שתף קטע נבחר

זיעה בקיץ: איך להשתמש בדיאודורנט בצורה נכונה

במצבי לחץ, לזיעה שהגוף מפריש תפקיד חיוני. אנחנו, מטבע הדברים, מעוניינים למזער את נזקיה ואת נוכחותה. טיפים חיוניים לקיץ חם במיוחד

כאשר אנו מצויים במצבי לחץ וחרדה עובדים גם ההורמונים שלנו שעות נוספות. התוצאה היא יותר זיעה שמופרשת מבלוטות הזיעה. להפרשת הגוף הלא נעימה הזו תפקיד חיוני, בעיקר במצבי סטרס. הזעה חיונית לפעילות תקינה של הגוף, כמו ויסות טמפרטורת הגוף, סילוק רעלים ועוד. הבעיה, כמובן, היא הריח הנלווה לתהליך, שבארצות חמות כמו שלנו יכול להיות לחלוטין בלתי נסבל. תוסיפו את הישיבה במקלטים ובחדרי הממ"ד הסגורים ותבינו למה חשוב עכשיו יותר מתמיד לדעת הכל על דיאודורנטים.

 

סוגיית הריח שגופנו מפיק טרדה את שלוותם של בני-האדם מאז ומתמיד. קדמונינו השתמשו במי ורדים, עלי לבנדר ומנטה ותמציות פרחים כדי לטשטש את ריחות הזיעה. מאוחר יותר שימשה סודה לשתייה כדי לעמעם את העדויות. בתחילת המאה הקודמת גילו רוקחים שמריחת העור בחומרים המכילים אבץ, סידן ומגנזיום מותירה עליו שכבת חומר שמסוגלת לספוג את ריח הזיעה. גילוי זה הוליד את הדיאודורנט הראשון. על-פי ההגדרה הרפואית, דיאודורנט הוא חומר שהורס או מסווה ריחות לא נעימים של הגוף על ידי קטילת חיידקים המצויים על העור ומפרקים את הזיעה.

 

טיפים לשימוש נבון בדיאודורנטים

 

  • כל הדיאודורנטים פעילים למשך מספר מוגבל של שעות והאפקטיביות שלהם קשורה בתנאי האקלים, הפעילות הגופנית, התזונה או המצב ההורמונלי.

 

  • התכשירים מתחלקים לשתי קבוצות: דיאודורנט ואנטיפרספירנט. הדיאודורנט מכיל חומרים אנטי-בקטריאליים ואנטי-ספטיים, שמגבילים את צמיחתם של סוגים רבים של חיידקים החיים על העור וגורמים לריח הרע, ואילו האנטיפרספירנט מצמצם את כמות הזיעה שמפריש הגוף. פחות זיעה פירושה גם פחות תוצרי ריקבון בעלי ריח לא טוב. כיום יש מוצרים רבים שמשלבים את תכונותיהם של שני הסוגים.

 

  • אנטיפרספירנט מכיל מלחים שהופקו מאלומיניום, המונעים מבלוטות הזיעה להפריש זיעה. לא מעט אנשים סובלים מרגישות לאלומיניום, לכן לבעלי עור רגיש מומלץ להשתמש בדיאודורנט שאינו מכיל אנטיפרספירנט.

 

  • אחת הבעיות בחומרים האנטי-בקטריאליים בדיאודורנטים היא שהם תוקפים לא רק את החיידקים הגורמים לריח הזיעה אלא גם סוגי חיידקים נוספים הקיימים על העור ומגינים עלינו.

 

  • קיים הבדל בין דיאודורנט לגברים ודיאודורנט לנשים. מעבר לריחות השונים, הדיאודורנטים המיועדים לגברים מכילים חומרים פעילים בריכוז גבוה יותר.

 

  • רוב התכשירים הקיימים כיום להפגת או למניעת זיעה נטולי אלכוהול ומיוצרים על בסיס מים או סיליקון. ככלל, רצוי להימנע מתכשיר המכיל אלכוהול, שעשוי לגרום גירוי בעור.

 

  • כאשר רשום על הדיאודורנט שהוא היפואלרגני, פירושו שהמוצר נבדק ונמצא שאינו גורם לרגישות, אם כי סטטיסטית בלבד. הבדיקות נעשות על-פי תקנים בינלאומיים ותחת פיקוחה של ועדת הלסינקי.

 

  • רצוי להימנע מתכשירים הסותמים את פתחי היציאה של הזיעה. מומלץ לבחור בתכשירים שמכילים טלק וחומרים מצננים שתפקידם לווסת את כמות הזיעה.

פורסם לראשונה 02/08/2006 22:35

 

סייעו באיסוף המידע: עינת פורטוגלי מנהלת חטיבת "קולגייט-פלמוליב‭,"‬ רונן שמיר מנכ"ל "אלפא קוסמטיקה‭,"‬ ד"ר שמעון גולדשטיין הטכנולוג הראשי בחברת "הנקל סוד"
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אפקטיביות הדיאודורנט תלויה בתנאי האקלים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים