שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שמרים, לתת וכשות - תחרות מבשלות הבירה הביתיות

    לאחר מאבק עיקש, הרבה טעימות ובדיקות קפדניות, המון אלכוהול שזרם כמים בפאב אירי תוסס, יש זוכה בתחרות המבשלות הביתיות שנערכה אתמול. מישל דור היה ושתה

     

    הבר האירי "טמפל בר" השוכן במתחם הסינמה סיטי, "הרים כפפה" וביחד עם עמותת יצרני הבירה הביתית הכריז על תחרות מבשלות בירה ביתיות, כאשר הכוונה היא ליצור מסורת של תחרויות שכאלו מדי שנה.

     

    מארגן התחרות הוא שחר הרץ (30), העובד למחייתו כמנהל רכש בבנק, בוגר אוניברסיטת דייויס בקליפורניה ללימודי בירה (תתפלאו, יש כזה דבר) וחבר פעיל בעמותת בשלני הבירה. הרץ סיפר כי: "לצערי אנו עדיין לא במצב של תעשיית בירה מקומית מסודרת, אנו מחקים את ארה"ב בכמה שנים טובות ונקווה שהתחרות הזו תיצור עניין ותקדם את הנושא".

     

    במהלך התחרות הוגשו לשופטים תשעה סבבים של בירות שונות לטעימה "עיוורת" כאשר הדגש היה על חמישה נושאים : מראה, ארומה, טעם, הרגשה בפה, וסיכום כללי של השופט. השופטים היו מגוונים כאשר ביניהם היה ניתן לראות את מר דניאל רוגוב (הארץ), טל חוטינר ibbls, מירה איתן (יין וגורמה), ניר קיפניס (גלובס ובלייזר) ושלמה פפירבלט (ידיעות אחרונות).

     

    במהלך התחרות לא הפסיק השף צחי בוקששתר להוציא מהמטבח מנות איריות מגוונות לקהל, שנראה שנהנה מהבירות, ופחות התרגש מהדרמה סביב שולחן השיפוט.

     

    המנצח בתחרות הוא מר דני שלייפסטון, שלדעתי הוא לא אחר מ"דוקטור הפבייקד", הממציא המשוגע מהסדרה ללימוד אנגלית "סקוטרמן" - (צפו בוידיאו ושיפטו בעצמכם). שלייפסטון עבד ולמד במבשלות באנגליה ובארצות הבית ובין השאר במפעל שמכין לתת שעורה, באנגליה. הזוג שלייפסטון פתח בשנת 2005 בר בשם "ארט בר" בכפר האומנים עין-הוד. בפאב אפשר לראות יצירות אומנות של אנליה, אישתו של שלייפסטון, ויצירות של אומנים נוספים. בחודש הקרוב ניתן יהיה לשתות ב"טמפל בר" את מגוון הבירות ששלייפסטון מייצר, כולל את זו שניצחה אתמול.

     

    קשר: דני שלייפסטון: 054-4600613

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שי רוזנצוויג
    השופטים שותים
    צילום: שי רוזנצוויג
    מומלצים