אפל הציגה מכשיר לחיבור בין הטלוויזיה למחשב
המכשיר יאפשר לצרכנים להעביר תכנים שהורידו מהאינטרנט לצפייה בטלוויזיה. במקביל, החברה החלה למכור סרטים בחנות iTunes - בשלב זה של אולפני וולט דיסני. המחיר: 9.99-14.99 דולרים לסרט. אפל הציגה גם נגנים חדשים
אפל השיקה אתמול (ג') שירות סרטים מקוון בחנות iTunes ומכשיר שיסייע לצרכנים לצפות בסרטים באמצעות הטלוויזיה.
הסרטים שיוצעו להורדה ב-iTunes הם של אולפני וולט דיסני בלבד, אשר מנכ"ל אפל, סטיב ג'ובס, הוא חבר הנהלה בהם. לשם השוואה, שירות הסרטים של אמאזון, שהושק בשבוע שעבר, כולל סרטים עם שבעה אולפנים גדולים – אך לא דיסני.
ג'ובס מסר כי 75 סרטים חדשים של וולט דיסני, פיקסר, Touchstone Pictures ומירמקס, יוצעו להורדה במחיר של 12.99 דולרים בעת הזמנה מוקדמת, או 14.99 דולרים לאחר מכן. סרטים ישנים יימכרו במחיר של 9.99 דולרים.
מקורות באולפנים הוליוודיים מסרו כי חילוקי דעות בעניין התמחור ועניינים נוספים מנעו צירוף של אולפנים נוספים לשירות אך חלק מהאנליסטים סבורים כי מדובר בעניין של זמן בלבד.
שירותי סרטים נוספים כבר פועלים אך עד כה לא משכו קהל רב. אפל תנסה לנצל את המעמד המוביל שלה כדי לשנות את הרגלי הצריכה גם בתחום הסרטים. יותר מ-45 מיליון תוכניות טלוויזיה הורדו מ-iTunes מאז הוצעו למכירה לראשונה לפני שנה. זאת, נוסף על יותר מ-1.5 מיליארד שירים שנרכשו דרך השירות.
החוליה החסרה
אפל מבקשת לאפשר למשתמשים לצפות בתכנים באמצעות הטלוויזיה – אתגר לא פשוט שתסכל ספקים של שירותים מקוונים וחברות שביקשו לפרוץ למיינסטרים. ג'ובס הציג ממיר רזה בשם iTV, שיאפשר לצרכנים לשלוח את הסרטים שהורידו, כמו גם תכנים אחרים במחשב – לטלוויזיה באופן אלחוטי. מחיר הממיר 299 דולרים והוא ישווק בתחילת השנה הבאה."אנחנו חושבים שה-iTV הוא החוליה החסרה", אמר ג'ובס, "באמצעות המכשיר יוכלו הצרכנים להוריד תכנים מ-iTunes ולצפות בהם במחשב, ב-iPod ועל גבי המסך הגדול".
ה-iTV יפעל על מחשבים מבוססי Windows או מק עם תוכנת iTunes לניהול קובצי מדיה. סגן נשיא אפל לשיווק, פיל שילר, מסר כי המוצר תוכנן לעבודה מיטבית עם צגים שטוחים המיועדים לצפייה על גבי מסך רחב.
מכשירים נוספים המחברים בין המחשב לטלוויזיה (המכונים סטרימרים) משווקים זה זמן רב, אך רוב הצרכנים אינם משתמשים בהם. מלבד זאת, מחשבי מדיה סנטר של Dell, HP וחברות נוספות, הפועלים עם מערכת הפעלה של מיקרוסופט ואחרות, לא הפכו פופולריים עד כה.
ג'וש ברנוף, אנליסט בחברת המחקר פורסטר, מאמין כי יתרונה של אפל בשילוב בין חומרה ותוכנה יסייע לחברה להצליח, אם כי הוא מאמין כי יתרונה בתחום הסרטים לא יהיה כה בולט כמו בשוק המוזיקה הדיגיטלית.
גם נגנים חדשים
ג'ובס הציג כמה חידושים נוספים בהם:נגן iPod Nano רזה עם מארז אלומיניום וסוללה שמספיקה ל-24 שעות. הנגן מבוסס על זיכרון פלאש בנפח של שניים עד שמונה גיגה בייט, ישווק בחמישה צבעים במחיר של 149 עד 249 דולרים.
נגן iPod בנפח 80 גיגה בייט ועם יכולת לנגן קובצי וידאו ישווק במחיר 349 דולרים.
דגם קטן של נגן iPod Shuffle ישווק עבור 79 דולרים החל מחודש אוקטובר.
מומלצים

