שתף קטע נבחר

יקב הרי גליל - טעימת יינות "אורכית"

שגיא קופר השתתף בטעימת יינות של יקב הרי הגליל, טעם כמה יינות "מהמדף" ובנוסף טעם "טעימת אורך" של יינות יראון, סדרת הבלנד של היקב

יקב הרי הגליל הוא בין היקבים הצעירים שלנו. היקב הוקם ביוזמה משותפת של קיבוץ יראון ויקבי רמת הגולן, ולמעשה "הכניס" את יקבי רמת הגולן לאזור הגליל העליון.

 

הראשונים באזור הזה – הרבה בזכותו של אבי פלדשטיין, היום יינן יקב סגל – היו יקבי סגל. פלדשטיין נטע את כרם דישון וכרמים אחרים של סגל באזור הזה, בו ראה פוטנציאל רב. מאז הצטרפו אליו כרמל מזרחי, כורמים פרטיים ויקבי בוטיק ויקבי רמת הגולן, עם "יקב הרי גליל". אגב, פורמלית, ליקבי רמת הגולן היתה נוכחות מאוד ותיקה בגליל, בדמותו של כרם הרי נפתלי.

 

כך או אחרת, הרי גליל החל את פעילותו בשנת 2000, מהיקב בקצרין, ובשנת 2002 עבר למעשה לייצור מלא ביקב המעוצב ביראון. הארכיטקטים – ויינשטיין-ועדיה – יצרו מבנה מאורך, יפה, שמתמזג היטב בנוף המקומי. את המבקרים הרבים במרכז המבקרים מקדמות דווקא שורות שורות של נטיעות קיוי, או, כמו שהעיר אחד מהעיתונאים שביקרו במקום לראשונה "איזה קברנה סוביניון מוזר".

 

היינן שליווה את היקב מיום הקמתו היה גבי סדן. הוא עזב את היקב לפני הבציר האחרון, והחליף אותו מיכה ועדיה. ועדיה – אחיו של גיל ועדיה, הארכיטקט שעיצב את מבנה היקב – למד בדייויס, ושימש כיינן בכיר ביקבי רמת הגולן. רבים מיינות ירדן הם יינות שלו, והוא מגיע ליקב עם לא מעט קרדיט מהאח הגדול. את בציר 2006 הוא עשה, והוא גם זה שליווה את יינות 2005 מכניסתם למכלים.

 

בשבוע שעבר נכחתי בטעימת יינות שנערכה עבור חברי מועדון הלקוחות של "Wine and More, חינאווי הרצליה", חנות היין באזור התעשייה של הרצליה פיתוח. שם, על במה מוגבהת בירכתי החנות היפה, הצטופפו קרוב ל- 20 איש, רובם גברים, אבל לא רק, לטעימה של כמה יינות "מהמדף", כמו גם טעימת אורך של יינות יראון, מיום יסוד היקב ועד היום. אלה, יש לאמר, כולם עדיין יינות של גבי סדן. ראשית, מהמדף:

 

"הרי גליל פינו נואר 2004" (אזל, באופן פורמלי) - היין היה 10 חודשים בחביות. הוא בעל צבע סגול כהה, צלול ומבריק ומניסקוס גבוה. אף אופייני למדי, מאובק, אדמתי, עם מעט פרחים. עשבוני, מלווה מתיקות מסוימת. פה חלק, מעט כהיל ומתובל מאוד. סיומת מרירה, קצרה ומעניינת. הטאנינים עדיין מורגשים, אבל over all היין כבר קצר ולא מלא. אפשר להגיש מעט קר. אם קניתם ושמרתם – זמן להגיש.

 

"הרי גליל שיראז קברנה 2004" - השילוב האוסטרלי (64% ק"ס) של היקב: סגול כהה, כמעט אטום, עם שוליים סגולים וצעירים. מעט מעורפל. אף פרחוני ונעים – קליפות הדרים ותותים; מעט טבק ושוקולד. בפה, היין חלק מאוד, ומאוד מאוד נעים לשתיה. יש לו גוף קל-בינוני עם סיומת בינונית-ארוכה. בהחלט מומלץ.

 

"הרי גליל יראון סירה 2003" - פה, האמת, קצת אכזבה. זכרתי את היין מעניין יותר. היקב עשה ממנו 3600 בקבוקים בלבד. צבעו סגול-שחור אטום לחלוטין, מרוכז. אף סגור מאוד, ובכל זאת ניכרים בו מנטה ושוקולד ופרי כהה. התחושה בפה היא שהפריעה לי: גוף בינוני, קצת מימי. היין יבש מאוד עם טאנינים מורגשים וכזאת גם הסיומת, הקצרה.

 

טעימת האורך של יינות סדרת היראון (הבלנדים, בניגוד לסירה, שהוא יין זני בסדרה זאת), גילתה סדרה של יינות טובים ויותר מזה, בעלי יכולת התיישנות של כמה שנים מצד אחד, וזמינות ונגישות מצד שני. היין שנמצא היום בשוק הוא זה מבציר 2003.

 

"הרי גליל יראון 2003" - קברנה סוביניון (61%), מרלו (32%) וסירה (7%). צבע סגול אדום צלול ואיכותי, מבריק. אף פתוח, נעים, עם פירות כהים-סגולים וגוונים עשבוניים במקצת. העץ "יוצא" בשלבים מאוחרים יותר, ומשלים היטב את ארומות הפרי. ליין גוף בינוני-קל, עם טאניניות טובה אבל לא מכבידה. הסיומת בינונית-ארוכה. ליין פוטנציאל של שנתיים שלוש, אבל אפשר בהחלט להנות ממנו כבר עכשיו. זהו יין מצוין לאוכל חורפי, אבל לא כבד מדי.

 

"הרי גליל יראון 2002" - שנה מסובכת... אבל התוצאה כאן – נפלאה. זה היה היין המעניין והמרתק ביותר של הטעימה הזאת. 2001 אולי היה היין ההרמוני ביותר, מיד נגיע אליו, אבל זה, מבציר 2002, היה בהחלט מסוג היינות שבזכותם אנשים מתאהבים בנוזל הזה. הצבע מתחיל להראות סימני גיל, עם שוליים מעט חומים. האף מרתק: משהו משל יינות ספרדיים מבוגרים, טחוב ואדמתי... בפה היראון הזה עגול וחלק, מתובל ובעל משהו רוקפורטי ממש. זהו יין "חם" במובן הטוב של המילה, מנחם וממלא, עם טאנינים יציבים שמשתלבים עם הפרי המתוק. הסיומת יבשה וטאנית ומעט כהילה. יחזיק לפחות כמו אחיו הצעיר יותר. יין משובח לשיחה ולסיום ארוחה.

 

"הרי גליל יראון 2001" - גיל? ליין הזה אין גיל. הוא סגול כהה, אטום, מצוין במבט. בפה הוא בעל גוף מצוין, חלק ונעים ומאוד "שתי". באף מעט גוונים ירוקים, עם שמץ מנטה ואקליפטוס. מעט תיבול בסיומת. טאנינים טובים בסיומת וליין עוד שנה – שנתיים בלי קושי. מכיל 2% מרלו, אגב.

 

"הרי גליל יראון 2000" - אדום-כהה ,אטום, שוליים ומראה כללי די צעירים, אבל יש כבר סימני גיל, בכל זאת. האף מעט מנטולי, עם קופסת סיגרים. גוף קל, עם טאנינים עדינים, ובפה מורגש שוקולד ומשהו של ברנדי. היין כבר לא בשיאו, אין מספיק חמיצות או תיבול. לפתוח ולהעריך את היין הראשון של היקב.

 

קצת בירה לקינוח

שתי חדשות משמחות בתחום הזה:

  1. ניתן לטעום מהבירה של מבשלת הגולן החדשה גם בפאב המרפי'ז.
  2. טמפו יצאה בגירסת לייט של גולדסטאר. 4% אלכוהול (במקום 4.9%) ו- 27 קלוריות לבקבוק. מאוד מטרוסקסואלי, אומרים לי, מה שזה לא אומר. בהצלחה לכל, והעיקר – לשתות במתינות, כיאה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שגיא קופר
החל לפעול בשנת 2000. יקב הרי גליל
צילום: שגיא קופר
אזל. פינו נואר של הרי גליל
מומלצים