שתף קטע נבחר

כך מועילה דיאטת הלחם גם לעור

אחרי שדיאטת הלחם של אולגה רז הפכה לאחת משיטות ההרזייה הפופולריות בישראל, מתברר לפתע שהיא גם עושה נפלאות לעור הפנים

למרות שהלהיט האחרון בתחום התזונה הוא דיאטה דלת־פחמימות, אולגה רז, תזונאית קלינית וראש מרכז רז להרזייה ובריאות, ממשיכה להמליץ על דיאטת הלחם הפופולרית שהגתה. עכשיו מתברר שגם יורדים איתה במשקל, וגם משפרים את מראה ומצב העור. "לאכול פחמימות עשירות בסיבים, כמו לחם מחיטה מלאה, נבטי חיטה, גריסים לסוגיהם, קטניות מיובשות וכדומה, פירושו להזין את עצמנו בוויטמינים מקבוצה ‭,B‬ בעלי חשיבות עליונה לריפוי העור ולאלסטיות שלו‭,"‬ מסבירה רז.

 

דיאטת הלחם מביאה לירידה מתונה במשקל, שמונעת הידלדלות דרסטית של השומן התת־עורי הגורמת למראה עור נפול — תופעה המדאיגה נשים רבות בתחילת דיאטה. ריבוי הירקות הנדרשים בדיאטה, המכילים ויטמינים, מינרליים ואנטי־אוקסידנטים (כמו הוויטמינים ‭C ,E‬ ובטא־קרוטן‭,(‬ מסייע בשמירה על בריאות העור.

 

1. יש לשתות 8־10 כוסות שתייה ביום — מים, סודה, משקאות דיאטטיים, תה מכל סוג או קפה. אין להוסיף סוכר למשקאות. יש להשתמש בממתיק מלאכותי.

  • היתרון לעור: הדיאטה מלווה בשתייה מרובה, הגורמת לכך שתאי העור אינם מאבדים מנוזליהם ונשמר מראהו הרענן.

 

2. חשוב מאוד לאכול ארוחות קטנות המחולקות על פני כל היום, כל 3־4 שעות. את הארוחה אפשר להרכיב מכריך: 2 פרוסות (רצוי לחם קל‭,(‬ עם שכבה דקה של אחד הממרחים לבחירתכם: גבינות עד 5 אחוז, אבוקדו, טחינה, חומוס, איקרה, פרוסת פסטרמה או סלמון, טונה, סרדין, ממרחי חצילים ועוד, או כוס (לאחר בישול) אורז בסמטי/ פסטה/ גריסים/ קטניות ללא תרמיל/ בטטה/ תפו"א.

  • היתרון לעור: השיטה מאפשרת ירידה הדרגתית במשקל, וככל שהירידה תהיה איטית יותר, כך העור ייפגע פחות. לא להיחפז, לא למהר, להשיל את הקילוגרמים באיטיות ובהתמדה, כי שינוים דרסטיים פוגעים באלסטיות העור, גורמים להזדקנותו המוקדמת ולהופעת סימני מתיחה וקמטים.

 

‭.3‬ חשוב ללוות כל ארוחה בשפע ירקות — טריים, מבושלים, מוקפצים, מרקי ירקות, מכל הסוגים ובכל הצבעים, פרט לתפו"א, בטטה, תירס וקטניות ללא תרמיל. את הירקות מותר לאכול גם בין הארוחות.

  • היתרון לעור: ירקות מכילים פיטוכימיקלים, ויטמין C ובטא־קרוטן, המנטרלים את הרדיקלים החופשיים שפוגעים בעור.

 

‭.4‬ יש לאכול בשר רזה (עוף/ הודו/ בקר פילה סינטה/ דג) 3־4 פעמים בשבוע בליווי שפע ירקות, ללא תוספות אחרות. חשוב לאכול מאכלי בשר ללא עור, שומן או ציפוי מפירורי לחם או קמח, וללא רטבים שמנים.

  • היתרון לעור: הבשר הרזה מספק את הכמות הנחוצה לעור של חלבון, שתפקידו לעזור בייצור העור ובתיקון הפגמים, ומינרלים כמו אבץ, החשובים ביותר לבנייה ולהתחדשות העור. הבשר מכיל גם ברזל וויטמין ‭,B12‬ מרכיבים חשובים לבריאות העור.

 

‭.5‬ חשוב לצרוך כל יום 1־2 כפות שמן זית או שמן קנולה, בסלט או בבישול. מותר לטגן בשמנים אלה ביצה או בשר או להקפיץ בהם ירקות.

  • היתרון לעור: קיימת השערה לפיה הזדקנות העור קשורה לתהליך דלקתי בגוף, לכן כדאי לצרוך מזונות המונעים דלקת, כמו שמן זית, ירקות, פחמימות מורכבות ושמן דגים. בנוסף מכילים השמנים ויטמין E ושמנים חיוניים לגוף, שיש להם השפעה חיובית על מצב העור.

 

‭.6‬ חשוב לאכול ביצים בכל צורת הכנה 3־4 פעמים בשבוע.

  • היתרון לעור: הביצים עשירות בחלבון ובוויטמין ‭B12‬ החיוני לפעילות הגוף, מעודד היווצרות כדוריות דם אדומות וחיוני לתפקוד מערכת העצבים. הביצה מכילה מרכיבים שומניים טבעיים החשובים לבניית מעטפת תאי הגוף, כולל תאי העור.

 

‭.7‬ יש לאכול מעט מוצרי חלב (שאינם מומתקים בסוכר) עד 5 אחוז שומן. למשל, לבן או יוגורט טבעי, או מעדן חלב דיאטטי או 2־3 כפות גבינה לבנה.

  • היתרון לעור: אחד הרכיבים החשובים לבריאות העור הוא ויטמין A ואחד המקורות הטובים לו הוא מוצרי חלב דלי שומן.

 

טיפים לאכילה מחוץ לבית

  • כדאי תמיד למלא את רוב הצלחת במאכלים בעלי הערך הקלורי הנמוך יותר, כמו תבשילי ירקות, סלטים ופשטידות ירקות, ומהמנות ה"משמינות" לקחת רק בסוף, בשארית המקום, לטעום מהן מעט ולהסתפק בכך.
  • יש למלא את הצלחת פעם אחת בלבד.
  • שימו לב לכל מה שאתם שמים על הצלחת. רצוי לא לאכול בהיסח דעת, בזמן שיחה למשל.
  • אפשר לשתות מעט יין, אבל עדיף לשתות רק מים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פחמימות עשירות בסיבים גורמות לשיפור של העור
צילום: חן מיקא
ד"ר רק שאלה
מומלצים