שתף קטע נבחר

הלך לעולמו העורך הספרותי והמו"ל ירון גולן

גולן נפטר לפנות בוקר בביתו שבתל אביב. "הוא היה הפילנתרופ האחרון של הספרות והשירה העברית", ספדו לו חבריו

העורך הספרותי והמו"ל ירון גולן הלך לעולמו בשעות הבוקר המוקדמות בביתו בתל-אביב. חבריו מספרים כי מת מיתת נשיקה. גולן היה בן 58 במותו והותיר אחריו את רעייתו בתיה ושני ילדיהם, בן ושירי. הלווייתו תיערך מחר (ד'), בשעה 12:30 בבית העלמין ירקון ותצא משער החסד.

 

המשורר, המבקר ויו"ר האיגוד הכללי של הסופרים בישראל, ד"ר חיים נגיד, אמר: "ירון היה פילנתרופ אמיתי בעולם ספרותי שהולך ונעשה יותר ויותר ממוסחר. בחבורה הספרותית התל-אביבית, הוא היה האקסצנטרי מכולם למעט דוד אבידן. היה לו חוש הומור לא רגיל. הוא היה איש מעמיק, אוהב ספרות ויודע ספר. ניבאו לו עתיד אקדמי מבריק, אבל הוא החליט להקדיש את כספו, זמנו ומרצו לספרות העברית, והיה אחד מאוהביה הגדולים. אנשי רוח אמיתיים נתפסים לעתים כמשוגעים והוא היה איש רוח אמיתי שתמיד אמר את האמת. הוא יחסר לי מאוד, אהבתי אותו".

 

המשורר והסופר פסח מילין סיפר: "נכנס בו הג'וק של המו"לות ובשנים הראשונות היה מוציא ספרים בחינם מתוך אהבת הדבר. היתה ביננו ידידות שהחלה בעבודה המשותפת ב'דבר' והמשיכה לאורך שנים ארוכות, במהלכן גם הוציא לאור שלושה מספרי. הוא היה עוף מוזר ואהוב. הוא היה מגיע מדי שישי לקפה ברחוב גורדון, בו היינו יושבים, עם שקית עמוסה ספרים אותם מכר לעוברים ושבים". המשורר יחזקאל נפשי: "ירון היה איש מאוד מיוחד, עמלתן ותזזיתי ובעיקר מאוד מתעניין. הוא היה ציפור שונה בספרות העברית ובטח בתחום המו"לות. הוא לא היה עסקן אלא אוהב ספרות שהוציא רק ספרים שעניינו אותו.

לא היתה לו בעיה להוציא לאור כותרים של אישים פחות מוכרים ומשוררים צעירים. הוא היה איש אמיץ ולא צפוי, לוחם שהאמין שכל קרב למען השירה והספרות העברית הוא חשוב וחיוני".

 

גולן, שהחל את דרכו כמבקר ספרותי בעיתונים "הארץ" ומאוחר יותר "דבר", היה תלמידו המצטיין של פרופסור גרשון שקד בחוג לספרות באוניברסיטה העברית בירושלים ונחשב להבטחה בתחום האקדמי. ביחד עם פרופסור שקד הוציא לאור את "חיים על קו הקץ", אנתולוגיה מקפת על ספרות דור הפלמ"ח. בתחילת שנות התשעים ייסד ביחד עם רעייתו, בתיה, בית הוצאה לאור והקדיש את חייו לפרסום ספרי פרוזה ושירה, ספרי עיון ורומנים.

 

ברשימת מאות הספרים וכתבי העת שראו אור בהוצאתו היו "אין שירה בלתי מובנת" מאת מנחם בן, "עלילות דני מחונני" ו"ראש לשועלים" מאת דוד אבידן, סדרת חוברות השירה "הנה" בעריכתו של נתך זך, "שירים על גדר הזמן" מאת פסח מילין, "אבני ריחיים" מאת עמוס מלר, "ריקי ריקי" מאת בלה דורון לאסק ולאחרונה הוציא את הגיליון האחרון של כתב העת "עכשיו" בעריכתו של גבריאל מוקד. את שבעת ימי האבל תקיים משפחת גולן בביתה ברחוב בורלא 24 בתכנית ל', תל אביב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים