אוכל תאילנדי: ארבעה מחוזות, ארבעה מטבחים
כפי שתאילנד נחלקת לארבעה מחוזות, כך גם הבישול התאי. בכל מחוז התעצב סגנון אחר - מהעדפה לחלב קוקוס בדרום לאורז דביק בצפון. מדריך מחוזי
כשמדברים על "אוכל תאילנדי", צריך להבין שגם אם מדובר על מטבח אחד, בסופו של דבר יש הבדלים מהותיים בסגנון הבישול, במרכיבים ובתרבות האכילה, בין חלקים שונים של תאילנד. נהוג לחלק את הממלכה לארבעה איזורים, שיש ביניהם הבדלים תרבותיים, שמתבטאים גם במטבח. אם בדרום יהיו יותר מאכלים שמבוססים על חלב קוקוס, הרי שבצפון יעדיפו אורז דביק ואילו במרכז יהיו גירסאות שונות למאכלים משאר הממלכה. הנה מבוא קצר למטבחים השונים של ארבעת האזורים.
טייק אוויי נוסח תאילנד. דוכן אוכל
צילום: עדי עליה
מומלצים