שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שילוב עוקצני: מאפינס ג'ינג'ר ולימון

    רוני ונציה במתכון למאפינס עם טעם בולט, פיקנטי ועוקצני. הג'ינג'ר מופיע כאן על כל צורותיו - שורש טרי, אבקה ופיסות מסוכרות, הלימון משתתף עם מיץ וגרידה - התוצאה היא מאפינס שופעי ארומה לימונית עם מרקם רך ונימוח

    מאפינס ג'ינג'ר ולימון

     

     

    המרכיבים:

    לתערובת הג'ינג'ר:

    40 גרם שורש ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, לא מקולף ‭

    1/4 כוס ‭50)‬ גרם) סוכר

    רצועות קליפה מ-1 לימון, חתוכות לחתיכות קטנות מאוד

    לבצק ‭12)‬ מאפינס‭:(‬‭

    2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח ‭

    1/2 כפית אבקת סודה ‭

    1/3 כפית אבקת ג'ינג'ר‭

    1/4 כפית מלח ‭

    150 גרם חמאה רכה ‭

    1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר ‭

    2 ביצים ‭

    2/3 כוס ריוויון

    1/4 1 כפות מיץ לימון טרי

    גרידה מ-1 לימון ‭

    60 גרם ‭1/3)‬ כוס) חתיכות ג'ינג'ר מסוכר (רצוי מופחת סוכר‭,(‬ קצוץ לחתיכות קטנטנות (לא הכרחי)

     

    הכלים: תבנית של 12 שקעים למאפינס, משומנים ומרופדים בעטרות נייר

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
    2. חותכים את שורש הג'ינג'ר על קליפתו לפיסות גדולות. קוצצים לחתיכות קטנות במעבד מזון או בסכין, עד שמתקבלת כמות של ‭1/3‬ כוס.
    3. בסיר קטן שמים את חתיכות הג'ינג'רעם ‭1/4‬ כוס הסוכר ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים פנימה את חתיכות קליפת הלימון.
    4. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה, אבקת הג'ינג'ר והמלח.
    5. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם 1 כוס סוכר במהירות בינונית-גבוהה כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו במהירות בינונית ומקציפים במהירות נמוכה כ-1 דקה, רק עד שכל ביצה נבלעת היטב בתערובת.
    6. במהירות נמוכה מוסיפים ‭1/3‬ מתערובת הקמח ולאחר מכן ‭1/3‬ כוס ריוויון, עוד ‭1/3‬ מתערובת הקמח ואת ‭1/3‬ כוס הריוויון שנותרה ולבסוף מוסיפים את תערובת הקמח שנותרה (מערבלים כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה. ערבול יתר גורם למרקם קשה‭.(‬ מקפלים ביחד פנימה את מיץ וגרידת הלימון, חתיכות הג'ינג'ר המסוכר ואת תערובת הג'ינג'ר .
    7. בכף גדולה מעבירים את התערובת לשקעים וממלאים כמעט עד סופם (לא מיישרים מלמעלה‭.(‬‭
    8. אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס בצבע זהוב והן קפיציות למגע במרכזן. מצננים מעט בתבנית על רשת ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מאפה חורפי. מאפינס ג'ינג'ר ולימון
    צילום: רונן מנגן
    מומלצים