מטבח יווני - לא רק סופלקי וסלט
אנחנו חולקים עם היוונים מזג ותנאי אקלים דומים, ומכאן נובע גם דימיון רב בין המטבחים. כדאי ללמוד מהם את ההקפדה על איכות המוצרים והשמירה על פשטות המתכונים. חנוך בר-שלום מציע ארבעה מתכונים, הישר מיוון
המטבח היווני הוא המטבח הכי קרוב לטעם הישראלי, אולי בגלל האקלים הדומה, האופי והמזג של היוונים, ואולי בגלל שהמטבח היווני, כמו זה שלנו, הוא מטבח מקומי שהושפע מאד ממטבחים אחרים.
ביוון מייחסים לאוכל חשיבות רבה. המטבח שלהם אינו מתוחכם, וזה בעצם ייחודו. את מה שהם מכינים הם עושים על הצד הטוב ביותר ותוך נאמנות גדולה למקור. את הסלט היווני, שבארץ מיהרו לשפר עם חסות צבעוניות או עגבניות שרי, מגישים רק עם עגבניות, מלפפונים, פלפלים, בצל, זיתים, גבינה, שמן זית ואורגנו - והכל טרי ורענן. להבדיל מהארץ, שום מלצר יווני לא יעיז להציע כאופציה רוטב 'אלף האיים', או 'טרטר'.
ביוון, אוכל ומוסיקה הולכים יחד. למי שמבקר באתונה מומלץ לבלות במועדוני ה'רמבטיקו', הבלוז היווני, שזוכה לתהילה גם בקרב הצעירים. במועדונים קטנים ואפלוליים, המגישים גם אוכל יווני מסורתי, אפשר לצפות בתופעה שקצת פחות מוכרת לקהל הישראלי. להקות בנות 14-12 חברים, שמתחלפים מדי פעם, יושבים בחצי מעגל, שרים כאילו לעצמם - זמרים לא תמיד יפים או צעירים, שרים בדואטים שנראים כאילו מאולתרים, כשמדי פעם מישהו אחר שר סולו. זמר בן 85, ספק שר ספק מדבר, תוך כדי נגינה על ה"בגלמה" או זמרת צעירה שרה בלוז יווני ומלווה את עצמה באקורדיון.
כשמבקרים ביוון, כמו בכל ביקור בחו"ל, כדאי לאכול במסעדות המקומיות, היכן שאוכלים התושבים עצמם. תוכלו למצוא מסעדות רבות, כשהטובות בינהן נמצאות סביב השווקים, במיוחד בסלוניקי, אחת הערים היותר יפות, שלה שוק מדהים, ובמיוחד שוק הדגים ופירות הים. באיזור שמסביב לשוק אפשר למצוא טברנות, שמגישות תבשילי כבש באורגנו, מגוון עשיר של מאזטים טריים או של דגים ופירות ים על הגריל, כמו תמנונים ענקיים, לובסטרים, וכל מה שיצא מהים.