שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    החגים בפתח - יינות חדשים לקראת ראש השנה

    כמדי שנה לקראת החגים משיקים היקבים יינות חדשים, בתקווה שאלו יעלו על שולחן החג. שגיא קופר ממשיך בסקירה וטועם יינות מיקבי טוליפ, כרמל וססלוב

    כמובטח, מתרבות השקות היין השונות לקראת החגים. כרמל הוציאה ארבעה יינות חדשים, תשבי - קברנה סוביניון ומרלו בסדרת אסטייט (2003), פלם, טוליפ והר אודם. עוד צפויים לצאת לשוק בקרוב המוסקטו של רמת הגולן - בציר 2006 - ויינות נוספים של היקב, שכנראה יוציא השנה קצרין אדום, מבציר 2003.

     

    טוליפ התארח השבוע בטעימה ביקב ססלוב (השניים שותפים בחברת שיווק), וזאת היתה הזדמנות מבורכת לטעום את היינות החדשים של היקב, ולעשות שוב טעימה מסודרת של כמה מהיינות של ססלוב, מהם אני מביא כאן שניים, אבל ראשית לכרמל.

     

    כרמל

    "קריניאן Old Vines זכרון יעקב 2004" - קריניאן (90%) ומעט ענבי פטיט ורדו (10%) מאזור זכרון יעקב. היין הופק מגפנים בוגרות ((Old Vines, בנות 40-30 שנה של ענבי קריניאן מאזור זכרון יעקב וקיבל הרבה מאוד מחמאות במספר הזדמנויות. הוא אכן מרשים, בעל גוף מלא ומורכבות טובה - ארומות הן של פרי והן של חבית: פירות אדומים, מול קופסת סיגרים, עור... מחיר מומלץ לצרכן: 65 שקל. קניה מצויינת.

     

    "פטיט סירה הרי יהודה 2004" - היין התיישן בחביות צרפתיות במשך 12 חודשים. הוא בעל צבע צעיר וטוב, וארומות של פירות יער, פרחים ומעט קפה בסיומת. זהו יין שיהיה מעניין לשתות אותו בעוד שנתיים-שלוש. מחיר מומלץ לצרכן: 68 שקל. הוא יתאים לבשר אדום, אבל לא מתובל מדי.

     

    "מרלו גליל עליון 2004" - היין מורכב מענבי מרלו (85%) וקברנה סוביניון (15%) מהגליל העליון. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים. המרלו 2004 קיבל צבע סגול-אדום עמוק, לא אטום, ומפגין ארומות פרי כהה, שזיף ומנטה. בפה הוא חלק למדי, יש בו משהו מהאגוזי מלך, מתובל קמעא ויבש, עם טאנינים בינוניים ויותר. הסיומת ארוכה ומאוד טאנינית, קצת חמה. מחיר מומלץ לצרכן 75 שקל. כרגע - מתאים לבשר אדום מתובל ושמן למדי, או לגבינות שמנות; כל דבר שירכך את הטאנינים שלו. לשתות מקורר מעט.

     

    בנוסף לאלה, היקב הוציא גם סוביניון בלאן כרם רמת ערד 2005 במחיר של 55 שקל. אני לא יודע מה עומד מאחורי מגוון המחירים של כרמל בסדרה האזורית - 65, 68 ו- 75 שקל, אבל ללא ספק, העניין הזה מבלבל לא רק אותי, אלא גם כל צרכן ממוצע, שלא יכול לקבע בראשו מחיר סדור ליין בסדרה הזאת (אזורית). את היינות אפשר להשיג בחנויות יין ובמסעדות.

     

    טוליפ

    "קברנה סוביניון 2004, ריזרב" - צבע אדום סגול כהה ואטום, אף מורכב עם ריחות בשריים למדי, לצד פירות כהים ורקע של פרי יער. פה חלק, נעים, סיומת ארוכה ומעניינת, מתובלת במידה. פה בינוני פלוס. מחירו המומלץ של היין הוא 75 שקל. יין מצוין לאוכל, במחיר בהחלט סביר וטוב.

     

    "JUST קברנה סוביניון 2005" - ענבים מאזור גליל עליון - כרם עלמה. הקברנה סוביניון מראה ארומות ירוקות, לצידן לא מעט השפעות של החבית (עישון או קליה). פה חלק, פירותי, מלווה ומתאים לריח. טאנינים בינוניים עם סיומת בינונית-ארוכה. אלכוהול - 14.1%, היה לי מעט חומצי.

     

    JUST מרלו 2004" - הענבים מסביבות זכרון יעקב והיין היה כשנה בעץ. היין עדין יותר מהקברנה סוביניון, כמתבקש, ירקרק אך גם פרחוני ומתקתק באף. צבע סגול עדין. מחירם של שני היינות סביר - 56 שקל לצרכן.

     

    ססלוב  

    "אדום מריאג' 2003" - בלנד של קברנה סוביניון מרלו וסירה (3%). היין עדיין אחד מהיינות המוצלחים של ססלוב: צבע אדום שחור כהה, אף מלא פרי, עדיין עם פוטנציאל, והרבה מאוד השפעות של היישון בעץ – קופסת סיגרים בולטת מאוד, ציפורן. פה חלק, נעים, ומצד שני מתובל. סיומת טאנינית. יין לאוכל, שיחזיק עוד זמן (פקק סינטטי).

     

    "אביב קברנה סוביניון 2005" - צבע אדום כהה צלול. אף מרוכז, פירות כהים, עם מתיקות, לצד השפעות העץ. גם כאן מורגש תיבול, טאנינים בינוניים. סיומת ארוכה, חומצית מעט ומתובלת. 13.5% אלכוהול.

     

    בשבוע הבא – פלם חדשים, ועוד.

     

    בירה בבירה - פסטיבל בירה בירושלים

    היום ומחר מתקיים בירושלים פסטיבל בירה, השני של העיר. היות והארוע לא בנוי על יצרן או יבואן זה או אחר, מיוצגות בו כמה וכמה בירות שאינן שגרתיות. נכון, היצרנים הגדולים והיבואני הביאו כמעט את כל מגוון הבירה שלהם, אבל המעניינים יותר הם היבואנים הקטנים, ולראשונה, גם יצרני בירה פרמיום (בוטיק) ישראלית.

     

    "נורמן פרמיום" היא שמה של חברת יבוא ושיווק חדשה שפתחו בעלי הנורמה ג'ין התל אביבי. הם מביאים לארץ מספר בירות ממרכז אירופה ובלגיה, אבל מייצגים ומשווקים גם את ה- Dancing Camel הישראלית, של דייויד כהן. כהן עלה מניו ג'רסי לפני כשנתיים, עם חלום לפתוח בארץ מבשלת פרמיום. עכשיו הוא מייצר ארבעה סוגי בירה – ואת כולם אפשר לטעום בפסטיבל – במבשלה שלו בתל אביב. בנוסף, מיוצגים בארוע גם יבואני לה שוף ומק שוף המצוינות, ויבואני בל הייבן הסקוטית – בירה שתדבר לחובבי בירה מסורתית אמיתית. בינהם לבין הנורמנים עומד הדוכן של מועדון הבירה הביתית, שמביא בכל ערב שני יצרני בירה ביתית לפחות, שהביאו לפסטיבל בירות יחידות במינן. לצד כל אלה, בכל ערב, מתקיימות הופעות ויש גם, איך לא, דוכני אוכל ומשקאות ומעין "בזאר" קטן של בגדים, קעקועי גוף ועוד. מ- 18:00 ועד 23:00, היום ומחר, במתחם הרכבת בירושלים. 15 ש"ח כניסה, ושווה, בהחלט, לעשות נסיעה מתל אביב

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קניה מצויינת. "קריניאן Old Vines זכרון יעקב 2004"
    מעט חומצי. "JUST קברנה סוביניון 2005" -
    מומלצים