שתף קטע נבחר

אחד אחד - 5 מתכונים מאורז

אורז פרסי או ירוק, עם תוספות ובלי, ריזוטו או קציצות - חנוך בר-שלום מגיש מתכוני אורז טעימים במיוחד. פותחים את המכסה ומתעלפים מהריח

אורז ירוק

המרכיבים:

2 כוסות אורז ארוך

2 כוסות מים

מלח

1/3 כוס חמאה רכה או שמן תירס

2/3 כוס עשבי תבלין טריים (פטרוזיליה, ריחן, טימין, כוסברה)

2 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים במעבד מזון למחית חלקה את התמאה/ שמן, עשבי התבלין ושיני השום ושומרים בצד.
  2. שמים את האורז בקערה ויוצקים עליו מים רותחים. מערבבים היטב, מרוקנים למסננת ושוטפים היטב עד שהמים צלולים.
  3. מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מוסיפים מעט מלח ומכניסים את האורז המסונן. מביאים שוב לרתיחה ומרתיחים במשך 2 דקות.
  4. מכסים את הסיר היטב, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
  5. מוסיפים את תערובת עשבי התבלין, מערבבים בעדינות עם האורז, מכסים ומכבים את האש. משאירים מכוסה למשך 10 דקות נוספות. אפשר להוסיף 100 גרם צימוקים מטוגנים מעט בחמאה/שמן זית וכף טימין טרי.

 

 

אורז פרסי

המרכיבים:

2 כוסות אורז ארוך

1/3 כוס חמאה/שמן תירס

מלח

1 תפוח אדמה קטן

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את האורז בקערה רחבה ויוצקים עליו מים רותחים, מערבבים היטב ומסננים תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים לגמרי.
  2. שורים את האורז בקערת מים עם מלח למשך 5 שעות. מסננים את המים ושוטפים במים קרים.
  3. מרתיחים בסיר 5 כוסות מים עם 2 כפות מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים ברתיחה כ-5 דקות. האורז צריך להיות מבושל אך לא לגמרי. מעבירים את האורז למסננת ושוטפים במים פושרים ומסננים היטב.
  4. מחממים חצי מכמות השומן בסיר רחב, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית, מכסים באורז יוצקים מעל את השומן הנותר, מכסים במכסה הרמטי, מגבירים את האש ומבשלים על אש גבוהה 3 דקות.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.

 

 

קציצות אורז ברוטב עגבניות וחצילים

המרכיבים:

600 גרם אורז מבושל קר

125 גרם גבינת קשקבל (עדיף כבשים) מגוררת

1 כוס עלי בזיליקום שטופים

2 ביצים

4 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2 ביצים טרופות

1/2 1 כוסות פירורי לחם

שמן לטיגון

לרוטב:

1 חציל חתוך לקוביות

4 כפות שמן

10 שיני שום כתושות

2 פלפלים חריפים יבשים (סודני) קצוצים גס

750 גרם עגבניות בשלות מקולפות ומרוסקות

5 כפות רסק עגבניות

1 כוס מים

מיץ מחצי לימון

כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

3 כפות בזיליקום קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את האורז והקשקבל בקערה. מועכים במעבד מזון את הבזיליקום, 2 ביצים, 4 כפות פירורי לחם למחית חלקה ומוסיפים לקערה, מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל ומשהים במקרר למשך 30 דקות.
  2. צרים מהתערובת קציצות קטנות (כ20-15 קציצות), טובלים כל קציצה בביצים הטרופות ובפירורי לחם ומטגנים בשמן עד שיזהיב ושומרים בצד.
  3. משרים את קוביות החצילים במים עם מעט מלח גס למשך 30 דקות, מסננים את המים, שוטפים היטב את החצילים. מייבשים ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיב, מסננים מהשמן ושומרים בצד. 
  4. מניחים בסיר רחב את השמן, השום והפלפלים ומטגנים על אש נמוכה כדקה. מוסיפים את העגבניות, רסק, מים, סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות, מוסיפים את הקציצות ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים את החצילים והבזיליקום הקצוץ, מתקנים תיבול ומבשלים 5 דקות נוספות.

 

גיוון בשרי: קציצות אורז, כבש וכוסברה

  1. מערבבים בקערה 500 גרם אורז מבושל, עם 400 גרם כבש טחון שטוגן במעט שמן כ-5 דקות.
  2. מועכים במעבד מזון למחית חלקה, 1 חבילה כוסברה שטופה (כ-1 כוס), 1 בצל יבש מקולף וחתוך גס, 2 ביצים, 4 כפות פירורי לחם.
  3. מוסיפים את התערובת לקערת האורז והבשר, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים כמו במתכון של קציצות האורז, קשקבל ובזיליקום כשמחליפים ברוטב את הבזיליקום הקצוץ בכוסברה קצוצה.

 

 

ריזוטו פסטו וירקות

מתכון של איציק תג'ר

 

המרכיבים:

לפסטו:

6 גבעולי בזיליקום שטוף,

3 גבעולי פטרוזיליה שטופה

1 כף צנובר

2 כפות פרמזן

2 כפות שמן זית

לריזוטו:

1/2 כוס שמן תירס

בצל קטן קלוף וקצוץ דק

1/2 1 כוסות אורז עגול

1/4 כוס יין לבן יבש

4 כוסות ציר ירקות או מים

1 כף חמאה

1/3 כוס פרמזן

 

אופן ההכנה:

  1. הפסטו: מניחים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד קבלת עיסה אחידה.
  2. הריזוטו: מחממים בסיר כבד את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה זהוב, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, מוסיפים את היין ומבשלים עד שהיין נספג, מוסיפים חצי מכמות הנוזלים ומבשלים עד שרוב הנוזלים נספגים באורז. מוסיפים את שאר הנוזלים, הירקות והפסטו ומבשלים עד שהטקסטורה קרמית והתערובת רטובה, אך לא מדי. מוסיפים את החמאה והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומגישים.

 

לביבות אורז במילוי רוקפור ואגוזים

המרכיבים (כ-20 לביבות):

600 גרם אורז מבושל וקר

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

1 כף

8 6 כפות מים

למילוי 1:

150 גרם גבינת רוקפור מגוררת

50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

50 גרם אגוזים קלויים, קצוצים גס

למילוי 2:

250 גרם גבינת עזים רכה

3 כפות נענע טרייה קצוצה

לציפוי:

2 ביצים טרופות

200 גרם פירורי לחם מעורבים עם 5 כפות שומשום

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את האורז, ביצה, פירורי לחם, קמח, מים עד שהתערובת אחידה ומעבירים למקרר למשך שעתיים. מערבבים היטב את חומרי המילוי.
  2. מוציאים את תערובת האורז מהמקרר ומערבבים (בשלב זה התערובת אמורה להיות רכה, אחידה ונוחה לעיצוב). מרטיבים את הידיים במים קרים, לוקחים גוש קטן מתערובת האורז (כ-35-30 גרם) ומניחים בכף יד שמאל. בעזרת אצבעות יד ימין מהדקים את התערובת לכף היד כך שהמעטפת תהיה רקה ככל האפשר (כמו בקובה). מניחים במרכז מעט מהמילוי (כ-10-15 גרם), מקפלים בעזרת האצבעות את הקצוות מעל המילוי עד שיהיה מכוסה לגמרי. אם חסר, מוסיפים מעט אורז ומניחים בצד. ממשיכים באותה הצורה עם שאר החומרים, טובלים את הקציצות בביצים הטרופות ובפירורי הלחם ומטגנים נשמן עמוק עד שיזהיב. אפשר להגיש על מצע של עשבי תבלין עם פירות טריים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עם תחתית פריכה במיוחד. אורז פרסי
עם תחתית פריכה במיוחד. אורז פרסי
צילום: דוד הכהן
מהשדה
מהשדה
צילום: רויטרס
לקערה
לקערה
צילום: בועז צאירי
מומלצים