שתף קטע נבחר

תאילנדי מוקפץ: מנות מוקפצות

מנות מוקפצות מהוות מרכיב חשוב של אוכל תאילנדי, למרות ייבוא הטכניקה של טיגון-ערבוב מסין. לרוטב הסויה הסיני מצטרפים גם מרכיבים תאילנדים קלאסיים כמו רוטב דגים, עלים ושורשים

עוף מוקפץ עם ג'ינג'ר וצ'ילי ירק תאי מוקפץ עם רוטב שעועית חומה חזיר מוקפץ עם שעועית תאילנדית בקר מוקפץ עם ברוקולי 

כשאומרים "אוכל תאילנדי", מתכוונים פעמים רבות למאכלים מוקפצים. אין ספק שיש הרבה מאכלים מוקפצים במטבח התאי, אולם קבוצת המאכלים האלה מופיעה במטבח התאי בעיקר תודות לגלי ההגירה הסיניים לממלכה. כיום יש בין 10%-15% תאים ממוצא סיני, שהתערו היטב בחברה אולם גם הצליחו לשמור על אופי תרבותי ייחודי. כאמור, המהגרים הסיניים השפיעו על המטבח התאי ובמקביל הושפעו ממנו.

 

"סטייר-פריי" (טיגון-ערבוב), כלומר מאכלים "מוקפצים" – היא אחת הטכניקות החשובות במטבח הסיני. ה"טיגון-ערבוב" הסיני, שונה מהתאי, שכן בעבר, הווק התאי היה עשוי חרס, מה שלא איפשר קבלת חום גבוה מאוד כמו בווק הסיני. כתוצאה מכך, טיגון-ערבוב תאי לוקח זמן ארוך יותר ודומה יותר לבישול מערבי במעט רוטב (Braising). מנות מוקפצות רבות מכילות רוטב סויה, מרכיב סיני אופייני, אולם ברוב המקרים יכילו גם רוטב דגים, עלים ושורשים ועוד מרכיבים תאיים טיפוסיים - מאכל "מוקפץ" תאי, הוא בפירוש תאי, לא ניתן לטעות ולחשוב שזהו מאכל סיני. למנות מוקפצות אין תפקיד ברור בארוחה (כמו למרק למשל) והן יכולות להופיע ויכולות שלא להופיע בה - בהתאם לשאר המנות שמשתתפות.


שונה מהווק התאי המסורתי. ווק סיני

 

 

עוף מוקפץ עם ג'ינג'ר וצ'ילי

 

 

עוף מוקפץ עם ג'ינג'ר וצ'ילי - גאי פאד קינג סוד

המרכיבים:

200 גרם חזה עוף פרוס דק

1 בצל

1/2 כוס ג'ינג'ר חתוך לגפרורים

7-6 פטריות "פנגס" שחורות (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח)

1 עגבנייה

3 בצלים ירוקים

1 פלפל צ'ילי אדום

2 פלפלי צ'ילי ירוק

1 כף סוכר

2 כפות רוטב דגים

1/4 כוס שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הבצל וחותכים לפרוסות בעובי כ-1/4 ס"מ.
  2. מסירים את הבסיס מהפטריות, משרים במים חמים עד להתרככות וחוותכים לרצועות דקות.
  3. חותכים את הפלפלים לפיסות אלכסוניות. חותכים את העגבנייה לפרוסות עבות ומרחיקים את הגרעינים.
  4. חותכים את הבצל למקטעים באורך 5 ס"מ.
  5. מחממים את השמן בווק. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומיד אחר כך את הבשר ומטגנים.
  6. מוסיפים את הפטריות, הג'ינג'ר והצ'ילי, מתבלים ברוטב דגים ובסוכר. מוסיפים את הבצל הירוק ואת העגבנייה ובוחשים. מסירים מהאש ומגישים מייד.

 

.

 

חזור למעלה
ירק תאי מוקפץ עם רוטב שעועית חומה

 

ירק תאי מוקפץ עם רוטב שעועית חומה - פאק בונג פיידנג

מתכון באדיבות יריב מלילי, "בית תאילנדי"

 

את הפאק בונג קשה להשיג בארץ כרגע, למרות שכבר מגדלים אותו כאן. כתחליף אפשר להשתמש בעלי תרד טריים.

 

המרכיבים (למנה אחת):

250 גרם פאק בונג

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

4 שיני שום פרוסות

1 כף רוטב צדפות

1 כף סויה בהירה

1 כף רוטב שעועית חומה

3 כפות שמן

6 כפות ציר עוף

1/2 כפית סוכר

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את השמן בווק עד שהוא מתחיל להעלות מעט עשן.
  2. זורקים את כל המרכיבים ביחד לווק כדי לתת להם מכת חום בטמפרטורה הכי גבוהה. מקפיצים במשך כחצי דקה עד שהעלים מתחילים להפריש נוזלים.
  3. מעבירים מיד לצלחת ומגישים עם אורז לבן.
  4. גיוון: ניתן להכין את המנה גם עם פיסות של בשר לבן מעושן, בייקון, קוביות טופו, אווז מעושן וכדומה.


ירק תאי מוקפץ עם רוטב שעועית חומה. פאק בונג פיידנג

 

חזור למעלה
חזיר מוקפץ עם שעועית תאילנדית

 

חזיר מוקפץ עם שעועית תאילנדית

המרכיבים (2 מנות):

2 כפות שמן

5 שיני שום קצוצת גס

200 גרם בשר חזיר רזה, חתוך לרצועות ארוכות ודקות

1/2 1 כפיות סוכר

1/2 כפית מלח

1 כף רוטב דגים

2 כוסות שעועית תאילנדית (או לוביה), טריה, חתוכה למקטעים באורך 5 ס"מ

1/2 כוס מים

3 כפות עלי בזיליקום או כוסברה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בווק. מוסיפים את השום ומטגנים כעשרים שניות.
  2. מוסיפים את הבשר, המלח והסוכר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו ללבן.
  3. מוסיפים את רוטב הדגים והשעועית ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות.
  4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשלוש דקות נוספות, עד שהשעועית מתרככת מעט אך נותרת פריכה וירוקה. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  5. מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים מעל ללהבה כחמש שניות, מורידים מהאש ומגישים.

 

חזור למעלה
בקר מוקפץ עם ברוקולי

 

בקר מוקפץ עם ברוקולי

המרכיבים:

150 גרם שייטל בקר פרוס לרצועות

3 כפות שמן

3 שיני שום כתושות

1/3 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות אלכסוניות

2 כוסות תפרחות ברוקולי, פרוסות לאורך לארבע

3 כפות רוטב צדפות

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב דגים

2 כפיות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים 2 כפות שמן בווק על להבה גדולה. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משחים מעט.
  2. מוסיפים את הבשר ומערבבים-מטגנים במשך 2 דקות.
  3. מוסיפים את כף השמן שנשארה, מוסיפים בצל ירוק וברוקולי ומערבבים-מטגנים על להבה בינונית במשך 30 שניות.
  4. מוסיפים את רוטב הצדפות, הסויה, רוטב הדגים והסוכר. מערבבים-מטגנים כדקה עד שהרוטב מסמיך מעט.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנה תאית עם שורשים סיניים. פאד סייו בהכנה
צילום: עדי עליה
וככה זה בצלחת. פאד סייו
צילום: עדי עליה
מומלצים