שתף קטע נבחר

מתכונים לכריכים שילדים אוהבים

שנת הלימודים נפתחת ביום ראשון (כנראה) ולכבודה פנינו לכמה שפים שיציעו לנו שידרוגים לכריכים שהם אהבו בתור ילדים - בלי ממרח שוקולד אבל עם גבינה צהובה וירקות או גבינה לבנה עם זיתים

 

כריך שכבות מלחם קסטן דגנים 

שף חיים שסטל, מסעדת "מקום בלב", רעננה

 

המרכיבים:

3 פרוסות לחם קסטן דגנים

ממרח סנדוויץ (מיונז, קטשופ, חרדל, מלפפון חמוץ)

פרוסות סלמי איטלקי או פסטרמה

מלפפון חמוץ פרוס דק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את חומרי הממרח לפי הטעם ושמים בקירור.
  2. בהכנה מורחים על שתי פרוסות כמות נדיבה של "ממרח סנדוויץ" מעל מסדרים פרוסות סלמי ומלפפון חמוץ, מניחים אחד על השני חותכים לשניים ואורזים היטב.


לפתוח פה גדול. כריך שכבות

 

כריך רוסטביף בבגט טרי

שף מייקל רנתיסי

 

המרכיבים:

1/2 בגט טרי

מיונז

עלה חסה

פרוסות עגבניה

פרוסות מלפפון חמוץ

פרוסות רוסטביף קר

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים שכבה של מיונז, מסדרים כמה פרוסות רוסטביף שרוצים, מוסיפים ירקות ובוזקים מעט מלח ופלפל שחור טרי. 


לילדים חובבי בשר. כריך רוסטביף                                   (צילום: מור סגל)

 

ג'בטה עגבניות, מוצרלה וממרח פסטו

שף חיים שסטל, מסעדת "מקום בלב", רעננה

 

המרכיבים: 

1 לחמניית ג'בטה טריה

1 עגבניה אדומה ויפה פרוסה דק

1 כדור מוצרלה במים פרוס דק

1 כף ממרח פסטו

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הג'בטה לשניים מורחים מהפסטו בנדיבות ומסרים פרוסות עגבניה ומוצרלה כרעפים, עוטפים היטב ובתיאבון.


בטעם איטלקי. ג'בטה עם מוצרלה ופסטו

 

סנדביץ' גבינה צהובה בלחמניית חיטה מלאה

שף חיים שסטל, מסעדת "מקום בלב", רעננה

 

המרכיבים: 

1 לחמניית חיטה מלאה טריה

ממרח עגבניות מיובשות

פרוסות גבינה צהובה איכותית

נבטי חמניה טריים

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים לשניים את הלחמניה הטריה מורחים ממרח העגבניות ומסדרים מעל פרוסות גבינה צהובה מוסיפים כמות נדיבה של נבטי חמניה טריים ועוטפים.


שידרוג של קלאסיקה. כריך גבינה צהובה

 

רול גבינת עיזים

שף חיים שסטל, מסעדת "מקום בלב", רעננה

 

המרכיבים: 

1 פיתה דרוזית או טורטיה (מגיעה באריזה של 6 יחידות במדפי הלחם בסופר)

6 פרוסות גבינת פרומעז

4 פרוסות חציל קלוי

פלפלים אדומים קלויים

עלי בזיליקום/אורגנו טריים

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הפיתה לשניים ומורחים כל חצי בגבינת עיזים, מסדרים את הירקות הקלויים ומגלגלים "לרול" יפה וסגור בצדדים.
  2. עוטפים בנייר אפיה וחותכים במרכז באלכסון לשניים. 

 

לחם לבן עם גבינה לבנה וזיתים שחורים

השף אבי ביטון, "אדורה"

 

המרכיבים:

לחם לבן טרי

גבינה לבנה

זיתים שחורים מגולענים

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים גבינה לבנה בנדיבות ומוסיפים הרבה זיתים שחורים מגולענים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמו פעם. כריך גבינה וזיתים
צילום: מור סגל
אפשר גם בטורטייה. רול גבינת עיזים
מומלצים