שתף קטע נבחר

קלזונה - התשובה האיטלקית לבורקס

מאפה איטלקי מלוח, פופולרי וטעים להפליא בצורת סהר גדול ותפוח, מבצק פיצה גדוש במבחר מליות איטלקיות אופייניות. במתכון שלפניכם מלית קלאסית: תערובת גבינות עיזים, מוצרלה ותרד עם עשבי תיבול טריים. כשקלזונה יוצא חם מהתנור הכל מתערבב ונמס יחד לטעמים וניחוחות נושאים אותנו ישר לאיטליה (או לפחות מכניסים לאווירה שלה)

קלזונה במילוי גבינות עיזים, מוצרלה, תרד ועשבי תיבול טריים

המרכיבים:

לבצק (6 יחידות):

3 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כף דבש

2 כפות שמן-זית

3/4 כוס מי ברז

15 גרם שמרים טריים

1/4 כוס מים פושרים

1 כפית סוכר

 

למלית:

1 כף חמאה

2 שיני שום כתושות

200 גרם תרד חלוט וסחוט, קצוץ גס

200 גרם גבינת עיזים קשה, מגורדת גס

100 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת גס

4 כפות בזיליקום טרי, קצוץ

5 כפות פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כפית מלח

פלפל שחור, גרוס טרי

ביצה טרופה עם 1 כפית מים

2-3 כפות פרמזן מגורד דק, לקישוט

 

הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את הקמח במיכל מעבד מזון.
  2. בקערית קטנה שמים את המלח, הדבש, שמן-הזית ומי-הברז, ומערבבים.
  3. בכוס ממיסים את השמרים עם 1/4 כוס מים פושרים ו-1 כפית סוכר, ומשהים להתססה כ-10 דקות.
  4. בעוד המעבד פועל, יוצקים לאט ובהדרגה את תערובת המלח והדבש דרך הארובה. לאחר מכן יוצקים את תערובת השמרים, ומעבדים עד שנוצר כדור מסביב ללהב (אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח).
  5. מעל משטח מקומח מעבדים את הבצק בידיים עד שהוא חלק. מניחים בקערה משומנת, מכסים, ומשהים במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח.
  6. בינתיים, מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (225 מעלות). אופן הכנת המלית: במחבת בינונית מחממים את החמאה ומטגנים מעט את השום. מוסיפים את התרד ומטגנים מעט. מצננים ומערבבים פנימה את הגבינות, הבזיליקום, 3 כפות מהפטרוזיליה הקצוצה, המלח והפלפל.
  7. ההרכבה: דוחסים את הבצק התפוח באגרוף ומעצבים 6 כדורים שווים.
  8. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ. מברישים את השוליים בביצה טרופה. מניחים כמות נדיבה של מלית על צד אחד של העיגול, ומקפלים את הצד השני של העיגול מעל תוך כדי מתיחה קלה של הבצק, כך שנוצר כעין סהר. מהדקים את השוליים לאטימה, מקשטים אותם בגב של מזלג, ומשהים להתפחה כ-10 דקות.
  9. מברישים בשמן-זית ואופים כ-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב שחום. מוציאים מהתנור ומברישים שוב בשמן-זית, מפזרים מעל פרמזן מגורד ופטרוזיליה קצוצה שנותרה לקישוט. מצננים מעט ומגישים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסהר הגדול. קלזונה
הסהר הגדול. קלזונה
צילום: דורון זוסמן
מומלצים