שתף קטע נבחר

אולמרט: מעדיף מועמד לא-מפלגתי לנשיאות

יומיים לאחר הגשת המלצות המשטרה לכתב אישום נגד משה קצב, מתייחס אהוד אולמרט לפרשת הנשיא ומגלה כי יעדיף "מועמד ממלכתי". ראש הממשלה נחת אחר הצהריים במוסקבה והדגיש כי ישוחח עם הנשיא הרוסי פוטין על מניעת יכולות גרעיניות מאיראן אך לא על סנקציות כלפיה

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נחת אחר הצהריים (ג') במוסקבה לקראת פגישתו עם הנשיא הרוסי, ולדימיר פוטין. מלבד פוטין, ייפגש אולמרט גם עם שר החוץ הרוסי סרגי לברוב ושר ההגנה סרגיי איוואנוב, עם ראשי הקהילות היהודיות ועם הורים של חיילים המשרתים בצה"ל.

 

רגע לפני שנחת בבירה הרוסית התייחס ראש הממשלה בשיחה עם עיתונאים לנושא האיראני, אשר יעלה בדיונים בינו לבין פוטין. "אני בא לרוסיה כשאיני חושב במושגים של סנקציות, אלא במושגים של מניעת היכולת מהאיראנים התגרענות צבאית", אמר אולמרט. עוד הוסיף כי הנחתו היא שהרוסים מבינים שמדובר באיום קיומי מצד איראן וכי גם הם אינם רוצים מדינית גרעינית-איראנית.

 

לדברי ראש הממשלה גילה פוטין מעורבות רבה בנושא המאמצים להביא לשחרורו של החייל גלעד שליט, ואף שלח משלחת מיוחדת לדמשק על מנת לדבר עם הנשיא הסורי, בשאר אסד, כדי להעביר דרכו מסר לראש הלשכה המדינית של החמאס, חאלד משעל, שלא יאונה לחייל כל רע.

 

אולמרט התייחס גם לפרשת הנשיא, יומיים לאחר הגשת המלצת המשטרה לכתב אישום נגד משה קצב. הוא אמנם הדגיש כי יהיה זה לא מכובד מבחינתו כראש ממשלה לעסוק בעניין לפני שקצב מסיים את תפקידו, אולם בהמשך דיבר על היום שאחרי ואמר כי הוא בעד מועמד ממלכתי שלא בהכרח יהיה מזוהה עם מפלגה זו או אחרת.

 

בעניין צירופו של אביגדור ליברמן לממשלה אמר אולמרט כי שוחח איתו ויצירת עניין התקשורת עודדה את הדיאלוג ביניהם. עם זאת, לדבריו עדיין קיימות מחלוקות כמו בשאלת ברית הזוגיות, אותה מבקשים אנשי ליברמן להביא לממשלה. "דיברנו על זה במהלך השבוע וסיכמנו שנדבר פעם נוספת", אמר אולמרט.

 

נושא נוסף שיעלה לדיון בפגישתו של אולמרט עם הבכירים הרוסים הוא הברחת הנשק לחיזבאללה. אולמרט אמר כי בעבר הבטיח לו פוטין לא אחת שישראל לא תיפגע על-ידי רוסיה. עם זאת הוסיף פוטין בפני אולמרט בפגישות קודמות ביניהם כי רוסיה מחוייבת לאספקת נשק הגנתי לסוריה.

 

פגישתו של אולמרט עם פוטין צפויה להיערך באווירה ידידותית. זאת למרות הטענה הישראלית לשימוש בנשק רוסי בידי החיזבאללה בעת המלחמה האחרונה. יצויין, שבעקבות הביקורת הישראלית החליטה מוסקבה להכביד את התנאים על מכירת נשק למדינות באזורי סכסוך ולהגדיל את הפיקוח.

 

הרוסים מצידם מבקשים יתר מעורבות בתהליכים המדיניים המתקיימים במזרח התיכון, בעיקר בנושא הפלסטיני. כמו כן הם מבקשים להרחיב את היחסים הכלכליים בין שתי המדינות. במקביל מבקשת מוסקווה להשתמש בטכנולוגיה ובידע שנצבר בישראל, מתחום החקלאות ועד לתחום תעשיית הביטחון וההיי-טק.

 

ביקורו של אולמרט במוסקבהה נערך על רקע יום השנה ה-15 לכינונם מחדש של היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לרוסיה. שרי החוץ של שתי המדינות החליפו בינהם איגרות דיפלומטיות המעלות על נס את היקף הקשרים הקיימים כיום ורב-גוניותם.

 

שרת החוץ, ציפי לבני, הדגישה באיגרתה כי ישראל לעולם לא תשכח את התפקיד המכריע שמילאה ברית המועצות בשחרור אירופה

 ושחרור מחנות המוות שהקימו הנאצים במלחמת העולם השנייה. לבני תיארה את ביקורו ההיסטורי של הנשיא ולדימיר פוטין, בישראל לפני שנה וחצי וציינה כי הוא תרם באופן משמעותי ליחסים בין רוסיה לישראל.

 

"מיליון יהודים שעלו מרוסיה בעשור האחרון, כמו גם הקהילה היהודית המשגשגת כיום ברוסיה, מהווים גשר אנושי, חי ותוסס שמקשר בין מדינותינו", ציינה שרת החוץ, שהביעה את מחוייבותה להמשיך ולפעול להרחבת שיתוף הפעולה בין שתי המדינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
אולמרט. צפויה פגישה ידידותית עם פוטין
צילום: דודי ועקנין
צילום: איי פי
פוטין. לוקח חלק במאמצים לשחרור שליט
צילום: איי פי
מומלצים