שתף קטע נבחר

אלון חרזי: "כולם בשביל אחד? אצלנו זו היתה רק סיסמה"

קפטן מכבי חיפה לא מרוצה מהגיבוש הקבוצתי, לקראת המפגש ביום ה' מול אוקזר בבלומפילד. עבאס סואן בספק. רוני לוי: "מקלים ראש ביריבה". הצרפתים נחתו בישראל ומאמנם ז'אן פרננדז אמר: "באנו לנצח, לא נשחק הגנתי". 1,000 כרטיסים נותרו בקופות

כ-1,000 כרטיסים נותרו בקופות לקראת ההתמודדות בין מכבי חיפה לאוקזר הערב (ה', 20:45, שידור ישיר בערוץ 10), שתפתח את שלב הבתים בגביע אופ"א. במשחק יצפה מאמן נבחרת אנגליה לשעבר, סוון גוראן אריקסון, שנחת בארץ ויתארח בימים הקרובים אצל האלופה הישראלית.

 

עבאס סואן, שנפצע בשריר הירך האחורי, ערך אימון קל בצד ולא יעלה בהרכב מכבי חיפה, והמאמן רוני לוי מתלבט אם לפתוח בקישור האחורי עם רביד גזל או חאבייר אנדרסון. במידה שאחד מהשניים יפתח בהרכב, עשוי מאור מליקסון לעלות בחלק הקדמי במקום אלן מסודי.

 

אפשרות נוספת היא שגוסטבו בוקולי יפתח בקישור האחורי ובמקרה כזה עשוי רוני לוי לשלב בהרכב גם את מליקסון וגם את מסודי. הבלם הצ'יליאני רפאל אולארה פצוע בקרסול ואינו כשיר במאת האחוזים, אבל ההערכה היא כי יפתח בהרכב.

 

מאמן האלופה היה עסוק הערב בעיקר ביציאה משאננות וביחד עם הקפטן אלון חרזי פיזר לא מעט קלישאות. "אני חושב שקצת מקלים ראש בצרפתים", אמר רוני לוי במסיבת עיתונאים מיוחדת לקראת המשחק. "יש להם קבוצה מאוד חזקה, מאורגנת, טקטית ומהירה, שרואים בה טביעת אצבע של מאמן. הגישה, הנחישות וה'ביחד' יעשו את ההבדל במשחק הזה".

 

על הבעיה הכרונית ממנה סובלות נציגות ישראל באירופה, שמתקשות לעמוד בעומס ונפגעות בהופעותיהן בליגה, אמר לוי: "אני לא רואה בשילוב בין המסגרת האירופית לליגה עומס שאי אפשר לעמוד בו. אין משהו מיוחד שאנחנו צריכים לשנות בסגנון המשחק שלנו לקראת מחר וגם לא נשנה".

 

לוי התייחס גם למצב בקבוצתו: "אנחנו צריכים להשתפר בכל מה שקשור לכיבוש שערים. אני חושב שהבעיה היא בכל הקבוצה, ולא רק בחלק ההתקפי. בעונה שעברה כל הקבוצה לחצה על המגרש וזה מה שעזר לנו. אנחנו נשחק מחר מול קבוצה מאורגנת מאוד ונצטרך להבקיע ממצב או שניים שמגיעים אלינו בקושי. אנחנו יוצאים לדרך ומקווים להיכנס ברגל ימין ומצפים מעצמנו להרבה. הוכחנו בעבר שאנחנו מסוגלים לתת פייט לכל קבוצה באירופה".

 

על הביקורת שמוטחת כלפיו לאחרונה אמר המאמן: "יש כאלה שאני מסכים עם הביקורת שלהם, ועל חלק מהביקורת אני חושב שהיא מוגזמת. אני מבקר את עצמי באופן הכי מחמיר שיש".

 

אלון חרזי הוסיף: "כשלא הולך, כל הבעיות צצות וכולם רואים את הבעיות שלא ראו קודם לכן. לפני כל משחק אנחנו אומרים 'אחד בשביל כולם, כולם בשביל אחד', אבל במשחקים האחרונים זה היה רק בשביל האימרה ולא בשביל התכל'ס. אני מאמין שמשחק אחד יכול להחזיר לנו את הביטחון, והקבוצה תימדד לאורך עונה שלמה".

 

הרכב משוער: ניר דוידוביץ', אלון חרזי, רפאל אולארה, דקל קינן, אדורם קייסי, חאבייר דיירסאו, רביד גזל (שאבייר אנדרסון), גוסטבו בוקולי, יניב קטן, מאור מליקסון (אלן מסודי), רוברטו קולאוטי.

שחקני אוקזר מתאמנים, הערב בבלומפילד (צילום: ערן קמינסקי)

 

"אין סיבה שנפחד להגיע לכאן"

אוקזר נחתה אחר הצהריים בארץ, ומאמנה ז'אן פרננדז אמר: "באנו לנצח, ואנחנו לא מתכוונים לשחק הגנתי. אני מכיר את חיפה מצוין. יש להם הרבה שחקנים

מסוכנים, כמו רוברטו קולאוטי, אלן מסודי ויניב קטן. הם קבוצה מצוינת, וראיתי אותם גורמים לליברפול הרבה קשיים". פרננדז הוסיף כי הוא ושחקניו לא חוששים מהמצב הבטחוני, ולא פחדו להגיע לישראל.

 

קשר הקבוצה בנואה פדרטי אמר: "אין שום סיבה שנפחד להגיע לישראל. אני יודע שהכדורגל הישראלי נמצא בהתקדמות גדולה - הנבחרת הצעירה שלכם ניצחה את צרפת, שיש לה שחקנים מאוד טובים, וזה מעיד על ההתקדמות שלכם. חיפה קבוצה מאוד מסוכנת, אבל אנחנו באנו לקחת שלוש נקודות".

פורסם לראשונה 18.10.06, 14:13

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלון חרזי
אלון חרזי
צילום: טל שחר
מומלצים