שתף קטע נבחר

השבוע: העולם מזדהה עם סבלן של חיות המשק

מדי שנה, בשבוע הראשון של חודש אוקטובר, מנסים פעילי זכויות בעלי-חיים לעורר את המודעות הציבורית למצבן של החיות במשקים המתועשים. "50 מיליארד בעלי-חיים מעונים בכל שנה בתעשיות החקלאיות", מתקוממים פעילי "אנונימוס", שיציינו את האירוע במסיבה החוגגת את ניצחון המאבק בפיטום האווזים

"בעלי-החיים בתעשיות החקלאיות איבדו בעשורים האחרונים כל צלם חי, וכיום הם נתפסים כלא יותר ממכונות", מתקוממים פעילי "אנונימוס" כשהם נדרשים להסביר מדוע העולם כולו מציין השבוע את יום ההזדהות הבינלאומי עם חיות המשק . "בתקופה המודרנית החקלאות עברה תיעוש יסודי, וההיגיון הכלכלי הכניס את רובן המכריע של החיות המשמשות את תעשיות המזון למתקנים סגורים. אותו היגיון מעוות מצופף אותן עד מוות ומהווה תמריץ לעריכת מניפולציות גנטיות וכימיות בגופן. החיים במשק המתועש קצרים, כואבים, נטולי כל סיפוק טבעי - ובסופם מחכה מוות בשיטות של השמדה המונית".  

 

"50 מיליארד בעלי-חיים מעונים מדי שנה במשקים תעשייתיים ברחבי העולם", קובעים אנשי העמותה. ב-23 השנים האחרונות, בשבוע הראשון של חודש אוקטובר, מנסים פעילים בכל העולם לעורר את המודעות הציבורית למצבם. היום הבינלאומי מצוין מדי שנה בשבוע של ה-2 לאוקטובר, יום הולדתו של המהטמה גנדי שדגל ביחס מוסרי כלפי כל אדם ובעל-חי ולכן נמנע מצריכת מוצרים מן החי. השנה יתקיימו אירועי ההזדהות ב-50 מדינות בארצות-הברית, ב-30 מדינות נוספות ברחבי העולם - וגם בישראל. 


"כ-300 מיליון בעלי-חיים נכלאים ומומתים בישראל בשנה". הפעילים נאבקים 

 

 

"כמה רוע אפשר למנוע"

מחר (שני) ייפגשו פעילי "אנונימוס" ותומכיהם כדי לציין בפעם העשירית את יום ההזדהות. מעודדים מהצלחת המאבק הממושך בן שבע השנים בתעשיית פיטום האווזים המקומית, השנה הם דווקא יחגגו במסיבה הנושאת את הכותרת "כמה רוע אפשר למנוע".

 

"לרוב מציינים את יום ההזדהות ללא שמחה רבה, קשה להיות אופטימיים לנוכח כ-300 מיליון בעלי-חיים שנכלאים ומומתים מדי שנה בישראל", אומרת דוברת העמותה רעות הורן. "אבל השנה, לשם שינוי אנחנו חוגגים בתחושה אופטימית. הפסקת הפיטום הביאה להצלתם המידית של כמיליון אווזים וברווזים בשנה מייסורים קשים, והתקדים הישראלי מהווה חוליה מכריעה במאבק העולמי בהלעטה בכפייה.

 

"כך למשל משרד החקלאות הצרפתי הודאג מהקמפיין עוד בטרם הוכרע, בשל היותה של ישראל היצואנית הרביעית בגדולה בעולם של כבד מפוטם", הורן מתגאה. "בנוסף, הישגי הקמפיין כבר הספיקו להכות גלים ברחבי העולם: באיטליה נסגרה לפני שנתיים תעשיית פיטום המולארדים במסגרת קמפיין שהסתמך על

 הישגי הביניים בישראל ותוך ליווי צמוד שלנו; בקליפורניה אושר חוק האוסר פיטום עופות מים ומכירה של כבד מפוטם בין היתר בהסתמך על פסק הדין הישראלי; ובניו-יורק נעשה שימוש דומה לקידום הצעת חוק הנמצאת בשלבי חקיקה מתקדמים".

 

המסיבה, מבטיחה הורן, תהיה נטולת תמונות זוועה ומועשרת בהופעות, מוזיקה, כיבוד חופשי, ערכת תודות למשתתפי המאבק, הקרנת סרטונים ונוכחותם של סלבריטאי קהילת אוהבי החיות חיים צינוביץ', שי אביבי ועומר ברנע. "הכניסה כמובן חופשית, והציבור הרחב מוזמן להשתתף", היא מסכמת.

 

  • מסיבת "כמה רוע אפשר למנוע", שני 9.10 מ-19:30, בית הודיה , האחים מסלויטה 7, תל-אביב. לפרטים התקשרו 03-6204878 או לחצו כאן 

 

  • לאתר יום ההזדהות הבינלאומי עם חיות המשק לחצו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"נתפסים כמכונות". תרנגולות בלול מתועש
"איבדו כל צלם חי". עגלי חלב ברפת בישראל
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים