

רשות החברות הממשלתיות הודיעה לקבוצת מנופים פיננסיים-רוסנפט כי החברה לא תוכל להתמודד במכרז להנפקת בית הזיקוק באשדוד. זאת, בשל הוראה של היועץ המשפטי לממשלה בעקבות המלצות השב"כ.

 

ב-27 ביוני עומדת רשות החברות לבצע מכרז למכירת בית הזיקוק באשדוד. למכרז נרשמו 4 חברות הדלק הגדולות - דלק, סונול, פז ודור-אלון, וכן קבוצת מנופים פיננסים-רוסנפט. הקבוצה היא שותפות של ענקית הנפט הרוסית רוסנפט, אחת מחברות הנפט הגדולות בעולם, ושל קבוצת משקיעים מקומיים מאשדוד בהשתתפות אברהם ננקשוילי וג'קי בן זקן. הכדורגלן לשעבר, חיים רביבו, מעורב בעסקי הקבוצה אף שאינו מחזיק מניות שלה.

 

ההערכה היא שהשב"כ פסל את מועמדותה של הקבוצה במכרז בשל העובדה שמעורבת בה חברה רוסית בעלת אינטרסים ועסקים במדינות עוינות לישראל.

 

מדובר בקבוצה השניה שפורשת מהמכרז. לפני כחודש פרשה מהמכרז חברת אמפל של איש העסקים יוסי מימן. זאת, בשל העובדה שמימן עוסק במכירת גז טבעי לחברת החשמל ולבית הזיקוק עצמו באמצעות שותפות EMG, ולאמפל יש מניות ב-EMG. המדינה דרשה ממימן למכור את מניות אמפל ב-EMG כתנאי להשתתפות במכרז, ומימן סירב.

 

נכון לעכשיו, אין זה משנה במיוחד לצרכן הדלק הישראלי איזו חברה תזכה במכרז לרכישת בית הזיקוק: כל החברות שנותרו במכרז הן חברות דלק, שיעסקו, אחרי ההפרטה, גם בזיקוק דלק וגם במכירתו לציבור.    

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיים רביבו וג'קי בן זקן: המדינה לא רוצה אותם בבז"ן
חיים רביבו וג'קי בן זקן: המדינה לא רוצה אותם בבז"ן
מומלצים