שתף קטע נבחר

קולאוטי קיבל אישור - המריא עם הנבחרת לאסטוניה

חלוץ מכבי חיפה אושר ע"י פיפ"א ויצא למשחק בשבת. טוטו תמוז לא טס בגלל בעייה בדרכון. זנדברג: "רוברטו הוא כוח משמעותי בשבילנו, זה יעזור לנו מאוד". כרטיסים לאנדורה יימכרו רק בארץ או בשגרירות בהולנד

נבחרת ישראל קיימה הבוקר (ד') אימון אחרון לפני הנסיעה למשחק הראשון במוקדמות אליפות אירופה, שייערך בשבת באסטוניה מול הנבחרת המקומית. עם סיום האימון יצאו השחקנים לנתב"ג. למרות שלא נכלל בסגל למשחק, צפוי רוברטו קולאוטי להצטרף לחבריו, לאחר שקיבל אישור מפיפ"א לשחק במדי ישראל.

 

 

החלוץ מארגנטינה, שנישא לישראלית עלוית שטראוס וקיבל מעמד תושב ארעי, עדיין לא מחזיק בדרכון, אך בזכות תעודת המעבר הזמנית שהנפיק לו משרד הפנים יוכל ללבוש את חולצת הנבחרת כבר בשבת. מאמצי ההתאחדות נשאו פרי, וקולאוטי המריא עם הנבחרת לאסטוניה.

 

בעיות נוספות בנושא דרכונים התעוררו בנוגע למזומן החדש לנבחרת, טוטו תמוז הצעיר. חלוץ בית"ר ירושלים לא נסע עם חבריו לאסטוניה, מכיוון שטרם הוסדרה לו אשרת כניסה בשל העובדה כי אין ברשותו דרכון ישראלי. בהתאחדות עושים מאמצים להשיג את האשרה ולנסות להטיסו מחר לאסטוניה. במידה ולא יצליחו בכך, תמוז עשוי להיכלל בסגל הנבחרת למשחק מול אנדורה, שיערך בהולנד ביום ד'.

 

האימון לפני הטיסה התנהל בחום כבד, כשהמאמן קשטן שולח את שחקניו להפסקות שתייה רבות. השחקנים תירגלו בעיקר שמירת לחץ על שטח קטן, תחת עיניו הפקוחות של קשטן, שהירבה לגעור בהם. המאמן, אגב, אסר על שחקני הנבחרת להתראיין, זאת למרות שלאימון הגיעו אנשי תקשורת רבים, ואף לא הסכים לדבר בעצמו.

 

אבי לוזון: "בא לציון גואל ושלום על ישראל"

בנתב"ג, לעומת זאת, השחקנים נתנו דרור ללשונם, ושמחו מאוד לשמוע על כך שקולאוטי יוכל לשחק בסופו של דבר כבר בשבת במדי הנבחרת. "רוברטו הוא כוח מאוד משמעותי בשבילנו, זה יעזור לנו מאוד", אמר קשר בית"ר ירושלים, מיכאל זנדברג, שהוסיף: "אנחנו לא נבחרת קלה וקשה להבקיע מולנו. אנחנו יכולים לעקוץ וזה מה שננסה לעשות שם. ההכנה אמנם הייתה קצרה, אבך אינטנסיבית ולטעמי אידיאלית. זה לא יהיה התירוץ". 

 

עוזר המאמן, משה סיני, התייחס לחדשות הטובות מקולאוטי ולחדשות הרעות בנוגע לתמוז: "אני חושב ששניהם צריכים להיות בנבחרת. קולאוטי הוא תוספת כוח משמעותית בהתקפה, אבל אנחנו זקוקים לסגל מלא בכל מקרה של פציעות, עייפות או כל דבר אחר. נצטרך לעשות את העבודה בצורה הטובה והנכונה". אבי לוזון: "ידענו שיגיע האישור לגבי קולאוטי, אבל לא רצינו לפרסם כדי שאם תקרה תקלה לא יתקפו את ההתאחדות. מייד הודענו לו ובא לציון גואל ושלום על ישראל".

דודו אוואט: "אסור לזלזל באסטוניה ואנדורה" (צילום: יועד כהן)

 

שחקנה של בית"ר ירושלים, עמרי אפק, התייחס לעובדה שהנבחרת לא תארח בארץ: "לצערי התרגלנו כבר לשחק בחוץ, גם בנבחרת וגם בבית"ר.

עשינו קמפיין שלם בצורה הזו. כשהבקעתי בזמנו שער מול צרפת הגדולה בפלרמו לא היה לי למי לרוץ ביציע. עם זאת, גם במגרש ניטראלי אנחנו צריכים לנצח".

 

דודו אוואט עדיין לא יודע אם יפתח כשוער הראשון על חשבונו של ניר דוידוביץ'. "זו החלטה של המאמן אם אשחק או לא, ואני כמובן רוצה לשחק", אמר השוער החדש של דפורטיבו לה קורוניה. "חבל בשבילנו ובשביל האוהדים שאנחנו לא מארחים בארץ, היינו יכולים להביא קצת נחת. אני מקווה שהמשחקים הבאים יתקיימו בארץ. אסור לנו לזלזל באסטוניה ואנדורה, אנחנו נבחרת חדשה שלא שיחקה הרבה ביחד. צריך להגיע למשחקים האלה מאוד מרוכזים כדי להשלים את המטרה".

זנדברג באימון הנבחרת, לפני ההמראה (צילום: אלי אלגרט)

 

כרטיסים למשחק מול אנדורה - בארץ או בשגרירות בהולנד

אוהדים שירצו לעודד את הנבחרת של קשטן במשחק ביום רביעי הבא מול אנדורה, בניימכן, יצטרכו לרכוש כרטיסים לאירוע בארץ או שייאלצו לעשות זאת רק בשגרירות בהולנד. הסיבה לכך היא בטחונית, על מנת שיהיה פיקוח הדוק על רוכשי הכרטיסים למשחק.

 

מוקדם יותר היום הודיעה הקבוצה ההולנדית ניימכן, אשר באיצטדיונה היתה אמורה הנבחרת 'לארח', כי "מטעמי ביטחון, לא יימכרו כרטיסים למשחק והוא ייערך ללא קהל".

 

אך, כאמור, בהתאחדות דאגו להבהיר כי המשחק לא ייערך בתנאים כאלה (ללא קהל), אלא רק עם פיקוח של רוכשי הכרטיסים ולא ייפתחו הקופות באיצטדיון עצמו.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוברטו קולאוטי
רוברטו קולאוטי
צילום: יועד כהן
מומלצים