שתף קטע נבחר

אולמרט רמז: נעצור בכירי חמאס גם בעזה

ראש הממשלה הבטיח לשרים: "לא תהיה חסינות לאף אחד". בהתייחסו לירי הקסאם הבלתי פוסק ציין: "איננו יכולים להשלים עם כך שיישובי הדרום חיים בפחד נורא, לכן נתתי הנחיה שאף אחד לא יישן בינתיים בלילה גם בעזה". גם שר הביטחון הבטיח כי "התוכנית העתידית של הפעולה ברצועה תתבסס על עליית מדרגה באיכות המטרות"

"איני מתחייב שמעצר בכירי החמאס יצטמצם רק לאיזור יהודה ושומרון", כך אמר בצהריים (יום א') ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בעקבות מעצר שרי וחברי פרלמנט מטעם החמאס ביום חמישי שעבר בישיבת הממשלה.  לדבריו, "בכל מקרה שיש תשתית עובדתית לטרור יתקיימו מעצרים, זהו הליך פלילי מקובל. יש כאן מעורבות אגרסיבית של נבחרים לפעולות שגורמות באופן ישיר לטרור, לכן לא תהיה חסינות לאף אחד, כל מי שמתקרב לפעולות טרור ננקוט בכל אמצעי ראוי נגדו".

  

בהתייחסו למעורבות המצרית במשא ומתן לשחרורו של רב"ט גלעד שליט, אמר ראש הממשלה אולמרט לשרים: "יש לי הערכה מיוחדת למאמצים שעושה מובארק ביום ובלילה. הוא מחפש כל דרך לפתור את המשבר ולא מתוך עמדת נייטרליות, אלא מתוך רצון ונכונות מלאים לשחרור החייל ללא תנאי, אנו מעריכים זאת מאוד".

 

 

על האולטימטום שהציב החמאס, וההתנייה של שיחרור אסירים פלסטינים תמורת החייל, אמר אולמרט כי לא יהיה משא ומתן לשחרור אסירים פלסטינים. לדבריו, "גם בעתיד אין לשאת ולתת בנושא זה ואין להיכנע לאולטימטום של ארגון רצח, בשום פנים ואופן לא. כולם יודעים שברגע שאתה משחרר אסירים, זאת פלטפורמה המאפשרת חטיפת חיילים".

 

בהתייחסו לירי הקסאם הבלתי פוסק לעבר הנגב המערבי, הביע ראש הממשלה הזדהות עם תושבי שדרות, אשקלון והנגב המערבי: "איננו יכולים להשלים עם כך שישובי הדרום חיים תחת הפחד הנורא של ירי הקסאם. אלפי תושבים בדרום הארץ חיים בפחד ובאי נוחות, לכן הנחיתי שאף אחד לא יישן בינתיים בלילה גם בעזה".

 

הוא הדגיש כי ישראל יצאה מעזה באופן מוחלט וכל פעולה של כניסתה מעבר לגבול נועדה רק כדי לפגוע בגורמי הטרור. "נכנסו למטרה נקודתית ולשחרור החייל החטוף ומיגור הטרור. ראוי שאירוע של הרג שני החיילים, פציעה של חייל שלישי וחטיפת החייל ראויים לתגובה חריפה ועל זה אין ויכוח. המטרה שלנו לשחרר את שליט ולהפסיק את ירי הקסמאים", אמר ראש הממשלה לשריו.

 

פרץ: תהיה עליית מדרגה באיכות המטרות

 

"התוכנית המבצעית העתידית תתבסס על עליית מדרגה באיכות המטרות", כך אמר שר הביטחון, עמיר פרץ, בעת שסקר את מבצע "גשמי קיץ" בפני שרי הממשלה. השר הביע אופטימיות זהירה בנוגע להתפתחויות בערוץ המצרי לשחרור החייל החטוף גלעד שליט.

 

שר הביטחון סקר בפני שרי הממשלה את ההתפתחויות בנושא החזרת החייל, ובמקביל להביא לשינוי, כהגדרתו, של רמת איום הקסאם על הנגב המערבי. "השילוב בין פעולות צבאיות ומדיניות תוך מניעת התפתחויות של בעיות הומניטריות הוא השילוב הנכון", אמר.

 

הוא ציין כי התוכניות האופרטיביות נגד החמאס אינן דבר חדש. "זה עמד על הפרק גם בעבר בשל מעורבות ישירה של החמאס בטרור. לאירוע הזה של החטיפה והרג חיילינו קדמו לפחות שלושה אירועים אשר חידדו את הצורך לנקוט בפעולה נגד החמאס, וחיזקו את הלגיטימציה שלנו כמדינה לפעול מולם", אמר.

 

שר הביטחון הוסיף שישראל אינה מבחינה כיום בתוך ארגוני הטרור השונים בין המנהיגים לבין פעילי הטרור בשטח. "זאת הכרעה שישראל כבר קיבלה. עד כה רק אותתנו על יכולת פגיעה בראשי החמאס בכל מקום", אמר. הוא ביקש להדגיש כי ישראל לוקחת בחשבון את הצרכים ההומניטריים ולכן הינחה לאפשר הכנסתם של מוצרי יסוד לרצועה. פרץ ציין שישראל נמנעת ככל הניתן מפגיעה באזרחים.

 

"אסד בהכחשה"

 

חלק ניכר מסקירתו של שר הביטחון עסקה בנשיא סוריה, בשאר אסד, "המתכחש לעובדה שחאלד משעל הוא המושך המרכזי בחוטים". הוא עידכן על שיחתו עם מזכירת המדינה האמריקנית את העובדה שביקש ממנה להפעיל לחץ על סוריה על ידי הקהילה הבינלאומית.

 


פרץ בישיבת הממשלה (צילום: רויטרס)

 

השר פרץ דיווח לשרים שלשכתו שומרת על קשר רציף עם בני משפחתו של החייל החטוף במצפה הילה. "המשפחה מעניקה למערכת הביטחון ולממשלת ישראל את היכולת לפעול. אני מאוד מעריך ומוקיר את התנהלות משפחת שליט". הוא הדגיש בסיום דבריו שקיים תיאום מוחלט בינו ובין ראש הממשלה, והסביר כי במערכת הביטחון מתקיימת חשיבה מעמיקה לפני נקיטת כל צעד בהתנהלות המערכת.

 

שרת החוץ ציפי לבני אמרה בסקירתה בפני השרים: "יש הבנה לצעדים שננקטו על ידינו לשחרור החייל בקהילה הבינלאומית, מנגד יש גם שאיפה למנוע הסלמה, למנוע משבר הומניטארי ולשמר את הסיכוי לתהליך מדיני. משרד החוץ שם לו למטרה להפעיל מנופים מדיניים לשחרור רב"ט גלעד שליט תוך שיתוף הקהילה ויצירת מטרייה דיפלומטית לצה"ל בפעילותו הצבאית".

 

עוד אמרה שרת החוץ: "אנו נערכים לכל אפשרות, גם להכנת הקהילה הבינלאומית לפעולה מתמשכת מעבר לשחרור החייל. צריך להעביר לקהילה הבינלאומית מסר שהעימות היום, למרות הקשיים שבו, עשוי לחסוך בעתיד עימות חריף יותר".

 

השרה לבני הציגה בפני השרים בעיה פוטנציאלית של הצגת המשבר ברשות הפלסטינית: "גיבשנו תוכנית הסברה שנועדה ללוות את מבצע 'גשמי קיץ', בין היתר נערכנו לקמפיין של דיפלומטיה ציבורית נגד הטענה למשבר הומניטרי". 

 

השרה התייחסה בדבריה גם למסמך האסירים: "זהו 'ספין' אגרסיבי מאוד של החמאס. אבו מאזן עדיין לא הסכים לפרמטרים החדשים בהסכם הזה. כך או כך המסמך הוא "נון-סטרטר" מדיני, הוא לא עומד בתנאי הסף של הקהילה הבינלאומית, הן באירופה והן באמריקה".

 

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, סקר בפני השרים בישיבת הממשלה את המצב החוקי של מעצרם של בכירי החמאס, שרים וחברי פרלמנט: "מעצרם הוא מעצר פלילי טהור ואין מדובר במעצר לצורכי מיקוח. מעצרם נובע מפעילותם הבלתי חוקית. אין חסינות לאף אחד מהם. פעילי החמאס מכל הדרגים נחקרים כרגע ויועמדו לדין בבתי המשפט הצבאיים ביהודה ושומרון".

 

סגן ראש הממשלה ושר התמ"ת, אלי ישי, קרא לשרים להקים רצועת ביטחון בצפון רצועת עזה, שתהיה "בשליטה מוחלטת ובלעדית של צה"ל". לדבריו, "שמירה על אזור חיץ כזה, נקי מכל נוכחות פלסטינית, יהווה חיזוק לכוח ההרתעה של צה"ל".


פורסם לראשונה 02/07/2006 12:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אולמרט ולבני בישיבת הממשלה היום
צילום: רויטרס
צילום: יואב גלאי
פרץ. "שילוב נכון"
צילום: יואב גלאי
צילום: גיל יוחנן
היועץ מזוז. "מעצר פלילי טהור"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים