טבע איבדה 3% בעקבות התפטרות מקוב
מניית טבע ריכזה מרבית תשומת הלב במסחר לאחר פרסום הידיעה כי ישראל מקוב, מנכ"ל החברה עוזב, ובמקומו ימונה שלמה ינאי, המכהן בתפקיד מנכ"ל מכתשים אגן. מדד ת"א 25 עלה ב-0.77%. למרות שמניית טבע ירדה על רקע עזיבת המנכ"ל, מניית מכתשים אגן עלתה ב-2.7% על רקע עזיבתו של ינאי
המסחר בבורסה ננעל בעליות שערים, כאשר מניית טבע ריכזה היום עניין רב לאחר הפרסום הבלעדי ב-ynet כי ישראל מקוב, מנכ"ל החברה עוזב, ובמקומו ימונה שלמה ינאי, כיום מנכ"ל מכתשים אגן.
עם פרסום הידיעה ב-ynet צנחה מניית טבע ב-4.16%, והמסחר במנייה הופסק. לקראת השעה 4 אחר הצהריים חודש המסחר במניה, והיא סיימה את יום המסחר בירידה של 2.97%. טבע ריכזה מחזור מסחר של 367 מיליון שקל - הגבוה בבורסה.
את מחזור המסחר השני בגודלו בבורסה ריכזה מניית מכתשים אגן, שדווקא עלתה ב-2.71% לאחר פרסום הידיעה. בנוסף דווח היום כי אברהם ביגר מונה ליושב ראש חברת האגרוכימיה מכתשים אגן. ביגר מחליף את דני בירן, שהודיע בתחילת השבוע על התפטרותו מדירקטוריון מכתשים אגן לאחר 8 שנים.
המדדים המובילים: מדד ת"א 25 עלה ב-0.77% לרמה של 873.43 נקודות, מדד ת"א 100 התחזק ב-0.77% לרמה של 888.84 נקודות ומדד תל-טק 15 עלה ב-0.61% לרמה של 376.86 נקודות. מחזור המסחר הסתכם ב-1.98 מיליארד שקל.
מוקדי מסחר נוספים
במגזר הבנקים: בשבוע האחרון הודיע בנק הפועלים על מכירת קופות הגמל קובץ (בלי הפיצויים) ואת קרנות הנאמנות להק לבית ההשקעות פריזמה, שבשליטת קרן מרקסטון, בתמורה ל-605 מיליון שקל. כתוצאה ממכירת הנכסים ירשום בנק הפועלים רווח נקי של 356 מיליון שקל -89 מיליון שקלים בגין עסקת להק ו-267 מיליון שקלים בגין עסקת קובץ. בעקבות וועדת בכר, הבנקים מתכוונים להשלים בחודשים הקרובים את מכירת קרנות הנאמנות וקופות הגמל שבבעלותם. במקביל נערכים הבנקים למתן ייעוץ פנסיוני ולהפצת מוצרי פנסיה בסניפים על ידי הכשרת יועצים פנסיוניים.
מניית בנק הפועלים עלתה ב-0.95%, לאומי הוסיפה 1.4%, דיסקונט התחזקה ב-1.17%, מזרחי-טפחות עלתה ב-2% ומניית הבינלאומי (5) ירדה ב-1.3%.
במגזר הנדל"ן: אפריקה ישראל הודיעה כי על דחיית הנפקת חברת הבת, AFI, בבורסה ה-AIM שבלונדון לתחילת 2007. AFI מרכזת את פעילות הנדל"ן של אפריקה במרכז ומזרח אירופה. למרות הדחייה מניית אפריקה עלתה היום ב-2.46%.
מגזר הטכנולוגיה ריכז עניין רב על רקע ההאטה הצפויה בקצב הצמיחה בארה"ב, המהווה נתח שוק ניכר ליצואניות בישראל ולסקטור ההיי-טק בפרט. מחר צפויה חברת התוכנה הישראלית, צ'ק פוינט, לפרסם את תוצאותיה לרבעון השלישי של 2006. בשבוע הבא צפויות חברות הטכנולוגיה הבאות לפרסם את התוצאות: סרגון, DSPG, אלדין, פאוור-דיזיין, ECI ורדויז'ן.
מניית נייס עלתה ב-0.39% לאחר שאתמול ירדה ב-5.4% בבורסה בתל אביב וב-3.6% בוול-סטריט במחזור גבוה מהממוצע. אתמול הוריד דניאל מירון, אנליסט בנק ההשקעות RBC, את המלצתו למניית החברה לתשואת סקטור לקראת פרסום תוצאות החברה לרבעון השלישי ב-01.11.
טאואר זינקה ב-4.6% לאחר שדיווחה בבוקר כי תפרסם את תוצאות הרבעון ב-7 בנובמבר 2006 שיכללו הכנסות חדפעמיות גבוהות. "תוצאות הרבעון השלישי יכללו הכנסת מימון חד פעמית בסך של 80 מיליון דולר בעקבות החתימה על הסכמים עם הבנקים המלווים, בנק לאומי ובנק הפועלים, ועם החברה לישראל", נכתס בהודעת החברה.
סרגון (Ceragon) זינקה ב-3% לאחר שעלתה אתמול בוול-סטריט במחזור גבוה מהממוצע ב-1.51%. החברה מתמחה בייצור מערכות תקשורת אלחוטיות להעברת נתונים בקצב גבוה ברשתות סלולריות ותדווח על תוצאותיה ביום שני הקרוב.
מט"ח
הדולר עלה ב-0.188% ושערו היציג: 4.2730 שקלים. האירו התחזק ב-0.350% ושערו היציג: 5.3613 שקלים.
המסחר בדולר מול השקל הראה תנודתיות נמוכה מאוד, בימים אלה ממתינים המשקיעים להחלטת הנגיד, סטנלי פישר, בנוגע לגובה הריבית השקלית בשבוע הבא, הדעה הרווחת בין הכלכלנים היא כי צפויה הורדת ריבית בשיעור של 0.25% , זאת על רקע ירידת מדד המחירים לצרכן שירד ב-0.9% המצביע על האטה אינפלציונית, וכן על רקע התחזקותו של המטבע הישראלי בחודש האחרון.
הכנסו לפורום הבורסה של ynet
