שתף קטע נבחר

טקס אזכרה טעון להרוגי הרקטה בכפר גלעדי

מאות בני משפחה וחברים הגיעו אל רחבת בית הקברות בכפר גלעדי, שם נהרגו 12 אנשי מילואים מפגיעת רקטה. המח"ט: "העם עסוק בחיטוט בחולשותיו. אצל משפחות ההרוגים גיליתי רק כוחות ולא חולשות". דברים קשים נשמעו גם כלפי חברי הקיבוץ, אשר לטענת רבים מהנוכחים לא אפשרו לאנשי הגדוד להיכנס לשטחו

בין האירועים הקשים שייזכרו ממלחמת לבנון, יהיה אותו יום טראגי בו נחתה רקטת קטיושה בחניון בית הקברות של קיבוץ כפר גלעדי וגרמה למותם של 12 חיילי מילואים. היום (ו') נערך במקום טקס אזכרה להרוגים - כולם מגדוד הצנחנים 9255 - ולצד ההספדים היו לדוברים מלים קשות על האווירה במדינה וההלקאה העצמית אליה נגררים אישי ציבור ואזרחים רבים.

 

אל הטקס הגיעו בני משפחותיהם של החללים ומאות מחבריהם לנשק, חלקם פצועים שעדיין זוכרים את האסון ואת ימי הלחימה בלבנון שהגיעו אחריו. סמוך לגדר בית העלמין, במקום בו נחתה הרקטה, הוצבו לוחיות זיכרון עם תמונותיהם ושמותיהם של שנים עשר ההרוגים. המשפחות והחברים הדליקו נרות, הניחו מכתבים ושמעו מלוחמי הגדוד את אירועי היום הקשה.

סרן (מיל) אייבי עמר, מ"פ מפקדה בגדוד, סיפר כי זמן קצר לאחר נפילת הרקטה הקטלנית ופינוי הפצועים החלו הוא וחבריו בסדרה אינסופית של ביקורים ותמיכה במשפחות ההרוגים, הנמשכת עד היום. "אנחנו גדוד מילואים בצנחנים, מה שאומר חברויות, קשרים, לא רק בימי השירות אלא הרבה פעמים בחיי היום-יום", הסביר. "האנשים כאן מתמודדים כעת עם קשיים עצומים של אובדן חברים רבים. כבר ביום האסון קיבלנו ביחידה קב"נים (קציני בריאות הנפש) ונתנו תמיכה גם לחיילים שאיבדו את חבריהם".


טקס האזכרה בכפר גלעדי, היום (צילום: אחיה ראב"ד)

 

בטקס עצמו אמר מפקד החטיבה, אלוף משנה בועז עמידרור, כי העם בישראל "עסוק מדי בחיטוט בחולשותיו בחולשותיו. הכרתי את בני משפחות ההרוגים וגיליתי רק כוחות - ולא חולשות - המאפשרים לעם לנהל את חייו באזור מוקף אויבים".

 

המג"ד, סגן אלוף נמרוד רגב, אמר: "אחים בלב ובנפש אנחנו ולאבד אח זה כמו לאבד חלק ממך". הוא הגדיר את החיילים שנהרגו "מלח הארץ" ו"זן הולך ונעלם".

 

אבל לצד דברי השבח ללוחמים חלחלו אל הטקס גם דברי כעס כלפי קיבוץ כפר גלעדי הסמוך, אשר לטענת רבים מהנוכחים לא איפשר לחיילים להיכנס ולשהות בשטחו מחשש להרס הדשאים וציוד הקיבוץ. בני בן דוד, אביו של דניאל בן דוד שנהרג באירוע, אמר: "דמם של בנינו זועק מהאדמה כלפי הקיבוץ. זה הצטייר כאילו הם הוזמנו להיכנס אולם העדיפו להישאר בחוץ ולעשות פיקניק ולא כך הוא. לפני שחוקרים את מהלכי המלחמה ושר הביטחון, צריך לחקור את מה שקרה כאן על האדמה הזו. אנחנו נמצאים מאחורי פסלו של האריה השואג, אני קורא לו לפנות לקיבוץ ולשאוג עד שאוזנם תחרש, עד שיקומו ויתנצלו".

 

אחת מחברות הקיבוץ שביקשה להתנצל במהלך הטקס, הורדה מן הבמה בבושת פנים. ראש מועצת גליל עליון, אהרון ולנסי, שגם הוא חבר כפר גלעדי, הגיע אל הטקס וטען כי באותה שעה היו בקיבוץ מאות חיילים - חלקם ישבו על המדשאות וחלקם באולם הספורט. "ואם הייתה נופלת קטיושה על האולם? התוצאה הייתה יכולה להיות קטלנית בהרבה", אמר. "הטעות הייתה שאיפשרו להם לשבת ביחד במקום שהמג"ד ישלח אותם לשטח לחפור שוחות כמו שעשו פעם". ולנסי אף הוא גודף על ידי חלק מבני המשפחות השכולות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אחיה ראב"ד
המ"פ עמר עם המשפחות
צילום: אחיה ראב"ד
טקס האזכרה
צילום: אמיר פלג
מומלצים